Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy tudnám ezt megbeszélni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnám ezt megbeszélni a párommal?

Figyelt kérdés

Próbálom csak a lényeget leírni, nemrég született babánk, én most GYEDen vagyok itthon a gyerekkel, ő úgyanúgy dolgozik. Régen mindig különkasszán voltunk, és ez tökéletesen működött is, mióta gyerekünk van egy kicsit ez így kivitelezhetetlen, és nem tudom meddig bírom ezt így.

Az én gyedem kb 60%a az ő keresetének. Régen úgy csináltuk, hogy ő befizette a számlákat, én bevásároltam mindig, ez úgy nagyjából fedte is egymást. A gond, hogy ez a szolás megmaradt, de én még mindent megveszek a gyerekünknek is (pelenka, stb) plusz ugye hármunkra a kaja. Hónap közepén marad pár ezer forintom, és vagyok csak mint egy darab sz. Nem tudok a gyerekkel együtt annyit találkozni a családommal, mint szeretnék, mert nincs pénzem tankolni. Nem tudok egy kávét meginni a barátnőimmel..nagyon zavar, kicsit úgy érzem, hogy ő élvezi is ezt a helyzetet, hogy be vagyok zárva, de ezt lehet már csak dühömben magyarázom be magamnak.

Szerintetek hogy üljek le vele ezt megbeszélni? Szégyen érzetem van, mintha azt kérném “pénzeljen már”. Soha nem szorultam másra, ezért ilyen kényes téma ez most nekem.

2020. nov. 23. 14:58
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
80%

Közös bankszámlára beteszitek a pénzeteket, utána mindenki vesz fel magának annyit a bukszába, amennyi kell a hétköznapokra. A nagybevásárlásokat és tankolásokat célszerű kártyával fizetni, mert a bankok szoktak kedvezményt adni rá. Ha valami nagy összegűt vásároltok és utalni kell hozzá, akkor meg eleve jó, hogy közösbe rakjátok a pénzt, mert nem kell vacakolni a pénzek összedobásával.

Én nagyjából semmilyen előnyét nem látom a külön kasszának. A férjed is nagyobb összegből tud garázdálkodni, ha összedobjátok, szóval nem értem miért nem lehet opció. Talán attól fél, hogy korlátozni fogod a kiadásait? Vagy eleve olyan férjed van, hogy szeret minden fillért elkölteni hó végéig és ezért nem akarja, hogy közöd legyen a pénzéhez?

2020. nov. 23. 16:33
 22/54 anonim ***** válasza:
100%
Visszaolvasva egy kicsit durvának hangzik az utolsó mondatom. Teorikus kérdésnek szántam, ami gondolatokat ébreszthet, ne értsd félre.
2020. nov. 23. 16:35
 23/54 anonim ***** válasza:
26%

"egy házasságban -vagy akár tartós kapcsolatban- nincs énpénzem-tepénzed, csak közös pénz." - de van külön pénz, ahogy van külön idő is, külön baráti kör, külön igények és vágyak.

Én pl. sosem értettem a közös kasszát, biztosan sokaknál műkődik, de amikor valaki spórol ezerrel, meg nincsenek különösebb igényei, a másik meg szeret költekezni, nem sajnál magától semmit, akkor az egyik fél jól megszívja, a másik meg jól jár.

Vagy mennyi olyan kérdés van itt, hogy valamelyik fél támogatja a szüleit, testvérét stb. a közösből, a házastársának meg már terhes ez az egész?

Elárulom a szüleim is közösködtek, anyám kidolgozta a belét, spórolt, hogy mindenünk meglegyen, apám meg folyton elverte a pénzt. 15 év házasság után elváltak és a lusta apám, aki a fél életét munka nélkül töltötte, ugyanannyi pénzzel szállt ki, mint anyám, aki túlórákat meg hétvégeket vállalt. Na, még mit nem! A közös kiadásokat kell közösen rendezni, az arányokról megegyezni, de azon felül legyen mindenkinek külön pénze, ez így ésszerű.

2020. nov. 23. 16:36
 24/54 anonim válasza:
86%
A párod egy élősködő féreg.
2020. nov. 23. 16:40
 25/54 A kérdező kommentje:

Anno mikor összeköltöztünk, hasonló volt az ok a külön kasszára.

A párom szülei mindig vitáztak a pénzen, mert egyiknek több igénye volt, mint a másiknak. Ezért lett nálunk így.

2020. nov. 23. 16:42
 26/54 anonim ***** válasza:
95%
A valódi probléma sokkal súlyosabb annál, minthogy közös kasszán vagytok-e vagy sem. Annyira megdöbbentő volt olvasni a kérdésed, hogy kb még mindig az államat keresem... Nem is nagyon lehet erre mit mondani... próbálj meg leülni beszélni vele és magyarázd el, hogy hogyan működik a család, de igazából ehh.. sok értelme nem lesz sztem, aki ezt nem érzi magától, arra csak rá lesz erőszakolva, akire meg rá van erőszakolva, az előbb vagy utóbb lép. Általában le.
2020. nov. 23. 16:43
 27/54 anonim ***** válasza:
100%
#23 Mondjuk számomra evidens, hogy a nagy összegű vásárlásokat megbeszéljük közösen. Nem rendelek havonta 100e-t olyan dolgokat, amikbe nem egyezik bele a feleségem. Nem küldök havonta tízezreket rokonnak, ha a feleségem ellenzi. Megbeszélem vele! Ezen kívül minden más költekezés csak megélhetés, az nem jelentős összeget nem vihet le a kasszából (hacsak a férj nem luxus étterembe jár étkezni, de az megint egy más kérdés...).
2020. nov. 23. 16:44
 28/54 anonim ***** válasza:
100%
Különben lehet egy köztes megállapodást is kötni: Mindketten raktok a közösbe x összeget, így megmarad a külön kassza, külön igények is... Aki többet keres, az többet rak bele. Az arányok megállapítása a ti dolgotok.
2020. nov. 23. 16:46
 29/54 anonim válasza:
54%
Ha kulon kasszan vagytok, es igy is akartok maradni, ki kell szamolni, hogy a ferj fizetese utan mennyi gyerektartas jarna Neked es azt adja oda minden honapban. A rezsi es az ennivalo mehet kozosbe.
2020. nov. 23. 16:53
 30/54 anonim ***** válasza:
92%
Ferjed egy taho paraszt. A kulonkassza az nagyon jó dolog, ezzel nincs semmi gond. De te jelenleg keresőképtelen vagy.. Es most neki kéne eltartania addig, amíg ovis nem lesz a gyerek.
2020. nov. 23. 16:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!