Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családon belüli erőszak. A férfiakat kérdezem, hogy voltak e már olyan kapcsolatban ahol a nő volt az agresszív, bántalmazó? Ez lehet passzív agresszió, nárcisztikus, nyiltan agresszív, stb Nehéz volt kilépni a kapcsolatból?
A témában rengeteg videó és irodalom létezik. De mind az agresszív férfit vesézi ki, holott ugyanolyan arányban vannak agresszív és bántalmazó nők. A nőknek sokkal kininomultabb módszeik vannak arra hogy egy férfi életét pokollá tegyék, miközben a környezetük a nőt tartja áldozatnak.
Pld passív agresszió, gázlángozás, nárcizmus, hullámvasút szisztéma, hallgatással verés, és még sorolhatmám.
29
Kétszer írtam le hogy a fizikai bántalmazás és a lelki együtt van.
Sehol nem írtam hogy a lelki súlyosabb.
A férfi bántalmazottak védelme egyenlő a nullával. Emelett kitartok. A probléma társadalmi megitélése is bagatelizált.
A kérdező reakciója kicsit bunkó, de bocsi, mi ez a csípőből jövő áldozathibáztatás?
Ha egy nővel bánna így a pasija, akkor is ez lenne a reakció?
30
Köszi. Úgyis mindig van olyan aki csak azért van itt hogy belerúgjon valakibe.
00:03
Uhh, ez a válasz arra emlékeztet, amikor elpanaszoltam egy idősebb ismerősömnek, hogy a vonaton megfogdostak a cigányok, mire utólagos megoldásjavaslatokkal állt elő, és számonkérte őket rajtam.
Miért nem álltál fel? Miért nem hívtál segítséget? Miért nem szóltál a kalauznak? Stb.
Hát azért baszki, mert nem azt szívjuk magunkba az anyatejjel, hogy hogyan kell megbirkózni a zaklatókkal/bántalmazókkal. Lefagyunk, félünk, megrettenünk. Manipulálhatóak és megtéveszthetőek vagyunk, ez van.
Én nem mondom, hogy soha egyetlen áldozat még nem volt felelős a sorsáért, de talán első sorban mégiscsak az agresszor a hibás, nem?
Közel sincsenek ugyanolyan arányban agresszív nők és férfiak. Az is hülyeség hogy az agresszív férfi mindig üt (látványos) míg az agresszív nő mindig mentálisan építi le a férfit (nehéz észrevenni). Van bőven olyan bántalmazo férfi aki sose jut el a fizikai agresszióig... Sőt, a többség szerintem ilyen.
A bántalmazott nők esete körül pedig azért van "akkora felhajtás", mert az olyan esetek sokszor a kórházban/hullaházban végződnek, teljesen mindegy hogy hogy harcol a nő az életéért. Ellenkező esetben egyrészt a férfi vissza tud harcolni; tud olyat adni a bántalmazo nőnek hogy a fal adja a másikat, és kb sosincs veszélyben 2,mint már mondtam, ez messze nem is jellemző. A bántalmazott férfi bármikor szabadon elhagyhatja a párját, míg a bántalmazott nőnek sokszor nem jut ilyen luxus.
A szánalmasság legalsó határát feszegeti amikor egy férfi elirigyli a nőktől az ilyen sorsot. Ennél lejjebb nincs. Márpedig pontosan tudom hogy erre megy ki ez az egész kérdés, nem pedig a kitalált barátaid/meghurcolt férfitársaid védelmére. Ha tényleg, de TÉNYLEG érdekelnének az erőszak férfi áldozatai, akkor nem próbálnád minden erőddel úgy beállítani, mintha egy lapon lehetne említeni a nők által elszenvedett erőszakot a férfiak által elszenvedett erőszakkal. De lerí az írásodról hogy csak frusztrál, hogy a nők a "főszereplői" ennek a problémának.
35
Ez is egy vélemény. Csak másképp látja aki megjárta ezt az utat.
"Ez is egyfajta erőszak, ha ki van írva hogy "férfiakat kérdezem" és nők válaszolnak."
A bántalmazásoknak 90%-ban nők az elszenvedői, és havonta átlag 3 nőt gyilkol meg a férje/élettársa Magyarországon.
"A női erőszak nagyrésze rejtve marad."
