Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Családon belüli erőszak. A...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Családon belüli erőszak. A férfiakat kérdezem, hogy voltak e már olyan kapcsolatban ahol a nő volt az agresszív, bántalmazó? Ez lehet passzív agresszió, nárcisztikus, nyiltan agresszív, stb Nehéz volt kilépni a kapcsolatból?

Figyelt kérdés

A témában rengeteg videó és irodalom létezik. De mind az agresszív férfit vesézi ki, holott ugyanolyan arányban vannak agresszív és bántalmazó nők. A nőknek sokkal kininomultabb módszeik vannak arra hogy egy férfi életét pokollá tegyék, miközben a környezetük a nőt tartja áldozatnak.

Pld passív agresszió, gázlángozás, nárcizmus, hullámvasút szisztéma, hallgatással verés, és még sorolhatmám.

2023. aug. 18. 21:20
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
81%

Te is elég agresszívan kommunikálsz kérdező…. Vannak olyan tények, amiket nem érdemes vitatni, nálad okosabb kutatók, tudósok kutatják, igazolják.

Mind a nárcisztikus személyiségzavar, mind a bántalmazás számszerűleg nagyobb a férfiak körében. A nőknél ellenben más típusú problémák száma magasabb ( pl borderline személyiségzavar, neurotikus, hisztrionikus panaszok. )

A kérdésedre a válasz: volt már olyan a baráti körben, ahol a férfi lett a bántalmazott annak ellenére, hogy egy belevaló, határozott ember. A barátnő terrorja persze nála is kiváltotta a nem kívánt viselkedést, ami az ő esetükben elhanyagolás, verbális agresszió, nőzés volt a férfi részéről….

2023. aug. 18. 22:00
 12/56 anonim ***** válasza:
72%

A who adatai szerint a bántalmazók.95%-ban ferfiak!

A maradék 5% ot meg a bi-k, leszbik es elenyészve sima nők teszik ki!

[link]

Es olyan sincs hogy a nők erzelmi, a pasik fizikai bántalmazók. Mert az utóbbiak nem csak fizikailag bántják a párjukat.

[link]

2023. aug. 18. 22:06
 13/56 A kérdező kommentje:

A kutatók nem tudják kutatni azt a témát ami soha nem derül ki.

A fizikai bántalmázás tényleg a férfiakra jellenző, ennek egyszerű oka van, a férfi általában erősebb. Bár tanuja voltam annak anikor egy 160 cm nő egy megterett 190 cm es fétjét verte.

Az is igaz hogy fizikai bántalmazás nincs lelki nélkül. A fizikai a látványos, a felszín.

De egy férfi soha nem fogja beismerni ha bántalmazott. Inkább tűr amig lehet. A tágabb családomban volt is volt ilyen. A férfi 55 évesen meghalt, a végén egy nulla önbecsülésű idegroncs volt.

2023. aug. 18. 22:20
 14/56 anonim ***** válasza:
89%

13

Ez szomorú, tényleg. Sokkal nagyobb figyelmet kellene szentelni a férfi áldozatoknak.

Mert míg a férfiak a fizikai erejükkel tudnak visszaélni, addig egyes nők a férfiak egy jó részére jellemző önuralommal élnek vissza. És részükről rendben van a pofozkodás, ráncigálás és egyebek.

Vagy hallottam olyanról a környezetemben, hogy a nő egy téli éjszakán kizárta a pasit a KÖZÖS albérletülből. És ezen kajak elröhörészett a társaság, hogy mekkora poén, miközben fordított nemekkel már rég mindenki bántalmazást kiáltana. (Jogosan egyébként.)

Szóval igen, feministaként én maximálisan támogatom, hogy a férfiak is felszólaljanak a bántalmazás ellen, és ezeket az áldozatokat ugyanolyan empátiával kezeljük, mintha XX kromoszómájuk lenne.

Ettől függetlenül az egy hülyeség, hogy a testi erőszak nem AUTOMATIKUSAN lelki erőszak is, éppen ezért kár a nők nyakába varrni a világ összes lelki bántalmazását.

2023. aug. 18. 22:32
 15/56 anonim ***** válasza:
100%
Jelen. Volt nejem eléggé lelkiterrorban tartott.
2023. aug. 18. 22:52
 16/56 A kérdező kommentje:

14

Azt írtam hogy a fizikai bántalmás együtt van a lelkivel.

