Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan teremti meg a nő az " otthon melegét" ?
Férfiként miből érzed hogy a párod megteremti azt?
Én például ilyenekből nem érzem:
Nem hogy én ne tudnék főzni vagy a nő dolga lenne kizárólag, de pl abszolút nem érdekli van e vacsi, vagy ha mondjuk ő hoz haza ebédet a munkából és azt eszi meg este, nem érdekli te mit fogsz enni..
Tudom felnőtt vagyok meg nem az anyám stb..de gesztus lenne..
Lehet, hogy estére megéhezik, és eszi, amije van.
Te milyen gesztusokat teszel az otthon melegéért?
Hát, márpedig én egyetértek a kérdezővel, ha az étkezésnél, ami azért hagyományosan egy közösségi "rítus" nincs figyelembe véve a másik fél vagy legalább összeidőzítve kettejük evése, az kb olyan, mint mikor én a koliban a fejhallgatómmal leültem a laptop elé sorozatot nézni és kajálni amit éppen találtam a hűtőben a nap egy random pontján. Függetlenül attól, hogy ott voltak-e a szobatársaim vagy sem (akikkel amúgy, hozzátenném, a legtöbbször együtt ettünk, ha már egy légtérben laktunk). A munkahelyen is igyekszünk összeegyeztetni az ebédidőt, és közösen ebédelni, sőt, ott is megbeszéljük, hogy ki mit eszik, amikor kajaszerző körútra megyünk, akkor is sokszor megyünk együtt, vagy veszünk valakinek, aki éppen nem ér rá kiugrani kajáért. Pedig mindannyian felnőttek vagyunk, nem tartozunk egymásért felelősséggel. De ez alapvető figyelmesség egymás felé. És ezek nem is párkapcsolati szituációk, ahol elvileg szeretjük a másikat és szeretnénk, ha jól érezné magát velünk.
Értem amúgy, hogy a kaja csak egy példa volt, de egyébként szerintem jó példa. A közös étkezés, a közös otthoni rituálék, hogy örömmel és szívesen vár haza (vagy éppen érkezik haza) a párod, hogy amikor meglát, felderül az arca, beszélgetést kezdeményez, látod rajta, hogy érdekled, hogy a kedvenc kávéscsészédet készíti elő a reggeli kávéhoz, hogy amikor főz magának teát, megkérdezi, hogy neked is tölthet-e, hogy amikor csak úgy összedob magának egy szendvicset, akkor rád is gondol, hogy esetleg te is éhes vagy-e, ezek szerintem mind hozzáadnak ahhoz, hogy az ember szeretve és otthon, megbecsülve érezze magát. Felnőttként is tudnak jólesni az apróságok és a gesztusok, nem kell ezeket lenézni, hogy milyen gyerekes valaki és a fenekét is töröljük ki. Az teljesen más szint.
Egy otthon attól lesz otthon első sorban, hogy milyen érzésekkel vagy benne. Hogy amikor hazaérsz, akkor melegség tölt el, leeresztesz, végre úgy érzed, hogy önmagad lehetsz, vagy befeszülsz, görcsbe rándul a gyomrod, a mindenféle teendőket látod magad előtt meg az elvárásokat, a csalódást, a kudarcot? Mert utóbbi minden, csak nem otthon. Nem feltétlenül a konkrét cselekvéseken múlik a dolog, gyerekkoromban hiába vacsoráztunk mindig együtt, minden volt, csak nem otthon, ahol felnőttem, de azért ezek a dolgok igenis hozzá tudnak adni az ember életéhez és érzéseihez.
Egy kapcsolatban a férfi a fűtőtest, a nő pedig a hőmérő.
Lefordítom ez mit jelent.Ha rideg, szutyok viselkedést kapsz a nődtől(tehát hideget mutat a hőmérő), az azért van, mert te magad egy szutyok férfi vagy, aki ezt érdemli(szar a fűtőtest).
Az otthon melegét azok a nők teremtik meg, akiket anyagilag, testileg, lelkileg elkényeztetnek és kikímélnek, vigyáznak rájuk.
#5 Az a baj, hogy a kérdező is az a fajta, mint a férfiak minimum 95%-a.A nő rovására akarja magát kényelemben tudni.
Nagyon jól mondod, az nem kapcsolat, ahol az egyiknek csak a gürcölés meg a teendők jutnak, a másiknak meg a kényelem.
A nők alig esznek, a legtöbb férfi egész nap zabálna.
Az a férfi, aki még elvárja napi szinten a dolgozó nőtől, hogy zabálni valót tegyen elé úgy, hogy a nő amúgy magának nem is főzne, az nem kapcsolat, nagyon jól írtad.
Mert az a nőnek csak egy görcs, gyűlöl haza menni, mert már tudja, hogy munka után munka van neki.
A férfinek meg az az otthon melege, hogy a nőn élősködik.
Egy esetben kivétel ez, ha a nőt eltartják.
Mondjuk, hogyha a vőlegényem nekiállna bármikor hisztikézni, hogy miért nem főzök neki, miután hazaesek a muunkából, biztosan elhagynám.
Vagy te ennyire dedós vagy, hogy eléd kell tenni? Mert akkor menj vissza anyucihoz.
Szánalmas vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!