Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családon belüli erőszak. A férfiakat kérdezem, hogy voltak e már olyan kapcsolatban ahol a nő volt az agresszív, bántalmazó? Ez lehet passzív agresszió, nárcisztikus, nyiltan agresszív, stb Nehéz volt kilépni a kapcsolatból?
A témában rengeteg videó és irodalom létezik. De mind az agresszív férfit vesézi ki, holott ugyanolyan arányban vannak agresszív és bántalmazó nők. A nőknek sokkal kininomultabb módszeik vannak arra hogy egy férfi életét pokollá tegyék, miközben a környezetük a nőt tartja áldozatnak.
Pld passív agresszió, gázlángozás, nárcizmus, hullámvasút szisztéma, hallgatással verés, és még sorolhatmám.
A bántalmazás alatt elsősorban nem a fizikai bántalmazást értem.
Mivel női bántalmazásról szól a téma, ami ugye tabu, azonnal leszeditek rólam a keresztvizet. Ilyet még kimondani is bűn, beszélni róla meg egyenesen nyilt agresszió a nők ellen.
Ettől mèg a bántalmazott fèrfiak védtelenek maradnak és a bántalmazások rejtve.
Mivel a bántalmazó nők nem fizikai sérülést okoznak hanem lelkit, igy nem látja a társadalom az eredményt, a bántalmazott pedig szégyeli elnomdani, mert esélytelen hogy hinnének neki. Legjobb esetben is elbagatelizálja a környezete.
Félreértés ne essék: a nők általában nem agresszívak, csodálos érzékeny lények, nélkülük üres és céltalan lenne az életünk. ( még ha néha nem egy nyelvet beszélünk is )
Itt arról van csupán szó hogy rengeteget beszélünk bántalmazásról, ilyen esetben automatikusan a bàntalmazó férfi és a női áldozat ugrik be a kèpbe, holott ez hamis megközelítés.
(Valójában mindegy mit írok úgyis lesznek emberek akik belém rúgnak .... nah ... de ilyen a világ)
De kérdező, lelki bántalmazást elkövethet férfi és nő is egyaránt. Sőt a transz nemű is.
Miért kell kiemelni hogy ki kivel ellen?
Senki nem mondja azt a panaszkodo férfinak hogy mrgerdemled a sorsod. A gonosz nőket ugyanúgy eliteli a társadalom. Ez csak a te paranoiád hogy nem.
A férfiakat ért bántalmazásnak amúgy egy problémája van és az maguk a férfiak. Ugyanis közülük sokan kiröhögik a másikat ha az azt mondja őt bántja a párja. Többnyire ezért szegyelnek beszélni erről. De én még olyat nem igen hallottam hogy egy nő mondaná erre azt amit a férfiak szoktak hogy "szedd már össze magad". Pontosan azért mert mi nők jobban tudjuk milyen is ez.
42
Szerintem ez azért fontos, mert 1. A lelki bántalmazások gyakrabban rejtve maradnak. (férfiak és nők esetében is)
2. A férfiakat tényleg nem szokták komolyan venni ilyen helyzetekben.
A kérdező valószínűleg masszív szexista, de abban igaza van, hogy a férfi áldozatoknak nem nagyon nyújtanak segítséget. Mondjuk ez nemcsak a nők felelőssége, a férfitársai röhögnének ki ELŐSZÖR egy olyan pasit, aki bántalmazásról számol be.
Jaa.. így oké, nyilván oda vissza ment az adok kapok, aztán valahogy csúcsosodott a csapkodásban, csak azt nem értem miért hívot a szivatást, megalázó beszólásokat, lekezelést "női bántalmazásnak". Mielőtt megcsalt ezen végigmentünk(terhes voltam, lebálnázott 57 kgosan 170 centihez 7 hónaposan) meg beszólogatott a külsőmre(rohadt csinos voltam), én meg minden ilyen után ugyanazt csináltam vele, de sosem én kezdtem. Ha volt valami tervem leszólta, ha kitettem magamért kajában direkt nem kellett neki, csak mert az övé pl odaégett pár napja és sértett volt.. kinevettek ha valamibe bele akartam vágni(újat tanulni, tehát pénzt sem igényelt), semmisnek nézték a takarításom akkor is, mikor náluk takarítottam. Ilyenek minden kapcsolatomban voltak férfiak részéről, csupa szemétkedés-sértettség-rossz érzés miatti dolgok. A legjobban azokat bírtam, akik nem tudtak kielégíteni, a legtöbb 5 percnél nem is próbálkozott tovább, és azt mondták az én hibám:D Annyi ilyenben volt részem(és van része minden nőnek-és férfinak), ez nem nemfüggő, ilyeneket csinálunk, ha elegünk van a másikból, zavar, frusztrál minket a jelenléte, amit tesz, minden döglődő kapcsolatban ez van. Én se voltam jófej, mikor olyat tett, ami nem tetszett elmondtam, és naponta vagy 10 olyat csinálnak, ami nem tetszik. Felszedik a szemetet a földről, de csak 3 helyett 2 szemetet és szemét vagy, ha beszólsz. Elmosogat de ételmaradékos marad, szemét vagy, ha beszólsz. szerinted nem volt igaza egy vitában, szemét vagy, ha nem állsz ki érte, te meg akarod venni ő nem akarja ezen is megy. Ő még nem akarja megbeszélni, belőled ömlene a szó, ő hallgatással büntet te meg nem hagyod békén.. Ez a "minden éremnek két oldala van" dolog mindig így van, az ilyen ütés nélküli bántalmazósdi mindig kétoldalú felnőtteknél. Nagyon ritka, hogy egyoldalú(gyerekeknél), na ott büntetni kellene, de felnőtteknél nem.