Hogyan, Mucuka? Eltünteti a hullát? Vagy a pincébe zárja a párját, amíg meg nem gyógyul és utána sem engedi ki, nehogy feljelentést tegyen?
Mellesleg a a rendőrségen laandolt esetek 90%-ban a nő az áldozat, és ennél sokkal többen nem is tesznek feljelentést.
"Ha egy férfi kap egy pofont, kb. az emberek pár százaléka fogja azt bántalmazásnak tartani. "
Egy pofonnal senki nem megy rendőrségre, nők sem, hiszen nincs miről látleletet készítteni, másrészt más a hatása. Ha egy 50 kilós nő ad egy pofont a 80 kilós férjének, az nem fogja akkora fenyegetésként megélni, mint fordítva, hiszen bőven fizikai fölényben van.
"A bántalmazásoknak 90%-ban nők az elszenvedői, és havonta átlag 3 nőt gyilkol meg a férje/élettársa Magyarországon."
A kiderült bántalmazásoknak.
"Hogyan, Mucuka? Eltünteti a hullát? Vagy a pincébe zárja a párját, amíg meg nem gyógyul és utána sem engedi ki, nehogy feljelentést tegyen?"
Úgy, hogy nem veszik komolyan és nem kerül szóba. Pont az olyan frusztrált és beteg nők miatt, mint te.
(A mucukás részbe bele sem mennék. Elég egyedi a stílusod, pár naponta elszórod, hogy mennyire lenézed a férfiakat.)
"Mellesleg a a rendőrségen laandolt esetek 90%-ban a nő az áldozat, és ennél sokkal többen nem is tesznek feljelentést."
Újra visszakanyarodtunk a ki nem derül részhez, dehát ez téged nem érdekel, ugyebár...
"Egy pofonnal senki nem megy rendőrségre, nők sem, hiszen nincs miről látleletet készítteni, másrészt más a hatása. Ha egy 50 kilós nő ad egy pofont a 80 kilós férjének, az nem fogja akkora fenyegetésként megélni, mint fordítva, hiszen bőven fizikai fölényben van."
Érdekes dolog a bántalmazás legitimizálása. Bocsi, de nehéz téged nőnek tartani.
Kérdező. Pont te akarsz segíteni más férfiaknak aki még magad sem vagy túl a serelmeiden? Hisz ilyen baromsagokkal jössz hogy az is erőszak hogy egy nő hozzaszol a kerdesedhez.
Engem is bantottak, férfiak, apák, volt kollégák, volt osztalytarsak stb. Könyvet tudnék írni az abuzaloimrol. Ettől még nem utalok kollektiven egy egész kasztot.
Mert nem visz előrébb. Ha én is úgy látnám a férfiakat ahogy te a nőket hogy szörnyű erőszakos fajta akkor valószínűleg nem ismertem volna meg a legjobb embert a világon.
Dolgozzal egy kicsit magadon hogy feldolgozd amit még nem sikerült mert hidd el én és minden más nő is nyugodtan alszunk attól még hogy te erőszakos állatnak nézel minket.
Jelentem, én ilyen bántalmazó nő voltam. Megdobáltam uborkával az exem, amikor rájöttem, hogy megcsalt, illetve megcsapkodtam a hátát kéztörlőhengerrel, közben bemenekült a fürdőbe. Persze közben röhögött, és kínomban én is röhögtem, de fú de jó érzés volt eltalálni.
Kézzel nem ütném meg, ott valami tabu van bennem, de hozzávágtam, ami a kezemben volt, és megütöttem azzal, ami szintén. Persze csapkodhattam volna laptoppal is, az is ott volt, de inkább a kevésbé fájdalmas hengert választottam, azzal erőset is lehetett ütni. Nyilván nyoma sem maradt, és hát a kapcsolat is olyan volt, amilyen, hogy ez belefért, kicsit sem sajnáltam, csak azt, hogy nem dobok elég jól. Van, aki kihozza az emberből az erőszakot, már okos vagyok, kerülöm őket, de akkor még nem voltam. Egyik másik exem sem bántottam soha, mondjuk rajta kívül mind normális is volt, bár ott is csaltak meg, de akkor is, az valahogy más volt, nekik nem akartam fájdalmat okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!