Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A pszichológusoknak mi az álláspontjuk arról, hogy bele néz valaki a párja telefonjába? Egy komoly kapcsolat esetén és nem laza párkapcsolatra gondolok, és 25-30 éves kor felett!
"Nekem furcsa, hogy együtt élünk, együtt alszunk, egymással szexelünk, és ne nézhetnék bele, hogy ír-e másik nővel vagy tartogat-e meztelen képet mondjuk egy exéről."
Nekem meg az furcsa, hogy ha együtt éltek, együtt alszotok, egymással szexeltek, akkor tényleg az kérdés, hogy enyeleg-e mással is?
Mert ha ez kérdés, akkor vagy az van, hogy - dacára annak, hogy testiség van - az a kapcsolat nagyon nevezhető kapcsolatnak, hiszen az alapvető bizalom is hiányzik belőle, vagy ha van alapja a félelemnek, akkor meg szintén nehezen nevezhető kapcsolatnak, hiszen egy másik alapvető tényező, a megbecsülés és hűség hiányzik belőle.
Annak a híve voltam én is, hogy semmi köze a páromnak ahhoz, hogy én kivel beszélgetek, vagy miről beszélgetek anyukámmal, legjobb barátnőmmel. Csakhogy amikor kérdezett a dolgaimról és én letudtam annyival, hogy nem kell mindenről tudnod oda jutottam, hogy szakított velem mert én távolságtartó voltam vele.
Voltam olyan kapcsolatban is még előtte, hogy nem tudtuk egymás jelszavait, nem néztünk egymásra telefonjába bele.
Azt hittem, hogy ő a "Nagy Ő
" aztán jött az józanító pofon mert megcsalt. Az alkalmi szeretője írt rám, hogy átvágta mert azt hazudta, hogy szingli és csak szex után vallotta be, hogy párja van és nem fogja érte elhagyni.
Természetesen mindent tagadott, ráfogta, hogy kergette, nyomult és ő elutasította.
De egy közös ismerős elárulta nekem, hogy látta őket smárolni .
Üzeneteket nem küldött a csaj nekem, le is tiltott mindjárt a biliborítás után.
Ilyen tapasztalatok alapján én ahhoz igazodom, hogy van joga tudni a párodnak arról mi történik az életedben, nyilván nem kell részletesen mindent megosztani, de a párod és ha szeret érdekli mi történik veled.
Nem jó ha még a jelszavad se tudja, nem adod neki soha a kezébe a telefont és mindjárt arra gondolsz, hogy bele turkálna.
Mégis miért tenné ha működőképes a kapcsolat?
Ha előre a rosszat látjuk a másikban akkor mi vagyunk bizalmatlanok.
Személy szerint okultam belőle és ha a jövőbeli párom bizalmat szavaz nekem én is fogok neki. 😊
" Az én telefonomba az engedélyemmel és titokban is bele nézhetett a párom"
Akkor veled is gond van.
Mindenkivel vannak gondok, ezért kellene képezni magunkat.
A kapcsolatban a bizalmat ez is jelképezheti,hogy az akivel komoly kapcsolatban vagyok felnőttként (tehát nem laza vagy alkalmi kapcsolatra gondolok), annak nyitottan álljon az ajtó, hogy ha hülyeségeket kezdenék kavarni, akkor ő legyen az első, és ne az utolsó, aki megtudja.
És egy kedves gesztus.
Persze a kérdés pont azért merült fel, hogy vajon a tanult szakemberek mit mondanak, mert nekem nagyon rosszul esik, ha kijelenti a másik, hogy mit képzelsz, hogy hozzányúlnál a telefonomhoz. Van oka rá, stb?
Privát szférának mondjuk azt fognám fel, hogy ha kakilok, és nem akarom, hogy ott legyen, akkor megmondom neki, hogy hagyjon egyedül. De a szexben látja az egész alsó felemet.
Akkor mi a privát szféra? Ha letöltök valamit, amire izgulok, akkor miért nem mondom a páromnak, hogy próbáljuk ki? Jobb egyedül maszturbálnom rá? Hát, nekem nem. De ezt mindenki maga tudja.
"Nem jó ha még a jelszavad se tudja, "
hát ne is tudja. Már miért is kéne hozzáférnie a bankszámlámhoz, minden adatomhoz, anyámmal folytatott beszélgetésekhez?
Másrészt ne gyere a megcsalással, mert ha odáig jut egy kapcsolato, hogy csalják egymástn a felek, akkor ott vannak egyséb jelek is, nem csak a telefon átkutatása.
Én soha nem kutakodtam más telefonjában, az enyémben sem fognak. Rég rossz már az a kapcsolat, ahol nincs bizalom és nyomozni kell a másik után.
Nem azt ha kavarok valakivel, ha lefekszek, hanem ha hülyeségeket kezdenék el csinálni. Valljuk be elég sok ember csinál olyat, ami a párjának nem tetszene. De egy részét nem is tudjuk, hogy a párunkat bántja, ha mi ártatlan dolognak gondoljuk, de neki meg rossz érzést okoz.
Pláne, azt meg ne ő tudja meg utoljára egy harmadik féltől, ha megcsaltam... Azért valljuk be, nem a hűség és a tisztelet megy manapság 99%-ban. Ha pl az én jelenlegi páromat az előttem lévő 3 barátnője megcsalta, fel kell építenie magában a bizalmat velem szemben, ha már elveszítette a női társadalommal szemben. Nekem belefér ilyen esetben, ha belenéz, hogy a bátyámmal chateltem, meg a baratnőimmel. Én csupán erre gondoltam. Vagy pl rámír egy srác, és én arra hogyan reagálok, flörtölök vele vagy elutasítom, mert van valakim. Eleve persze lehet mindig úgy indulni egy kapcsolatnak, hogy minden happy lesz, akkor is ha már megégetted magad, mert manapság ez gyakori, de akkor is szarul esik a 8.pofára esés is, csak azért mert a bizalom kérdést telefonba zárja a társadalom manapság
Szerintem meg az a furcsa, ha együtt élsz, együtt alszol, és szexelsz olyannal akiben egyáltalán nem bízol.
Nálam pl kizáró ok a kutakodás. 🤷♀️
Szerintem a #16 nem arra gondolt, hogy az összes jelszavad tudja, de ha telón minta van, vagy jelszó miért olyan nagy gond, hogy tud róla. A bizalom oda-vissza működik és még egy szót se ejtett arról, hogy belenézett a párja telójába. Ne keverjed már a dolgokat ha nem muszáj.
Az én párom tudja a pinkódom, bármikor belenézhet, nincs takargatnivalóm. Ha megcsal akkor megcsal. Lehet még azelőtt kiteszem mert nem fog működni a kapcsolatot, talán én is belekutrálok mint sok megcsalt személy megtette. Miért ne ha hátba szúrt. Megérdemli. Jogom van tudni, hogy mi zajlik a hátam mögött ha megcsalásról van szó.
Nem én vagyok a 16-os, de továbbra se értem, miért kéne tudnia a feloldókódom, főleg ha (állítólag) nem akar kutatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!