Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A pszichológusoknak mi az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A pszichológusoknak mi az álláspontjuk arról, hogy bele néz valaki a párja telefonjába? Egy komoly kapcsolat esetén és nem laza párkapcsolatra gondolok, és 25-30 éves kor felett!

Figyelt kérdés

jan. 13. 23:07
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
52%
Kérdezőnek nagyon instabil az önértékelése, az szerintem mindenki számára egyértelmű mostanra.
jan. 16. 08:12
 52/70 A kérdező kommentje:

Ha olyan lenne a párod pl házastárs, akkor ahhoz is lehetne "köze", hogy egy másik rokonodnak pénzre van szüksége vagy bármi segítségre egészségügyi gondok miatt. Pont akkor zárják ki a párt az ilyen dolgokból ha sem az ember, sem annak a rokona pl anyja nem veszi komolyan az ember társát. Lásd: én már egy éve voltam együtt a párommal, mikor "anyucinak" szülinapja volt, ezért családi nyaralásra mentek. Senkinek nem jutott eszébe, hogy engem is hívjon, ennyire vettek komolyan. Ugyanaz érvényes a problémákra, volt egy komoly kapcsolatom, és ott megbeszélte velem a párom és a családja hogy a papát gondozni kellene.

A fiúk nagyrésze elég sokmindent kibeszél, a nők az érzelmeket, a pasik azt hogy mit csinálsz az ágyban

jan. 16. 08:18
 53/70 A kérdező kommentje:

Ja, nagyon instabil...

Akkor szövegértelmezésből neked egyes

jan. 16. 08:20
 54/70 anonim ***** válasza:
51%

Nem. NINCS köze ahhoz, hogy egy haverom akit ő nem is ismer igazán, anyagi gondokkal küzd, meg ahhoz se, hogy anyukámnak milyen nőgyógyászati problémája van, vagy egy barátnőmmel milyen konfliktusa volt az alkoholista apjával. Majd ha ezek a páromra tartoznak, akkor neki is megírja az illető.

Te nagyon nem akarod megérteni a diszkréció és a privát szféra fogalmát. Én pl kerülöm az ilyen emberekkel a szoros kapcsolatot, mert mindent kifecsegnek a párjuknak, anyjuknak, barátnőjüknek, stb. Ezt pletykálásnak hívják, és nem szép szokás.

jan. 16. 08:26
 55/70 A kérdező kommentje:

De a diszkréció fogalmát nagyon is értem, mivel empatikus vagyok! A privát szférát ilyen esetben valóban nem tudom értelmezni.

Az ha van egy párod akit mindenki tud, hogy az életed egyik legfontosabb része, akkor eleve tisztában kellene lenniük azzal, hogy ő a másik feled. Nem, nem arról beszélek, amikor olyanról van szó, akit nem, vagy alig ismer, hanem pl az anyukád, aki elméletileg mindkettőtöknek fontos kellene, hogy legyen. De mint látszik, te is azok közé tartozol, aki a párját úgy kezeli, hogy van, de megvannak a dolgok, amihez neki semmi köze. Nekem meg ez nem párkapcsolat, nekem meg ebben nincsenek meg az alapok. Ja...tegyük fel anyukád elmondja neked a nőgyógyászati problémáját, és hozzáteszi, vagy eleve úgy nevelt, hogy a párodnak! ezt ne mond el. Cinkosság és bizalom közted és anyukád között, amiből a párod ki van zárva. Akkor ez az ember nem "A" párod, hanem csak egy aktuális kapcsolat, akinek nincs köze ahhoz hogy a szerelmének az anyja egészségügyi problémákkal küzd. Nyilván ha ez egy gombásodás, akkor ahhoz tényleg nincs köze, mert tök mindegy, de akkor ha jobban belegondolsz, akkor ahhoz neked sincs közöd...de ha pl komolyabb probléma, ami orvosi beavatkozást igényel, akkor ha arról nem kell tudnia a párodnak, akkor az nem is igazi párkapcsolat.

Mint mondtam, engem beszéltek ki több ízben. Nem én voltam, aki mindent elpletykált, hogy pl mit csinál a párom az ágyban

jan. 16. 09:09
 56/70 anonim ***** válasza:
52%

Ismeri az anyámat, de ettől még nincs köze minden egészségügyi adatához. Mégis mi a jóistenért kellene tudnia pl egy múltbéli vetélésről meg hasonlókról? Nem igazi párkapcsolat, ha nem teregetem ki minden közeli ismerősöm legprivátabb dolgait?? Az komoly, hát olyan kapcsolatban nem is akarnék élni (se olyan barátságban, ahol az illető mindent kikotyog a pasikájának).

"Nyilván ha ez egy gombásodás, akkor ahhoz tényleg nincs köze" - akkor tehát ne olvasson bele az üzeneteimbe.

"te is azok közé tartozol, aki a párját úgy kezeli, hogy van, de megvannak a dolgok, amihez neki semmi köze"

Pontosan így van. :) Oda-vissza. Én se akarnék tudni mittudomén, apósom prosztatapanaszairól, vagy arról, hogy a párom legjobb barátja milyen lelki gondokkal küzd. Majd ha rám tartozik, elmondják nekem.

jan. 16. 09:17
 57/70 anonim ***** válasza:
62%

Attól még, hogy szeretjük egymást és összetartozunk, még két különálló ember vagyunk. Nálunk ez soha fel se merült. A telóink ujjlenyomatosak, eszünkbe sem jut, hogy odacsináljuk egymás ujjlenyomatát. De nem is kell, mert amúgy mindent megbeszélünk egymással! De tényleg mindent! Amit meg nem, annak meg is van az oka. Soha nem érdekelt a másik telefonja!

Ennyi.

N

jan. 16. 12:09
 58/70 anonim ***** válasza:

56

A telefon ellenőrzése nem old meg semmilyen problémát, a problémák sem a telefon ellenőrzés hiánya miatt keletkeznek, és nem is ott jelennek meg alapvetően, hanem a mindennapi életben.

Ha turkálni akarsz, akkor már nem vagy biztos sem magadban, sem a párodban.

jan. 16. 13:07
 59/70 anonim ***** válasza:

Ezt biztos nekem akartad írni? :)

jan. 16. 13:08
 60/70 anonim ***** válasza:
28%

Kizárt, hogy belenézhessen, mégpedig, mert a BARÁTNŐMMEl olyan témákat is érintünk, amihez a vőlegényemnek semmi köze: pl szex, hüvelygomba, stb.

És ők is az ő legjobb barátjával, amihez nekem semmi közöm.

Nálam a privát szféra semmibe vétele az instant szakítás. Nem azért, mert lenne más, hanem mert semmi köze a barátnőmmel való beszélgetéshez.

jan. 19. 23:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!