Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Párkapcsolatban hogyan oldjáto...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párkapcsolatban hogyan oldjátok meg a költségeket?

Figyelt kérdés
Barátnőmmel 3 éve vagyunk együtt (én 38 ő 30 éves), egyre többször téma az anyagiak. Jelenleg a lakás rezsije és kaja az közösen megy. Mozi, étterem stb, azt általában én fizetem, néha persze ő is meghív. Az üdüléseknél már más a költségek megosztása, van hogy a szállást 60-40% vagy 70-30% arány körül én állom, a többi egyéb költség nagyjából közösen megy. Sajna szeret vásárolgatni, főleg online, mint Vinted és társai. Viszont a minap benyögte, hogy becsődöl a hónap végén, merthogy elfogy a pénze. Én 500ezret, ő 320ezret keres havonta. Felajánlottam már a full közös kasszát is(adom a pénzem, ossza be), de ezt elutasította, amit mondjuk a költési szokásai miatt nem is bánok. Amit a matek mutat az az, hogy ha egy olyan hónapot nézek, ami csak a megélhetéshez szükséges, az nálam 300ezer, neki 170ezer, miután rendeztük a költségeket egymással is. Viszont a banki alkalmazás sokkal durvább képet fest, mert ott nálam 450ezer, nála már közel 600ezer az átlagos havi költés. Ami tovább szépíti a helyzetet, hogy lett volna lehetősége saját ingatlant venni, de nem hallgatott rám, így érzelmi döntést hozva megvette a mamája lakását, amiben benne él a mama és az anyukája is(haszonélvezeti joggal), így kiadni sem tudja, pedig lehetett volna passzív jövedelme lakás kiadásból. Jelenleg én vagyok a rossz, mivel jövőre kifut a lakáshitelem is, így ami felszabadul, azt egyéb megtakarítási formába szeretném majd befektetni és kapom az ívet, hogy nem tudok neki megoldást találni, vagy segíteni, hogy neki is jó legyen. Kinek milyen javaslata van?

nov. 10. 01:25
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
40%
Most már ránéztem, mi ez a Vinted. Gyakorlatilag használt ruhák online. Az aztán igen, ebbe belekötni...
nov. 10. 07:47
 12/29 anonim ***** válasza:
69%

Külön kassza és így nincs probléma az anyagaikból.

De mi tudunk bánni a pénzzel.

nov. 10. 08:16
 13/29 anonim ***** válasza:
54%
Nálunk MINDEN közös. Mi úgy oldottuk meg, hogy neki 100 ezerrel nem kell "elszámolnia" nekem meg 150 ezerrel. (Azért ennyi a difi, mert nőként többet kell költsek magamra. (Kozmetikus, fodrász, pedi,mani,ruha/cipő/táska, kozmetikumok. Nyilván ez dragább. E felettit már megbeszéljük. Kaja/bolt kb havi 400-500, mikor-hogy fizetünk. Néha ő. Néha én. Többi kozos megtakaritasi számlán gyűlik. Nyaralas szépkártyárol megy, randikon meg termeszetesen ő fizet. Hiszen, ő a férfi.
nov. 10. 09:04
 14/29 anonim ***** válasza:
73%
Nekem mindent a párom fizet, mert százmillió vagyona van, én meg 550 ezret keresek. Szerintem ilyen felállásban egyértelmű, hogy nem fogunk felezgetni.
nov. 10. 09:09
 15/29 anonim ***** válasza:
0%
Százmilliós*
nov. 10. 09:09
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom úgy költött többet a csaj, hogy biztos volt valami öröksége vagy valami, amit felélt.

Egyébként keressen jobban fizető munkát, jelentkezzen valami képzésre, ha nincs végzettsége, 320 ezerből nem nagyon lehet sokat alkotni, akkor sem, ha fizeted a költségek nagy részét, az lenne a megoldás, ha úgy gondol az anyagi helyzetére, mintha egyedül lenne, nem azt várja, hogy te majd fizetsz mindent, ő meg elvásárolgat. 3 éves kapcsolat még akármikor tönkremehet aztán ott marad egyedül 320 ezer forintos fizetéssel, ezt nem fenyegetésként kell neki elmondani nyilván, hanem szimplán bármi lehet a jövőben, mindenkinek képesnek kellene lennie felnőtt emberként egyedül is megállnia a helyét. Ha meg nem mentek szét, de jobban keres, az meg nyilván akkor is egy pozitív dolog.

nov. 10. 09:26
 17/29 anonim ***** válasza:
49%

Csináljátok egy közös számlát, és ahhoz két kártyát.