2023. aug. 18. 22:59
 17/56 anonim ***** válasza:
39%

Amúgy teljesen tipikus, hogy a férfiaknak szól egy kérdés, női negatívumról (ami nem tekinti nemlétezőnek a férfiak negatívumait, csak kivételesen nőiről mer kérdeni) és egyből megjelennek az itteni nők, hogy csúnya gonosz férfiak mindenben IS rosszabbak és kussoljanak. Ami itt megy, az is simán prezentálja, hogy mennyire durván bántalmazó érzelmi világgal rendelkezik pár nő. És itt ez halmozottan jelen van... Kb. alig látni értelmes nőt már a kategóriában.

(Az külön gáz, hogy egyesek utána sem néztek, hogy a férfiakat ért támadásokat mennyire nem kezelik bántalmazásként. Ha egy férfi kap egy pofont, kb. az emberek pár százaléka fogja azt bántalmazásnak tartani. Ha egy nő kap, akkor szinte mindenki. Így azért nehéz belehúzni a statisztikába a dolgokat... Meg azt is, hogy a férfiakat mennyivel negatívabban kezelik, ha bántalmazás éri őket. Ennek tükrében maximum csak pár érzelmileg sík ember állítja be úgy, mintha férfiakat alig bántalmaznának.)

Na, mindegy, szóval a személyes része:

Volt egy barátnőm, aki nagyon ciki cuki volt természetesen az elején, összejöttünk, dúlt a láv, minden szép és jó. Aztán jöttek szépen sorban a dolgai...

- Elkezdett tenni "értem" olyan dolgokat, amiket nem kértem. Nem tett vele jót, nem segített, neki rosszabb lett (pl. teljesen kimerülten csinálta) és minden végén odavágta, hogy ő mennyire önfeláldozó és egyebek. Volt, amikor tök normálisan elmondtam, hogy ezzel most nem tett jót, légyszi, többet ne csinálja és teljesen felháborodott.

- Sokszor semmi sem volt jó neki. Minden apróságért problémázott, minden feszültséget rám vetített ki. Velem kezdett ilyenekért kiabálni.

- Egyszer egy ismerőse látott valakivel beszélgetni. Egy lánnyal. Volt köztük legalább másfél méter. A csajnak vőlegénye volt. Szimplán egy munkatársam volt. Na, hát egy napig ki volt akadva, hogy megcsalom, mekkora szemét vagyok.

- Az egyik legdurvább az volt, amikor generált egy veszekedést, amiben lényegében én lettem elég durván megbántva, de mégis kiakarta hozni, hogy ő az áldozat. Aztán a végén már csapkolódott, dobálózott és üvöltött. Na, most ha én hoztam volna ugyanezt a szintet, akkor rég bántalmazónak lennék elkönyvelve. Nála, persze senki sem mondta ezt.

- Ami a legjobban szíven ütött, hogy olyanokat kezdett állítani rólam, hogy kiabáltam vele. Sosem kiabáltam vele. Mások is bevédtek, sőt, még ex is, hogy ilyen senkivel sem történt. Eleve nyugodt a természetem, nem szeretek kiabálni.

- Megütni kb. kétszer ütötte a testem, de ez kb. semminek minősült ugye, mert ő vékony nő, én meg masszív férfi vagyok.

2023. aug. 18. 23:26
 18/56 anonim ***** válasza:
81%
6 Azért ha valaki öngyi gondolatokkal van elfoglalva, azt ugye tudod hogy a párján kívül munkahely lakóhely rokonok gazdasági helyzet ökörségek a világban és még sok minden más kiválthatja. Nem kell 100%-ban a párjára kenni, ok lehet hogy mondjuk 50%.
2023. aug. 18. 23:33
 19/56 anonim ***** válasza:

Ja bocs az előzőm a 10-es kommentre ment, a kérdező kommentjére csak az elején volt egy 6-os

Erre ment:

"6

Köszi a választ. Sajnos körülöttem rengeteg ilyet tapasztalok. Látszólag minden rendben, leülök a sráccal egy sör mellett és bizalmasan elm9ndja hogy annyira durva a helyzet hify már az öngyilkossággal foglalkozik. Szégyell róla beszélni másnak.

Ez késztetett a kérdés kiírására, lehet hogy segít ha egy ilyen helyzetben levő pasi kiírja magából, vagy esetleg tevőlegesen is tudok neki segíteni.

Ilyen kapcsolatból szabadultam én is, van tapasztalatom."

2023. aug. 18. 23:36
 20/56 anonim ***** válasza:
89%

17

Szerintem senki sem gondolja azt, hogy a férfiakat ért bántalmazás ne lenne probléma. Több kommentben is ezt olvasom, nem tudom, ugyanazt olvassuk-e...

2023. aug. 18. 23:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!