Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Párkapcsolatban hogyan oldjáto...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párkapcsolatban hogyan oldjátok meg a költségeket?

Figyelt kérdés
Barátnőmmel 3 éve vagyunk együtt (én 38 ő 30 éves), egyre többször téma az anyagiak. Jelenleg a lakás rezsije és kaja az közösen megy. Mozi, étterem stb, azt általában én fizetem, néha persze ő is meghív. Az üdüléseknél már más a költségek megosztása, van hogy a szállást 60-40% vagy 70-30% arány körül én állom, a többi egyéb költség nagyjából közösen megy. Sajna szeret vásárolgatni, főleg online, mint Vinted és társai. Viszont a minap benyögte, hogy becsődöl a hónap végén, merthogy elfogy a pénze. Én 500ezret, ő 320ezret keres havonta. Felajánlottam már a full közös kasszát is(adom a pénzem, ossza be), de ezt elutasította, amit mondjuk a költési szokásai miatt nem is bánok. Amit a matek mutat az az, hogy ha egy olyan hónapot nézek, ami csak a megélhetéshez szükséges, az nálam 300ezer, neki 170ezer, miután rendeztük a költségeket egymással is. Viszont a banki alkalmazás sokkal durvább képet fest, mert ott nálam 450ezer, nála már közel 600ezer az átlagos havi költés. Ami tovább szépíti a helyzetet, hogy lett volna lehetősége saját ingatlant venni, de nem hallgatott rám, így érzelmi döntést hozva megvette a mamája lakását, amiben benne él a mama és az anyukája is(haszonélvezeti joggal), így kiadni sem tudja, pedig lehetett volna passzív jövedelme lakás kiadásból. Jelenleg én vagyok a rossz, mivel jövőre kifut a lakáshitelem is, így ami felszabadul, azt egyéb megtakarítási formába szeretném majd befektetni és kapom az ívet, hogy nem tudok neki megoldást találni, vagy segíteni, hogy neki is jó legyen. Kinek milyen javaslata van?

nov. 10. 01:25
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
88%

Keressen olyan munkát ami jól fizet és költsön kevesebbet.

Nem neked kell ezt megoldani.

nov. 10. 01:30
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nincs közös kassza de nimcs is miért filléreskedni.
nov. 10. 01:31
 3/29 anonim ***** válasza:
2%
Te vagy a férfi. Kutya kötelességed eltartani. Olcsó jánososkodsz ahelyett, hogy örülnél, hogy van veled valaki.
nov. 10. 01:49
 4/29 anonim ***** válasza:
48%

Ha ennyit matekozol, szerintem ne legyen házasság meg gyerek.

Mégis hogyan lehet közösen élni ha így kifillérezel mindent.

Ő is csinálhatná

Megfőz 10000 Ft, kitakarít 5000 Ft, szex 30000 Ft. Kimossa a ruháidat 4000 Ft.

nov. 10. 02:38
 5/29 anonim ***** válasza:
93%

Mi közös kasszán vagyunk, szóval "összedobjuk, amink van". Ebből mennek a számlák, a kaja az egyéb kiadások (szóval minden).

Nyilván, ha van valami külön kiadásunk (én például néha rendelek neten) akkor előre szólunk a másiknak, de ennyi.

nov. 10. 03:20
 6/29 anonim ***** válasza:
53%

Nőkén írom.

Egyrészt, randikon a férfi fizet, ez alap. Viszont, jobb, hogy bem vagytok házasok. Nem tud bánni a pénzzel, igy szerrncsere semmi joga nem lesz a lamasodra

nov. 10. 04:01
 7/29 anonim ***** válasza:
75%

Itt valami nagyon nem kerek.

Lett volna lehetősége saját ingatlant venni: vett is. Miből? 100% hitel? Kizárt. Főleg, ha havonta -300 ezerrel zár, és felhalmozott milliós tartozásai vannak.

Amiben az anyja és a nagymama él: ezt kicsit bővebben kifejtve? El akartàk adni az albérletet, Önkormányzati lakás? Vagy fillérekért eladta neki a nagyi? Esetleg utcára is kerülhetett volna az anyja és a nagymama? Ez a rész teljesen zavaros.