Aztán arra fizessetek be minden hónapban ugyanannyit mindketten.

Utána ebből éljetek. Ami ezen felül van, az mindenkinek a saját játszótere, ahhoz a másiknak semmi köze.

Ha elfogy a közös pénz a számláról mindig csak úgy ér feltölteni, ha mindenki ugyanannyit utal.

nov. 10. 10:06
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Valami itt nagyon nem kerek.

1.Hogy tudja majdnem dupláját elkölteni annak, amit megkeres?

2. Honnan volt annyi pénze, hogy lakást vegyen, ha ennyire nem tud bánni a pénzzel?

3. Miért egy olyan lakást vett meg, amihez még évtizedek múlva se lesz hozzáférése, ráadásul meg is örökölné idővel? Gyakorlatilag nekiajándékozott egy lakásnyi pénzt az öreganyjáéknak?

Én nem tudnék ilyen emberrel együttélni, de te tudod. A túl különböző pénzügyi kultúra rohadtul nem fér meg egymás mellett, mert mindig vitapont lesz, ahogy nálatok is egyre gyakoribb, nem? Gyakorlatilag nem lehet benne megbízni, ha rajta múlna, simán csődbe vinné az egész családot. Nem a gyereked, hogy regulázd, meg kiporciózd a pénzét, más módon meg sose tanulja meg, de nem is hiszem, hogy ha 30 éves koráig nem tanulta meg, akkor ezentúl menni fog neki. Valószínűbbnek tartom, hogy mindig volt mögötte háttérország, és nem kellett magának gazdálkodnia, mert kihúzták a sz.rból.

nov. 10. 10:32
 19/29 A kérdező kommentje:

16-os, köszi, kb én is így gondolkodok az anyagi helyzet kapcsán, meg is kapom, hogy nem közösen tervezek.

Pénzügyileg neki marad kb 150ezer szabadon elkölthető, de ez valahogy mindig túl van eresztve.

Még régebbről volt földje(ez is el lett adva), illetve családi örökségből pénze, aztán így megvette/kivásárolta a mama házát (részleteket nem firtattam). Erre az ingatlanra mondtam neki, hogy helyette vehetett volna egy olyat, amit ki is adhat és meg lenne oldva a pénzügye a passzív jövedelemmel.

Neki ott az ingatlana, amit a benne élő ősök újítanak fel fullra. Amiben meg mi élünk, azt meg én újítgatom fel, szóval mondhatnám, hogy neki milyen könnyű, mert erre se kell költenie, meg még a sajátját is rendbe teszik mások.

Bár ezt is megkaptam, hogy itt is beleszállt a felújításba nálam, de egy 700ezres tételnél a 30ezer hozzájárulás nem egy nagy bumm, de ez is arra jó most a részéről, hogy a fejemhez lehessen vágni, hogy adott, pedig milyen rosszul áll, ő mindenben segít, holott már jeleztem, nem szükséges, megoldom.

18-as jól látja, mindig volt aki kisegítette, most is előfordult, ha megszorult.

Nem az a bajom, hogy vásárol, hanem ahogy vásárol, mert van amit kb csak azért vesz meg, mert vágyott rá, aztán mikor megvan már nem is kell, kb töredék áron továbbadja, úgy, hogy van amit nem is hordott és itt nem a párezres holmikon van a hangsúly, hanem a soktízezres táskák, kabátok és cipők.

Jelzem, hogy nem voltam elzárkózva attól sem, hogy megkapja a fizumat és beossza a költségeket, az nem volt jó. Most úgy egyeztünk meg, hogy a kb átlag 180ezres rezsiből ő áll 60-at én 120-at. De ebből sem hiszem, hogy felelősebben fogja a jövedelmét beosztani sajna.

nov. 10. 11:54
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Rezsi 180????? Ezt fejtsd már ki, mert ez irreálisan sok.

Az meg ne haragudj tök normális, hogy nem száll be a te lakásod felújításába. Csak a te tulajdonod, a te dolgod. Most ilyen, hogy festés ok, de több százezres milliós felújításokba nem is kell részt vegyen.

nov. 10. 12:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!