Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok ezt most komolyan gondoljátok?
Több ismerősömtől is halottam már és itt a fórumon is számtalan helyen írtátok, hogy egy férfinál alap dolog, hogy önfenntartó, házias, és a konyhában is feltalálja magát és néha meglepetést készít és persze el is mosogat.
Számomra ez nagyon furán hangzik,mert ha férfiként én ezt csinálom, akkor a párom megy fel a tetőre a cserepet kicserélni vagy cseréli ki a fékbetétet vagy nyírja le a füvet a kertben. Mondjuk egy lakótelepi lakásnál nincs sok ház körüli munka, de nem érzitek, hogy szereptévesztésben vagytok?
Kérdező, ide ne írjál ilyen kérdést. A te világod, teljesen más. Sokan el sem tudják képzelni, ott milyen élni, mik a napi feladatok. Igazuk van, akik a negyediken élnek, vagy kertes ház, 10 szál virággal. Nálam is a háztartás a páromé.
Attól függetlenül, hogy két munkahelye van. Nekem is meg van a mindennapi munkám itthon.
Miért hangzik az furán, hogy egy felnőtt embertől elvárom, hogy az önfenntartáshoz szükséges mindennapi teendőket elintézze? Vagyis hogy főzzön magára, és rendet rakjon környezetében?
A cseréprakás és fékbetét csere nálatok mindennapi teendő?
Amúgy meg nálunk a füvet simán lenyírja anyukám, ha hazamegyek, akkor én is, de még a 60 éves nagyanyám is, míg nagypapám a konyhában főz :DDDD
nagyon átment a dolog a sírásba, hogy nincs pénz. arról mi nem tehetünk, és nem is tartozik a témához.
manapság már alapvető, hogy mindkét fél csinál mindent. ennyi. változik a világ. így volt ez mindig is. én pedig kifejezetten örülök hogy most élek, ebben a korban. pedig férfi vagyok és mosogatok meg főzök is.
Nem, de ne várd el, hogy kiszolgáljalak.
Kicserélem én a cserepet, sőt, mosdót is duguláselhárítom, semmi nincs benne, és a füvet is nyírom.
TE vagy nagyon eltévedve, kedves :D
# 46/46 Ilyen nőnek szívesen főznék, még sütit is kapna:)
Még a mosogatógépbe is megtanulnám berakni az edényeket. Be is indítanám, ha előtte kicseréli a rossz konnektort.
A mai nap cseréltem fékbetétet, olajat és elkezdtem összerakni a motort egy kocsiban (darabokra kellett szedni, mert főtengelyt cseréltünk benne). Aztán 10 óra munka után hazajöttem és csináltam rántott tököt. Senki nem kényszerített rá, magamtól csináltam, mert megkívántam. Megcsináltathattam volna a barátnőmmel, vagy az anyóssal is (barátnőm szüleinél lakom), de vagyok annyira férfi, hogy elintézzem a saját dolgaimat és ne mást ugráltassak miatta.
Amúgy nem tudom, hogy mit csinálsz így 8 óra után, a vak sötétben a ház körül ami miatt nem tudsz néha rászánni fél órát a főzésre, vagy a mosogatásra, de biztos kitalálsz majd valamit.
Az anyai rokonságom Somogyban él, így van viszonyítási alapom. Ott sem törik le a pasik keze, ha besegítenek néha-néha a házimunkába. :)
Nem arról van szó, hogy a férfinak kell csinálni mindent, hanem hogy ne álljon meg az élet, ha bármi miatt nem boldogul egyedül a nő. Ne haljon éhen (hiszen rendelni, boltba járni sem lehet mindig), ne egye fel a maradék kaja a konyhát, a kosz meg a lakást. És legyen benne annyi leleményesség, hogy meg tudja nyomni a mosógép gombját pl.
Ez a minimum, minden más egyéni felfogás kérdése. Ahogy írtad, felétek több a munka, nyilván akkor természetes az a fajta munkamegosztás, hogy a férfi kint, a nő bent - de néha mindkettő szorulhat segítségre persze. Nagyvárosban, ha nincs kert, akkor természetes elvárás, hogy a férfi ne csak meressze a popóját, hanem akkor a továbbra is létező benti munkák legyenek felosztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!