Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért gondolják még mindig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolják még mindig sokan, hogy a nőnek kötelessége a házat rendben tartani, a férfinak pedig a kisujját se kell mozdítania a munkán kívül?

Figyelt kérdés

Szóval sok embernél tapasztalom még mindig ezt a hozzáállást. 2017-et írunk, és még mindig vannak párok/házastársak/stb. akik így élnek. A nő főz-mos-takarít-gyereket nevel-vásárol-pénzt oszt be és természetesen mindemellett dolgozik, a férfi meg dolgozik, aztán hazamegy és elvan magának. Eszébe nem jutna, hogy ő is ott él, ő is gyártja a szemetet, a szennyest, ő is eszik, ő is benne volt a gyerekcsinálásban és még sorolhatnám.

A legszebb amikor a férfi anyja sulykolja ezt a férfibe, és gyűlöli a menyét, ha az nem nyalja 3x körbe a pici fiacskája popsikáját. (Az én anyósjelöltem is így indított mikor különköltöztünk tőle)

Szerencsére én meg tudtam értetni a párommal, hogy nagyon tudom értékelni amikor üres mosogató vár haza, vagy rendben van a lakás, és nem mindent nekem kell csinálnom. Egyenlően felosztottuk a dolgokat.

De például ott van anyám a párjával, mindketten 12 óráznak, de emellett anyám még neveli a két fiát és intézi a házimunkát. A pasas meg csak van, hobbizgat, szerelget, olyan mint egy 3. fiúgyermek.

Szerintem ez rohadt bosszantó... Miért van ez? Rosszul nevelték ezeket a pasikat? Vagy egyszerűen csak el vannak kényelmesedve? Lehet hogy a nők cseszik el, akik a férjük minden szavára ugranak... Nem tudom, de érdekel.

2017. szept. 16. 13:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
10%
Na lollypop, kapni fogod te is az ívet rendesen, hogy egyetértettél a retteget Torma papával, ellenben a kérdezővel meg nem.:))) Előre is részvétemet küldöm. Azon se lepődnék meg, ha megvádolna, hogy te is az én nickem vagy. Ettől a kérdezőtől bármi kitelik. Foggal-körömmel ragaszkodik a világképébe.
2017. szept. 16. 16:02
 42/74 anonim ***** válasza:
86%

A szülők is elcseszik a nem megfelelő neveléssel (nem csak a fiúk nevelésével, a lányok nevelésével is), de azok a nők is elcseszik, akik kiszolgálják a párjukat, és meg se próbálják bevonni őket a közös háztartás teendőibe, mert beléjük meg azt sulykolták kicsi koruktól, hogy ez az ő dolguk, mert ők lányok.

Az én családomban ez nem így volt, fiú-lány tesók vagyunk tesómmal, soha nem volt olyan, hogy ez fiús feladat, ez lányos feladat. És a szüleimnél is mindig megvolt a munkamegosztás. De az egyenjogúság még fiatal az egész történelmet nézve, és lassú a változás, több ezer éves berögződéseket nem lehet pillanatok alatt felrúgni globális szinten, szóval szerintem pár generáció még eltávozik, mire kihal ez a régi sztereotípia.

2017. szept. 16. 16:04
 43/74 anonim ***** válasza:
87%

Nevelhető... nekem az tetszene, ha valaki magát nevelné, nem nekem kell megmutatnom neki, hogy mikor fő a víz. Saját igénye legyen rá, ne az, hogy "a csajom azt mondta". Mert így csak új mama van, aki már odaengedi a tűzhelyhez.

Én az *egyik* felnőtt akarok lenni a párkapcsolatban, nem *a* felnőtt.

2017. szept. 16. 16:04
 44/74 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, a fő téma végig az anyósod volt valójában, meg a te önérzeted, nem a takarítás elosztása. Azt amúgy is lerendeztük egy kommenttel, mert nagyon egyszerű kis téma. De a válaszaid elárulták, hogy téged nem a takarítás érdekel igazán. Leleplezted magad, úgyis mondhatjuk, mert az első körben nem kaptál elég áradozást. Azt is pontosan tudod, hogy az anyósoddal, a pároddal és veled kapcsolatban is igazunk van, csak kínos lenne beismerni.
2017. szept. 16. 16:06
 45/74 A kérdező kommentje:

"A szülők is elcseszik a nem megfelelő neveléssel (nem csak a fiúk nevelésével, a lányok nevelésével is), de azok a nők is elcseszik, akik kiszolgálják a párjukat, és meg se próbálják bevonni őket a közös háztartás teendőibe, mert beléjük meg azt sulykolták kicsi koruktól, hogy ez az ő dolguk, mert ők lányok."