Ezért nézik csak az erőszakos részt, mikor ezt büntetik.. És nem csak férfiak, nők sem tudják rendesen látni, mert ha az egyik azt ecseteli neked, hogy a barátja korlátozza mit viseljen, a pasija meg arról rinyál, hogy mindenkinek kelleti magát, élvezi, hogy végignézik(ismered a barátnőd, te is látod), akkor nem lehet igazságot tenni. De a barátnő sem ismeri el a saját bűnét, és a pasi sem a sajátját. Ahogy házimunkánál, programoknál.. mindenki szenved a másiktól minden hülye konfliktusnál EGYFORMÁN, ez nem női erőszakosság, hanem mindenki egyformán igaz.
Nem tettleges bántalmazások mindig vannak és lesznek mindkét oldalon felnőtteknél, ilyenkor kell lelépni, ha már nem bírod. Aki azt hiszi ártatlan, az rohadtul téved. Tettlegesnél meg egyből le kell lépni, ez nem is kérdés, mi is szétmentünk, de a mai napig eszembe jut milyen jó volt megcsapni a hülye szemétládát és esküszöm még élvezte is, hogy lebukott és csapkodom tehetetlen dühömben, ugye mi röhögtünk közben, én meg talán sírtam és nevettem is egyszerre.
Régen amúgy volt egy burkoló, aki dolgozott nálam, és a hátán véres karmolások voltak a feleségétől, sokat panaszkodott rá. Na ő a pénz miatt nem lépett le, mert miután elitta a megkeresett pénzét(csak ő dolgozott), a felesége ellátta a baját, de főzött rá és volt hol aludnia(feleség családjánál éltek). Mondjuk ők nagyon alsó réteg volt, de ilyen kölcsönös függés is be szokott figyelni, a pasi csúnya, alacsony beteg és öreg volt, szegény is, nem kellett senkinek, gyerekei megszakatították a kapcsolatot vele, rá volt utalva érzelmileg és anyagilag is a nőre. Fordítva meg.. a nő is csúnya, öreg, munkanélküli volt, gyerek ugyanaz a helyzet, idős szülők..
Szerintem magasabb rétegeknél is így megy, csak kevésbé durván. Érzelmi vagy anyagi kényszer miatt nem lépnek le, x idő után meg mindenki besokall. Nincs olyan kapcsolat, ahol az egyik fél "ártatlan" felnőttek közt.
Egy rossz párkapcsolat nem egyenlő a bántalmazással.
Ez a cikk nagyon jól leírja a lényeget. Kicsit hosszú, de érdemes elolvasni.
"A feminizmus egy nemes célja lehetne, hogy nevetség gúnyolódás helyett együttérzést, segítséget és igazságszolgáltatást kapjanak a bántalmazott férfiak is."
Részben egyetértek veled.Csak az zavar a hozzászólásodban, hogy megint a nőktől várják a megoldást.A feministák maguknak könyökölték ki a jogi egyenlőséget, míg a férfiak többsége eközben gáncsolta a nőket segítség helyett.
Az is tény, hogy a FÉRFIAK azok, akik elbagatellizálják az esetlegesen bántalmazott férfiak problémáit, a férfiak teszik nevetsessé a bántalmazott férfiakat, NEM A NŐK!
Erre akkor nehogy már az legyen a megoldás, hogy a feministák harcoljanak a bántalmazott férfiak érdekeiért.Hát ha ennyit sem tudnak maguknak elintézni, akkor mit várnak?A nők hoztak létre szervezeteket a bántalmazott nők megsegítésére, nem a férfiak.Ráadásul sok férfi a mai napig azt vallja, hog, biztos megéedemelte a nő, ha a férje megölte.Természetesen tisztelet a kivételnek.
Csak oda akarok kilyukadni, röhejes a férfiak részéről a nőktől várni a megoldást a férfiak problémájára, miközben állítólag a nők bántalmazzák őket, amit a férfitársaik magasról leszarnak, kiröhögnek.
46
Ez pontosan így van. Ezt írtam én is a korábbiakban.
A fizikai a jéghegy csúcsa ami látszik. Női bántalmazó esetében ritkán van ilyen, ezért a környezet nem szerez tudomást a bántalmazásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!