Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Más lányban is van ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más lányban is van ilyen "ösztön"?

Figyelt kérdés
Mindig segíteni akarok embereknek, fiúkon, akik önbizalom hiányosak vagy szerencsétlenek. Tudom, hogy nem helyes mert ilyenkor belém esnek a fiúk meg azt hiszik, hogy azért segítek mert komolyan gondolom velük, pedig azért mert sajnálom őket és tudom, hogy azzal, hogy beszélgetünk én tudok segíteni.( nem szexualis beszélgetések, hanem lelki). Tudom magamról, hogy lelkileg stabil vagyok és olyan vagyok, hogy nyalogatom másnak a sebeit, aztán végül igyekezetemmel en bántom meg őket. Van erre megoldás? Hogyan segíthetnék, úgy embereken hogy ne szeressenek belém? Egyáltalán helyes az, hogy segíteni akarok?
2017. jún. 9. 11:04
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:
#30 például a kötekedés is egyfajta levezetés. Úgyhogy csak nyugodtan küldjel a p**ba azért mert kiirtam, hogy szívesen segítek másokon. Sőt meg konkrétan én vagyok lassan a fogyatékos mert kiirtam egy problémat amire amúgy a többsegtől választ sem kaptam csak hogy mekkora egy szemét vagyok. Mindegy már levontam a tanulságot.
2017. jún. 9. 13:12
 32/43 anonim ***** válasza:
33%

Azért vagy szemét mert (egyébként már leírtam):

1. valaki megkért rá téged, hogy játszd el neki a jótét lelket, tehát segíts neki?

2. milyen jogon avatkozol bele más magánéletébe?

3. a magad fajta segítőkész személyek a legrosszabbak, mert okoskodnak éjt nappal lát, de vajon a te életed mennyire követendő példa? a te életed mennyire hiteles?

4. attól, hogy te magadat egy önzetlen segítőkész személynek tartod, de abba viszont nem gondolsz bele, hogy ezzel a túlzott segítőkészségeddel lehet, hogy másnak az agyára is mehetsz, mert rátukmálod magad, miközben ő nem is kért segítséged, csak hajt téged az egód, hogy majd csak azért is megmutatod neki, hogy segítesz neki

5. miért olyan nehéz számodra félretenni az egódat és azt figyelembe venni, hogy a másik mit szeretne? ha igénylik a segítségedet, oké, de máskülönben minek segítesz neki?

Mi a foglalkozásod? Menj valami terapeutának vagy hasonlók, és akkor már nyugodt szívvel tudsz az embereknek segíteni, mert ők kérnek meg rá téged.

A tanácsunk pedig a problémádra az volt, hogy ne foglalkozz más idegen emberekkel, csak a saját és közvetlen környezeteddel.

2017. jún. 9. 13:20
 33/43 anonim ***** válasza:
62%
Veszélyes dolog a megmentő szerepében tetszelegni. Az ember könnyen elhiheti magáról, hogy bárkinek segíthet, hatalma van. De valójában az emberek csak önmagukat menthetik meg.
2017. jún. 9. 13:44
 34/43 anonim ***** válasza:

Nekem is nemrég halt meg Anyukám - járok pszichológushoz - ha neked ezek a közhelyek jelentik a segítést, inkább ne.

Wow, minden fájdalmam elszállt, mert a halál természetes!!!

Több együttérzés van egy szerencsesütiben.

2017. jún. 9. 14:40
 35/43 anonim ***** válasza:

Részvétem anyukád miatt. :'(

2017. jún. 9. 14:58
 36/43 anonim ***** válasza:
Kérdező ne hagyd, hogy ez a sok megkeseredett f'sz leépítse a jóindulatod, sajnos sok a sérült ember és nehéz velük mit kezdeni, ez tény. Sok fiú sajnos úgy áll hozzá, hogy egy lánytól vagy a megváltást várják, vagy ha ezt nem kapják meg akkor elkezdik szapulni, itt is ez látszik. Szomorú, de ez van. De én veled vagyok, kitartást!
2017. jún. 9. 15:03
 37/43 anonim ***** válasza:
Amúgy az elárvultaknak mondom, mit lehet itt írni erre? A kérdező nem azt mondta, hogy ő az atyaúristen aki mindenkinek megoldja majd az életét. Javaslom az eredeti kérdés újraolvasását. Az empátia kimutatásáról van itt szó, semmi többről, amire kapott a kérdező negatív visszajelzéseket. Ennyi.
2017. jún. 9. 15:06
 38/43 anonim ***** válasza:

Ja, csak annak segítünk, akinek biztos, hogy tudunk, minden megerőltetés nélkül?

És, aki már egy kicsit is kihívást jelent, azt már lesz..rjuk? Nem azt mondtam, hogy oldja meg a problémámat, hanem, hogy segítsen, amit egyébként is csinál.

Hogy mit lehet írni? Majd a kérdező ad rá rendes választ, de eddig nem kaptam. Ebből is látszik, hogy bukta az egész. Csak a szája jár, a kis okoskodónak.

De mikor itt lenne a megmérettetés? Csak az böfögi be, hogy a halál egy természetes folyamat, meg elfogadás?

Hűűű..ha, ezen mennyi ideig kellett gondolkodni?

Ja, és jött a hárítás, hogy csak személyesen lehet segíteni. :D

Sok pszichológus e-maileken keresztül kommunikál páciensével, és úgy segít nekik. Erről csak ennyit.

És a kérdező így érez együtt a többiekkel is, ahogy nekem is válaszolt? Ez nem együttérzés volt, csak egy nesze semmi fogd meg jó, érzelemmentes közhelyes duma!

2017. jún. 9. 15:17
 39/43 anonim ***** válasza:

Az empátia nem arról szól, hogy közhelyeket puffogtatok. Hanem hogy megpróbálom elképzelni, milyen lehet a másiknak, milyen lehet a helyében lenni.

Nekem ez anyukám halála előtt is ment. Akkor sem mondtam volna soha olyat, hogy az élet megy tovább meg természetes dolog. Igen, ha szociopata vagy, akkor a halál csak egy biológiai folyamat, de nem tények vagyunk, hanem emberek, kötődésekkel, érzelmekkel.

Amikor akármi miatt rosszul érzed magad, és a másik azzal nyugtat, hogy az "CSAK" valami, akkor mintha lenézné a veszteséged. Ami mondom, lehet a halálnál sokkal kisebb, de ugyanúgy fájhat.

2017. jún. 9. 15:39
 40/43 anonim ***** válasza:
Jó, akkor hogyan segítsen a kérdező? "meghalt valakim, segíts". Kitartok amellett, hogy erre nem lehet itt mit mondani, max visszakérdezni, hogy részletezd. Egyértelműen provokatív volt a segítségkérésed, én a kérdező helyében nem is válaszoltam volna amúgy. Na mindegy.
2017. jún. 9. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!