Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tudnám ezt megbeszélni a párommal?
Próbálom csak a lényeget leírni, nemrég született babánk, én most GYEDen vagyok itthon a gyerekkel, ő úgyanúgy dolgozik. Régen mindig különkasszán voltunk, és ez tökéletesen működött is, mióta gyerekünk van egy kicsit ez így kivitelezhetetlen, és nem tudom meddig bírom ezt így.
Az én gyedem kb 60%a az ő keresetének. Régen úgy csináltuk, hogy ő befizette a számlákat, én bevásároltam mindig, ez úgy nagyjából fedte is egymást. A gond, hogy ez a szolás megmaradt, de én még mindent megveszek a gyerekünknek is (pelenka, stb) plusz ugye hármunkra a kaja. Hónap közepén marad pár ezer forintom, és vagyok csak mint egy darab sz. Nem tudok a gyerekkel együtt annyit találkozni a családommal, mint szeretnék, mert nincs pénzem tankolni. Nem tudok egy kávét meginni a barátnőimmel..nagyon zavar, kicsit úgy érzem, hogy ő élvezi is ezt a helyzetet, hogy be vagyok zárva, de ezt lehet már csak dühömben magyarázom be magamnak.
Szerintetek hogy üljek le vele ezt megbeszélni? Szégyen érzetem van, mintha azt kérném “pénzeljen már”. Soha nem szorultam másra, ezért ilyen kényes téma ez most nekem.
Ez azért nem arról szól, hogy "pénzeljen már". Együtt vállaltátok a babát, tehát én azt gondolom, hogy egyértelműnek kellene lennie, hogy nem egyedül állod a gyermeketek kisebb-nagyobb dolgait.
Szólj neki, hogy beszélnetek kell és úgy, ahogy ide nekünk leírtad, mondd el neki! Én ezt tenném.
Megértem, hogy kínos téma ez neked, én sem lennék máshogy ezzel. Nem csodálom, hogy be vagy sokallva.
Majd írd meg, hogy mi a helyzet!
1, mi az, hogy "segít"? Nem segítenie kell, hanem kivenni a részét a dolgokból, a gyerek ugyanúgy az övé is.
Ez a különkasszás bohóckodás akkor lenne korrekt, ha annyival többet vállalna be, amennyivel kevesebbet kapsz a gyed miatt, plusz a gyerek kiadásainak felét. Akkor lennétek arányaiban ugyanott, mint eddig.
Mi a gyerek előtt voltunk külön kasszán. Pontosabban úgy, hogy minden hónap elején mindketten beadtunk a rezsibe x összeget. Arányosan persze, mert a férjem kétszer annyit keres, mint én. Pl.a kajába ő többet adott be, ha elmentünk êtterembe ő fizette stb..
Most a babánk születése óta lett közös bankkártyánk, így könnyebb.
8. Pont emiatt elfordult már, hogy mondtam neki, ha akar a munkába vinni kaját, vegye meg mert én már nem tudom. Olyan mintha megsértődne érte.
Egyébként a külön kassza nálunk keresettől független volt, felesben fizettünk/számoltunk mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!