Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családon belüli erőszak. A férfiakat kérdezem, hogy voltak e már olyan kapcsolatban ahol a nő volt az agresszív, bántalmazó? Ez lehet passzív agresszió, nárcisztikus, nyiltan agresszív, stb Nehéz volt kilépni a kapcsolatból?
A témában rengeteg videó és irodalom létezik. De mind az agresszív férfit vesézi ki, holott ugyanolyan arányban vannak agresszív és bántalmazó nők. A nőknek sokkal kininomultabb módszeik vannak arra hogy egy férfi életét pokollá tegyék, miközben a környezetük a nőt tartja áldozatnak.
Pld passív agresszió, gázlángozás, nárcizmus, hullámvasút szisztéma, hallgatással verés, és még sorolhatmám.
"A nőknek sokkal kininomultabb módszeik vannak arra hogy egy férfi életét pokollá tegyék, miközben a környezetük a nőt tartja áldozatnak."
És tudod, miért van ez? Mert az általad felsorolt "kifinomult módszerek"-et a férfi bántalmazók is ugyanúgy alkalmazzák, ÉS MÉG PLUSZBAN EZEN FELÜL fizikai erőszakot IS. Tehát a végösszeg (bántalmazás mértéke) náluk sokkal nagyobb, mint a "női bántalmazóknál".
Én láttam már ilyen párt. A nő egy szociopata volt, és folyamatos érzelmi terrorban tartotta a férfit.
Nyilván szar ügy, de mondjuk még mindig inkább ez, mint a kitépett szemek, a betört fogak vagy a gyilkosság.
Az meg külön poén, hogy a fizikai bántalmazást férfi, az érzelmi bántalmazást meg női szokásnak tekintik egyesek. Mintha a verés, a fizikai szabadság korlátozása, a szexuális erőszak vagy a kínzás nem okozna masszív lelki károkat. Mintha az, hogy a hozzám legközelebb álló ember ellenem fordul, megüt, végigvonszol a házon és aztán megerőszakol, az így csak és kizálrólag a testemet érintené. Ez rendszerint meglep az efféle érvelésekben...
Ettől függetlenül nagyon fontos lenne, hogy a férfi áldozatokra is felhívjuk a figyelmet. Férfiak is szenvednek el abúzust, az ő védelmük és képviseletük is pontosan ugyanolyan fontos.
"De mind az agresszív férfit vesézi ki, holott ugyanolyan arányban vannak agresszív és bántalmazó nők"
Nem igaz. Ez egyszerűen hazugság. Bongeszd a KSH oldalait.
Ez is egyfajta erőszak, ha ki van írva hogy "férfiakat kérdezem" és nők válaszolnak.
A 2 kérdés:
voltak e már ilyen kapcsolatban?
nehéz volt e kilépni belőle?
De ha ennyire nagy az igény arra hogy továbbra is a férfiakat hibáztassúk akkor kiírok egy ilyen kérdést ahol a nők kiírhatják magukból a sérelmeket.
3
"Annak a statisztikának hiszek amit én hamisítottam"
A női erőszak nagyrésze rejtve marad.
Ügyes terelés.
Amúgy meg szerintem is több odafigyelést és empátiát érdemelnének a férfi áldozatok. Ez kétségtelen.
Most olvastam vissza, némi ellentmondásba keveredtem, ezt gyorsan tisztázom: nem ütlegelte RENDSZERESEN. A végén egy ilyen eset volt.
Kérdező: az nem erőszak, ha nők válaszolnak...
6
Köszi a választ. Sajnos körülöttem rengeteg ilyet tapasztalok. Látszólag minden rendben, leülök a sráccal egy sör mellett és bizalmasan elm9ndja hogy annyira durva a helyzet hify már az öngyilkossággal foglalkozik. Szégyell róla beszélni másnak.
Ez késztetett a kérdés kiírására, lehet hogy segít ha egy ilyen helyzetben levő pasi kiírja magából, vagy esetleg tevőlegesen is tudok neki segíteni.
Ilyen kapcsolatból szabadultam én is, van tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!