Ezaz! Köszönöm!

Ezt csinálom. Belevonom a háztartás közös teendőibe, erre egyesek szemében én vagyok a szar hogy miért nem hagytam már ott. Miért kéne? Miért kéne ha ő is akar, csak eddig nem ezt látta? Pont hogy abban nevelkedett, hogy az a lányok dolga, persze, hogy így meg sem próbált semmit sem kezdeni a házimunkával, de most már igyekszik.

És sok pasasból ez hiányzik. Ugyanebben a közegben felnevelkedtek, csak épp meg is ragadtak itt, és elvárják, hogy a nő is így gondolja, akár próbál változtatni a dolgokon a nő akár nem.

2017. szept. 16. 16:11
 46/74 anonim ***** válasza:
0%
Hogy kapaszkodik a kérdező minden kommentbe, amivel még fényezheti magát egy kicsit.:))) Mivel kiderült, hogy azért van ezzel a 30 éves mamapicifiával, mert nem jutott más, most megpróbálja felértékelni a fickót a többihez képest. "Igen, a párom elég gáz, de vannak nála is gázabbak." "Az én uram legalább nem ver." "Az én uram legalább csak nadrágszíjjal ver, de nem töri be az orrom." Minél többet ír a kérdező, annál jobban szórakozok. Olyan ő, mint egy kis bogár, amely mindjárt a vízbe esik, de még mindig próbál visszamászni.
2017. szept. 16. 16:18
 47/74 anonim ***** válasza:
100%

Jó, de a te párod ezek szerint rugalmasan állt hozzá, és ez a jobbik eset, na. Nem mindenki ilyen. :-) Örülj a szerencsédnek.

"Az ilyet matriarchanak hivjak nem cselednek." - Ezzel is egyetértek. Mellesleg a matriarchák nem nyavalyognak, ők irányítanak, mint a főnök a munkahelyen, csak ők otthon főnökök, anyai nagyanyám is ilyen, emlékszem, amikor vadast főztem náluk (ők addig nem készítettek ilyet), és ott állt fölöttem, és próbált belekotyogni... a cseléd meg kifogott egy pasit, aki nem rugalmas, nem tud vele mit csinálni, ha a feje tetejére áll, akkor sem lesz jobb, kilépni meg gyáva, mert (és itt jönnek a különböző indokok, anyagiaktól kezdve odáig, hogy de ő szereti - ja, csak éppen közben kifullad attól, amit egyáltalán nem is élvez).

Kérdező, megjegyzem, formálni csak azt lehet, aki erre magától is hajlandó lenne, csak valamiért eddig nem hajtotta semmi, és most jött egy megfelelő ember, akitől megkapta ehhez a kezdő lökést (mint a biliárdgolyó).

2017. szept. 16. 16:18
 48/74 A kérdező kommentje:

47, igen, rugalmas volt.

Innen a kérdésem, hogy miért hisszük azt még mindig 2017-ben, hogy minden a nők dolga? Én erről szerettem volna egy vitát indítani, nem az anyósomról, de talán mostmár megérkeznek az értelmes kommentelők is, ha egy picit még ignoráljuk andráskát, mert látom nagyon nem tetszik ez neki.

2017. szept. 16. 16:21
 49/74 A kérdező kommentje:

"Kérdező, megjegyzem, formálni csak azt lehet, aki erre magától is hajlandó lenne, csak valamiért eddig nem hajtotta semmi, és most jött egy megfelelő ember, akitől megkapta ehhez a kezdő lökést (mint a biliárdgolyó)."

Mondjuk rendesen belegondolva ez a válasz a kérdésemre. Ha nem rugalmas a két fél, nem próbálnak alkalmazkodni egymáshoz, és mindkettő csak a saját elvei szerint hajlandó élni, akkor bukta az egész. Talán ezért van annyi sz*r kapcsolat manapság.

2017. szept. 16. 16:25
 50/74 anonim ***** válasza:
25%

Nem hisszük. Van, aki azt hiszi, van, aki nem. És azért, mert az elmúlt több ezer évben más volt a társadalmi norma. Ezen nem fog 1-2 száz év hirtelen változtatni.

Egyébként Andrásnak is van igazsága.

2017. szept. 16. 16:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!