Ami még szintén zavaros, hogy azt írod, hogy 320-at keres, átlagban 600 ezret költ, minden hónapban. Az 12x280 ezer évente, az több, mint 3 millió, plusz a kamatok, tehát éves szinten -4 millió körül lehet. Ezt ennyi jövedelemből melyik banknál lehet? Rohadjak meg, ha nem megyek át oda azonnal! Ráadásul lakáshitelt is ad! Az én bankom a seqqembe is benézett, mikor egy nyamvadt hitelkártya kellett.

Mennyi a rezsi és a kaja rá eső része? Mi van a 170 ezerben? Mennyit költ havonta arra, hogy visszahívjon? Miből fizeti a nyaralás rá eső részét?

320-170=150. Ebből a 150-ből megy a fél rezsi és a fél kaja. Egyáltalán mi marad neki ezekre az extra költésekre, mint ruha, kozmetikum, étterem, mozi?

Nekem valahogy nem jön ki a matek sehogy se.

nov. 10. 06:17
 8/29 anonim ***** válasza:
48%

Mik a terveitek egymassal? Az anyagiakon kivul jol megvagytok? Hosszu tavra tervezel vele? Ossze akarsz hazasodni vele, gyerekeket szeretnetek majd?

Hat nezd, le lehet elni ugy egy eletet, hogy csak a szukseges dolgokat veszitek meg, de most az milyen elet? Ideig, oraig fenntarthato, de hosszutavon nagyon rossz erzes. Most oszinten, ha nekem a parommal, akivel stabil a kapcsolat, jol megvagyunk, tenyleg szeret, nem akar elhagyni, van egy lakasa, nekem sem az lenne a prioritas, hogy hitelbe verjem magam 20 evre elore, duplajat fizetve az ingatlannak a kamatok miatt. Ugy, hogyha barmi gond van, van hova mennem. Plane, hogy az elmult evekben lett ilyen rohadt draga minden es az arnovekedes a jovore sem fog megallni, lassuk az intezkedeseket, juhe. A lakasban amugy ki takarit tobbet, ki foz tobbet, ki csinalja a lathatatlan munkat tobbszor?

Meg ugye lehet az is, hogy a nagymama es anyuka beszelte tele a fejet, nem tudhatod mit beszeltek. Egyebkent a csajnak kene rajonnie, hogy lehet vissza kell fognia a kolteset, de most oszinten, ha a ferfi nekem akarna beosztani, hogy mit hogy koltsek a penzembol, lehet beleallnek :D es ne erts felre, nem azt mondom, te fizess mindent, de ez a direktbe beleallas szerintem nala sem sulne el jol. Szerintem varj, ezutan a honap utan lehet rajon, at kell gondolnia, mit hogyan kolt.

nov. 10. 07:42
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se jön ki a matek.

Ő szórja a pénzt, de vett egy házat. Miből?

350et keres, de 600at költ. Miből?

Amúgy mi közös számlán vagyunk. Az enyémre megy az ő fizuja is, 2 bankkártyánk van.

Én keresek 350et, ő 500at.

Ebből elutalom a rezsit, járunk boltba, költünk amire kell, akarunk.

Igen, vintidre is, pecás cuccra is, temura is, autós lószarokra is.

És senki nem nézi, mennyit költött és mire a másik.

nov. 10. 07:42
 10/29 anonim ***** válasza:
66%

Mi a fizetésünk felét hó elején átdobjuk egy közös számlára, a közös költségeket mind onnan fizetjük. Egy negyedét mindenki szépen befekteti, a maradékkal meg azt csinál, amit akar.

Így aki többet keres, az többet is rak bele a közösbe, de többet is költhet magára. Emiatt soha nem volt konfliktusunk, hogy a feleségem miért vett már megint ruhát, vagy én miért költök sokszázezret egy telefonra. A saját pénzünk, semmi köze a másiknak hozzá.

nov. 10. 07:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!