Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiakban miért nincs együttérzés a nemi erőszakon átesett nőkkel szemben?
A kérdés nem provokáció, csupán eddigi tapasztalataim alapján szerettem volna megkérdezni. Kiemelten érdekel a téma, sokat olvasok ezzel kapcsolatos fórumokat, kérdéseket, és nagyon felbosszantott az, hogy a férfiak legtöbbször úgy tesznek mintha ez a probléma nem is létezne. Szerintük a nőnek tudnia kell megvédeni magát, könnyen el tudna menekülni vagy kilépni a bántalmazó kapcsolatból de nem teszi, tudat alatt szándékosan keresi az erőszakot és élvezi is, kihívó viselkedésével kiprovokálja az erőszakot. Sokan összemossák a feminizmussal és a férfiak bemocskolásának tartják a nyilvánosságot kapott eseteket.
Megértem, hogy a férfi ezt kívülállóként véleményezi, mivel ő nem lesz nemi erőszak áldozata, és a férfiúi büszkeség is dolgozik, ugye nem akarja hibásnak tekinteni férfitársait, de miért kicsinyítik le a problémát a férfiak? Miért tesznek úgy mintha nem is létezne?
Egy férfi is lehet nemi erőszak áldozata, ráadásul valószínűleg homoszexuális nemi erőszak áldozata.
Egyébként pedig rossz indulatú általánosításnak érzem a kérdésedet. Egy átlagos nőt épp annyira nem érdekel a férfiak ellen elkövetett erőszak, mint egy átlagos férfit a nők ellen elkövetett erőszak.
"Megértem, hogy a férfi ezt kívülállóként véleményezi, mivel ő nem lesz nemi erőszak áldozata"
Te hol élsz, pici szívem??
A kérdésed értelmetlen és logikátlan. Ha valóban annyira érdekel a téma, akkor nem ártana kicsit tájékozódni, meg művelődni, aztán irkálj ki kérdéseket.
Én még kislány voltam, amikor megerőszakoltak. Az első barátom addig volt megértő, amíg csak szóval kellett bizonyítania. Teljesen kiábrándultam mindenkiből, mire végre szakítottam vele. De a mostani párom teljesen más. Ő valóban megért.
Nem lehet azt mondani, hogy a FÉRFIAK nem értenek meg, mivel csak azok a férfiak, akik nem tudják még csak egy pillanatra sem átérezni, hogy ez mit jelent, csak az ÉRZÉKETLEN FÉRFIAK. És hidd el ilyen nők is vannak!
#3 köszönöm, ilyen érveket vártam. Viszont abban nem értek egyet, hogy kis mértékű a sérülés. Egy nőt nagyon is durván tud bántalmazni egy férfi.
Amúgy a kérdés nemlogikátlan. Ha itt megnézel egy erőszakról szóló kérdést, tuti, hogy alig lesz férfi aki azt mondja, igen az erőszak undorító dolog és a férfi a hibás. Nem. Meg az áldozathibáztatás, a nő biztos kihívó volt... meg biztos nem is volt olyan súlyos stb. Ők valamiért nem tartják ezt problémának.
Ne ezt az oldalt nézd. A valóságban a férfiak többsége elítéli a nemi erőszakot. Ezt feministaként mondom. Van egy hangos kisebbség, de akármiről van szó a világon, van egy hangos, extrémista kisebbség.
Jó ember nem fogja mondogatni, hogy jó. Csak egyszerűen az.
#6 Ne akard már nekem bemagyarázni bmeg, hogy minden pasi ilyen... :D
1. Nekem nem ezen az oldalon írottak a mérvadóak. (és akkor képzelem milyen fórumokon jártál te)
2. Ne általánosíts már pls, attól mg nem lesz hitelesebb amit mondasz.
"Megértem, hogy a férfi ezt kívülállóként véleményezi, mivel ő nem lesz nemi erőszak áldozata"
Azert nalad se stimmel valami, ha ezt kepes voltal leirni es komolxan gondolod.
"Nekem azért nehezen megérthető, mert a fizikai sérülés nagyon enyhe. Egy verekedésben durvább sérülések vannak, amit a fiúk szenvednek el, abból még sincs ekkora ügy."
Majd ezt mondd azoknak, akiket előtte/közben/utána jól meg is vertek, illetve ha majd egy kocsmai bunyó után te is undorodsz magadtól legjobb esetben csak évekig.
A férfiak is lehetnek áldozatok, értük is kiállunk, ez a feminizmus. (Nem a 3rd wave). Ajánlom a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene FB-oldalt.
Az abuzív kapcsolat nagyon nehéz téma, sokszor nem lehet elhagyni az illetőt, na erről kellene leginkább tájékozódni.
Egyébként értelmes emberekben van empátia. Nemtől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!