Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolatban hogyan oldjátok meg a költségeket?
Figyelt kérdés
Barátnőmmel 3 éve vagyunk együtt (én 38 ő 30 éves), egyre többször téma az anyagiak. Jelenleg a lakás rezsije és kaja az közösen megy. Mozi, étterem stb, azt általában én fizetem, néha persze ő is meghív. Az üdüléseknél már más a költségek megosztása, van hogy a szállást 60-40% vagy 70-30% arány körül én állom, a többi egyéb költség nagyjából közösen megy. Sajna szeret vásárolgatni, főleg online, mint Vinted és társai. Viszont a minap benyögte, hogy becsődöl a hónap végén, merthogy elfogy a pénze. Én 500ezret, ő 320ezret keres havonta. Felajánlottam már a full közös kasszát is(adom a pénzem, ossza be), de ezt elutasította, amit mondjuk a költési szokásai miatt nem is bánok. Amit a matek mutat az az, hogy ha egy olyan hónapot nézek, ami csak a megélhetéshez szükséges, az nálam 300ezer, neki 170ezer, miután rendeztük a költségeket egymással is. Viszont a banki alkalmazás sokkal durvább képet fest, mert ott nálam 450ezer, nála már közel 600ezer az átlagos havi költés. Ami tovább szépíti a helyzetet, hogy lett volna lehetősége saját ingatlant venni, de nem hallgatott rám, így érzelmi döntést hozva megvette a mamája lakását, amiben benne él a mama és az anyukája is(haszonélvezeti joggal), így kiadni sem tudja, pedig lehetett volna passzív jövedelme lakás kiadásból. Jelenleg én vagyok a rossz, mivel jövőre kifut a lakáshitelem is, így ami felszabadul, azt egyéb megtakarítási formába szeretném majd befektetni és kapom az ívet, hogy nem tudok neki megoldást találni, vagy segíteni, hogy neki is jó legyen. Kinek milyen javaslata van?nov. 10. 01:25
41/46 anonim válasza:
Nehogy kihasználjon a nő vigyázz.
Inkább használ ki te őt.
Mosás főzés takarítás dugásra.
Ezek is mind pénzbe kerülnek amúgy, te rengeteget spórolsz így.
42/46 anonim válasza:
40-es, amíg nem vagy házas meg gyereket nevelő ember, addig nem sok értelme van a közös kasszának. Jobb félni, mint megijedni.
43/46 anonim válasza:
De azért mosson főzzön takarítson rád anélkül hogy elvetted volna feleségül.
44/46 anonim válasza:
Ennyi valasz utan mire jutottatok? Megbeszelted vele vagy szakitottatok?
45/46 A kérdező kommentje:
Eddig úgy néz ki nem sikerült megegyeztünk mindenben. Esélyes a szakítás.
dec. 10. 20:03
46/46 A kérdező kommentje:
43# vicces vagy. Egyébként ritkán főz, egyikünk sem Igényli a főttet estére, ráadásul én késő este 6-7 körül érek haza, már nemtudnék ugy bekajálni, hétvégén meg általában együtt főzünk, ez ilyen közös program, meg jobban szereti ha én főzök mert szerinte is jól főzök. Takarítás az más tészta. Mivel ő csak heti 2-3 nap dolgozik, általában ő intézi a mosás, msogatást és elmondása szerint szeret is, a mosogató gépre nehezen állt át, mert inkább kézzel mosogatott. Teregetek vagy segítek ha úgy vagyok otthon. A porszivozas az amit sikerült magamnál megtartása, illetve a fürdő+WC, mert sokkal alaposabb vagyok +az én szememet jobban bántja a vízkő nyoma is. És igen, volt már szó házasságról, de így hogy ennyire nem bánik a pénzzel jól, eléggé elbizonytalanodtam.
dec. 10. 20:14
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!