Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A férfiakban miért nincs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiakban miért nincs együttérzés a nemi erőszakon átesett nőkkel szemben?

Figyelt kérdés

A kérdés nem provokáció, csupán eddigi tapasztalataim alapján szerettem volna megkérdezni. Kiemelten érdekel a téma, sokat olvasok ezzel kapcsolatos fórumokat, kérdéseket, és nagyon felbosszantott az, hogy a férfiak legtöbbször úgy tesznek mintha ez a probléma nem is létezne. Szerintük a nőnek tudnia kell megvédeni magát, könnyen el tudna menekülni vagy kilépni a bántalmazó kapcsolatból de nem teszi, tudat alatt szándékosan keresi az erőszakot és élvezi is, kihívó viselkedésével kiprovokálja az erőszakot. Sokan összemossák a feminizmussal és a férfiak bemocskolásának tartják a nyilvánosságot kapott eseteket.

Megértem, hogy a férfi ezt kívülállóként véleményezi, mivel ő nem lesz nemi erőszak áldozata, és a férfiúi büszkeség is dolgozik, ugye nem akarja hibásnak tekinteni férfitársait, de miért kicsinyítik le a problémát a férfiak? Miért tesznek úgy mintha nem is létezne?

2017. máj. 3. 21:42
 71/97 anonim ***** válasza:
14%

"Mert egy tragédia történt vele ami megnyomorította. Azt kellne felfogni, hogy az erőszak legkevésbé jelentős része a fizikai oldala, a lelki hatásai amik borzasztóak hosszútávon. Meg a hülye elvárások, mely szerint ha már nem fáj, meg begyógyultak a testi sebeid, akkor lépj tovább, élj úgy mintha semmi sem történt volna. Csak sajnos ez nem igy működik. Eszerint a logika szerint ha nem történt fizikális sérülés, akkor az nem is volt erőszak...."

Ilyen alapon a férfiakat érő lelki terror, érzelmi zsarolás és manipuláció, mellyel nők a párkapcsolataikban előszeretettel élnek is erőszak, mégse kap megértést a férfi, amennyiben ezt szóvá teszi. Egy férfi biológiai felépítése más, így nem lehet olyan módon megerőszakolni, mint egy nőt, továbbá, másképp gondolkodnak mint egy nő. Tényleg annyit lehet tenni, hogy közbelép az ember, ha ilyet tapasztal az ember a környezetében vagy ahogy mondtam, nem azonosulni az elkövetővel. Az empátia, meg legyen a barinők dolga, mivel ők a nők. Nőknek meg az lenne a felelőssége, hogy nem magukat a férfiakat demonizálja nyilvánosság előtt, hanem az áldozatnak segít feldolgozni a lelki traumát képességei szerint. Vissza az elejére, a férfiak sem nőkkel beszélik megy, hogy az asszony sárkány otthon, mert a vele egyneműektől várhat el olyan fokú megértést amire szüksége van.

30/f

2017. máj. 6. 10:22
 72/97 Költőnő? ***** válasza:
62%
Én pl egy szóval nem írtam, hogy férfi nem lehet erőszak áldozata.
2017. máj. 6. 10:50
 73/97 anonim ***** válasza:
65%

" Egy férfi biológiai felépítése más, így nem lehet olyan módon megerőszakolni, mint egy nőt, továbbá, másképp gondolkodnak mint egy nő." - De igen, lehet, és nem, nem gondolkodik másképp többnyire, ez egy szexista marhaság.

De attól, hogy biológiailag erősebbek vagyunk, igenis történhet erőszak.

Pl. ami velem történt, hogy elkábítottak előtte, vagy gyerek/kamasz korban egy felnőtt.

2017. máj. 6. 13:12
 74/97 anonim ***** válasza:
100%
Abban igaza van, hogy egy nő nem tud úgy megdugni egy férfit erőből, ahogy egy férfi egy nőt. Szóval nem szimmetrikus a dolog. Ettől még zaklathat nő palit, meg másik fickó seggbe dughatja, vagy gyerekként csinálhatnak vele dolgokat, de a klasszikus eset, hogy a pasi lefogja a nőt és behatol, ha kell ha nem fordítva nem annyira megy. Ebből adódóan jóval ritkább is.
2017. máj. 6. 13:20
 75/97 Költőnő? ***** válasza:
100%
Jahh még vmi; "lelki terror, érzelmi zsarolás és manipuláció" -> nem gondolnám, hogy ez kimondottan női privilégium lenne.
2017. máj. 6. 13:35
 76/97 anonim ***** válasza:
20%

Költőnő.

Mivel mindkét nem hótt ugyanannyira hajlamos az aggresszióra, így értelemszerűen ha a direkt fizikaiban a férfiak vezetnek, az általad felsoroltakban (+ "neglect rape") a nők lesz az elsöprő többség.

2017. máj. 6. 13:46
 77/97 anonim ***** válasza:
76%

ad 1. Ha a férfiak megerőszakolásáról beszélünk, általában egy másik férfi az elkövető, azt hittem, ez evidens. Tény, hogy kevesebb erőszakot szenvednek el férfiak, de ettől még létezik. Én egyáltalán nem vagyok kicsi, gyenge, férfiatlan, mégis majdnem megtörtént.

És egy férfira is ugyanolyan romboló hatással van egy ilyesmi, mint egy nőre.

ad 2. "lelki terror, érzelmi zsarolás és manipuláció" - Ezek sokkal enyhébb bűnök szerintem, mint egy szexuális bántalmazás, már ne is haragudjatok. Ebből a szituációból önként kiléphetsz.

Volt már részem bántalmazó kapcsolatban, 17 évesen jöttem össze egy 4 évvel idősebb csajjal, majdnem 2 évig tartott, és végig menipulált, zsarolt, bántott. Végül felnőttem annyira, hogy kilépjek, és ez szerintem bárkitől elvárható. Pedig amikor szakítottam, ott még egy ideig nem volt vége a szenvedésnek, a leányzó néha megvárt az utcán, ha nem szóltam hozzá, tépte a saját haját, öngyilkossággal zsarolt rendszeresen. De ennek ellenére is mindenkinek a saját felelőssége, hogy kilépjen egy ilyen szituációból.

Nem tetszik, hogy mindenki folyton a másikra mutogat, akkor is, amikor ő maga IS felelős. Fel kellene nőni.

2017. máj. 6. 14:31
 78/97 Költőnő? ***** válasza:
76#, ez érdekelne mi alapján jött ki neked.
2017. máj. 6. 14:34
 79/97 anonim ***** válasza:
100%

"Egy férfi biológiai felépítése más, így nem lehet olyan módon megerőszakolni, mint egy nőt,"

Olyan módon tényleg nem lehet, de máshogy igen, és az attól még ugyanúgy erőszak lesz.

2017. máj. 6. 16:17
 80/97 anonim ***** válasza:

Lásd 1. mondat. Onnan meg azért nem egy nagy logikai bravúr...

2017. máj. 6. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!