Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Családon belüli erőszak. A...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Családon belüli erőszak. A férfiakat kérdezem, hogy voltak e már olyan kapcsolatban ahol a nő volt az agresszív, bántalmazó? Ez lehet passzív agresszió, nárcisztikus, nyiltan agresszív, stb Nehéz volt kilépni a kapcsolatból?

Figyelt kérdés

A témában rengeteg videó és irodalom létezik. De mind az agresszív férfit vesézi ki, holott ugyanolyan arányban vannak agresszív és bántalmazó nők. A nőknek sokkal kininomultabb módszeik vannak arra hogy egy férfi életét pokollá tegyék, miközben a környezetük a nőt tartja áldozatnak.

Pld passív agresszió, gázlángozás, nárcizmus, hullámvasút szisztéma, hallgatással verés, és még sorolhatmám.

2023. aug. 18. 21:20
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
61%

"A nőknek sokkal kininomultabb módszeik vannak arra hogy egy férfi életét pokollá tegyék, miközben a környezetük a nőt tartja áldozatnak."

És tudod, miért van ez? Mert az általad felsorolt "kifinomult módszerek"-et a férfi bántalmazók is ugyanúgy alkalmazzák, ÉS MÉG PLUSZBAN EZEN FELÜL fizikai erőszakot IS. Tehát a végösszeg (bántalmazás mértéke) náluk sokkal nagyobb, mint a "női bántalmazóknál".

2023. aug. 18. 21:26
 2/56 anonim ***** válasza:
83%

Én láttam már ilyen párt. A nő egy szociopata volt, és folyamatos érzelmi terrorban tartotta a férfit.

Nyilván szar ügy, de mondjuk még mindig inkább ez, mint a kitépett szemek, a betört fogak vagy a gyilkosság.

Az meg külön poén, hogy a fizikai bántalmazást férfi, az érzelmi bántalmazást meg női szokásnak tekintik egyesek. Mintha a verés, a fizikai szabadság korlátozása, a szexuális erőszak vagy a kínzás nem okozna masszív lelki károkat. Mintha az, hogy a hozzám legközelebb álló ember ellenem fordul, megüt, végigvonszol a házon és aztán megerőszakol, az így csak és kizálrólag a testemet érintené. Ez rendszerint meglep az efféle érvelésekben...

Ettől függetlenül nagyon fontos lenne, hogy a férfi áldozatokra is felhívjuk a figyelmet. Férfiak is szenvednek el abúzust, az ő védelmük és képviseletük is pontosan ugyanolyan fontos.

2023. aug. 18. 21:33
 3/56 anonim ***** válasza:
76%

"De mind az agresszív férfit vesézi ki, holott ugyanolyan arányban vannak agresszív és bántalmazó nők"

Nem igaz. Ez egyszerűen hazugság. Bongeszd a KSH oldalait.

2023. aug. 18. 21:42
 4/56 A kérdező kommentje:

Ez is egyfajta erőszak, ha ki van írva hogy "férfiakat kérdezem" és nők válaszolnak.

A 2 kérdés:

voltak e már ilyen kapcsolatban?

nehéz volt e kilépni belőle?

De ha ennyire nagy az igény arra hogy továbbra is a férfiakat hibáztassúk akkor kiírok egy ilyen kérdést ahol a nők kiírhatják magukból a sérelmeket.

2023. aug. 18. 21:42
 5/56 A kérdező kommentje:

3

"Annak a statisztikának hiszek amit én hamisítottam"

A női erőszak nagyrésze rejtve marad.

2023. aug. 18. 21:44
 6/56 anonim ***** válasza:
77%
Egyik ismerős volt ilyen kapcsolatban. Ott mpndjuk a csaj fizikailag is bántalmazó volt, bár nem ütlegelte, vagy ilyesmi. "Csak" beleállította a baltát az ajtóba, mert ismerősöm le akart lépni. A másik, ami megmaradt bennem, amikor mesélt, hogy a csaj provokálta, hogy üsse meg, minden egyes veszekedésnél. Ismerősöm egy végtelen szelíd ember, nyilván nem tette meg, de még csak megfogni se merte, hogy arrébb tegye, mert ha bármi nyomot hagy a csajon, őt veszik elő. De kb ugyanaz volt a folyamat, mint amit a férfiak is tesznek: lassan aláásta a srác önértékelését, elszigetelte, és innen eszkalálódott fokozatosan a mindenféle lelki terroron keresztül a csapkodáson, ütlegelésen át az életveszélyes fenyegetésig. Kész csoda, hogy meg tudott tőle szabadulni. Baromi nehéz volt, valami fél éven keresztül építette le a kapcsolatot, és építette magának a menekülő utat.
2023. aug. 18. 21:45
 7/56 anonim ***** válasza:
51%

Ügyes terelés.

Amúgy meg szerintem is több odafigyelést és empátiát érdemelnének a férfi áldozatok. Ez kétségtelen.

2023. aug. 18. 21:46
 8/56 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező, szerinted elképzelhető egy olyan szituáció, amelyben az egyik fél testileg bántalmazza a másikat, de lelkileg nem? Azt hogy kell elképzelni?
2023. aug. 18. 21:49
 9/56 anonim ***** válasza:
83%

Most olvastam vissza, némi ellentmondásba keveredtem, ezt gyorsan tisztázom: nem ütlegelte RENDSZERESEN. A végén egy ilyen eset volt.

Kérdező: az nem erőszak, ha nők válaszolnak...

2023. aug. 18. 21:50
 10/56 A kérdező kommentje:

6

Köszi a választ. Sajnos körülöttem rengeteg ilyet tapasztalok. Látszólag minden rendben, leülök a sráccal egy sör mellett és bizalmasan elm9ndja hogy annyira durva a helyzet hify már az öngyilkossággal foglalkozik. Szégyell róla beszélni másnak.

Ez késztetett a kérdés kiírására, lehet hogy segít ha egy ilyen helyzetben levő pasi kiírja magából, vagy esetleg tevőlegesen is tudok neki segíteni.

Ilyen kapcsolatból szabadultam én is, van tapasztalatom.

2023. aug. 18. 21:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!