Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A férfiakban miért nincs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiakban miért nincs együttérzés a nemi erőszakon átesett nőkkel szemben?

Figyelt kérdés

A kérdés nem provokáció, csupán eddigi tapasztalataim alapján szerettem volna megkérdezni. Kiemelten érdekel a téma, sokat olvasok ezzel kapcsolatos fórumokat, kérdéseket, és nagyon felbosszantott az, hogy a férfiak legtöbbször úgy tesznek mintha ez a probléma nem is létezne. Szerintük a nőnek tudnia kell megvédeni magát, könnyen el tudna menekülni vagy kilépni a bántalmazó kapcsolatból de nem teszi, tudat alatt szándékosan keresi az erőszakot és élvezi is, kihívó viselkedésével kiprovokálja az erőszakot. Sokan összemossák a feminizmussal és a férfiak bemocskolásának tartják a nyilvánosságot kapott eseteket.

Megértem, hogy a férfi ezt kívülállóként véleményezi, mivel ő nem lesz nemi erőszak áldozata, és a férfiúi büszkeség is dolgozik, ugye nem akarja hibásnak tekinteni férfitársait, de miért kicsinyítik le a problémát a férfiak? Miért tesznek úgy mintha nem is létezne?

2017. máj. 3. 21:42
 51/97 anonim ***** válasza:
0%

Hát... én nagy érdeklődéssel olvastam végig válaszokat.

Csak pár gondolat, ami eszembe jutott, (de nem mérvadó, még alakulóban van a véleményem erről. Ezért is olvastam nagy érdeklődéssel...)

Na szóval.

1. Hozzánk egyszer régen betörtek a házba, és elvittek egy-két dolgot. Laptop, fényképezőgép stb. Könnyen mozgatható, de értékes holmik.

Akkor egy ideig nagyon érdekesen rosszul éreztem magam. Engem nem rövidítettek meg semmivel, mert semmi értékes dolgom nem volt. Apám cuccait vitték stb. De lelkileg valami furcsa rossz fogott el... Csak ahhoz tudtam hasonlítani, hogy azt mondtam "mintha megerőszakoltak volna"... nyilván nem a valóságban, hanem az egész személyes szférám. Az, hogy az otthonomba _behatoltak_ az akaratomon kívül és ott mászkáltak. Ott voltak, amikor én nem akartam. Amikor én nem tudtam. Amikor én azt hittem, hogy nincs ott senki, és mégis volt ott valaki. A betörés és erőszak tétel közötti metaforában a lopás=fizikai bántalmazással. A betörés és magánszférába behatolás= a lelki bántalmazással. Az, hogy akaratodon kívül mégis megtörtént.

De ez csak egy régi sztori. Én csak ehhez tudom hasonlítani, sosem erőszakoltak meg, mert amikor nemet mondtam, akkor megértették. Szerencsére. Voltak lányok, akiknek ÉN mondtam nemet, de olyan szituban, amikor a lány dönthetett volna úgy, hogy "hát most akkor is beleülök a farkadba" , és én nem sokat tehettem volna ellene, ha elég gyors a lány. Persze volt olyan, akire most is úgy gondolok vissza, hogy milyen iszonyat dögös, de meg kellett húznom a határokat mindkettőnk érdekében.

Továbbá: Igen gyakran kihangsúlyozzák, hogy "Hát a nő miért volt olyan kihívó? stb". És szerintem azért van ez, mert csak ezen az oldalon tudják megfogni a dolgot. Egyszerűen a másikra az ember nem tud észszerű magyarázatot adni, hogy miért gondolja bárki is azt, hogy megteheti ezt egy másik emberrel? Aki már ilyenre képes, annak hiába mondasz bármit. Nem azért nem foglalkozok speciel azzal, hogy amúgy nem a nő hajtotta végre az erőszakot, mert azt gondolnám, hogy a nő a hibás... hanem azért, mert azt gondolom, hogy aki ilyet tesz, annak már úgy se tudok semmit se mondani. Plusz totál full egyértelmű mindenki számára, hogy az erőszak tevés bűncselekmény! Lehetne azt hangoztatni, hogy megerőszakoltak valakit, és mennyire nagyon a megerőszakoló hibája ez... csak minek? Nyilvánvaló, hogy a megerőszakoló bűne, hibája, tette stb. Az viszont nem teljesen nyilvánvaló, hogy valszeg volt valami előzménye, és valszeg kis előrelátással meg lehetett volna előzni a dolgokat. Ha egy kicsit okosabb az áldozat, és nem kezd incselkedni egy szexéhes ismerősével, aki már titkon szerelmes belé, aztán pedig nem utasítja vissza nevetve, és később a buliban mégis ájultra issza magát és kihasználja az ismerőst, hogy ő nem ivott és haza vigye... aztán az ismerős elkattan és inkább elviszi valahova... és ennyi. most itt megint az jön le, hogy az áldozatot hibáztatom. NEM csupán annyi, hogy egy karambol is két emberen múlik.

Van az, akinek elsőbbsége lenne, meg van a hibás, aki nem figyel és belehajtott. Persze, aki nem adja meg az elsőbbséget, az a hibás, de ha a másik ellenőrizte volna, hogy megadják-e neki tényleg az elsőbbséget és egy kicsikét előre látó lett volna... csak egy kicsit. Akkor elkerülhető az egész.

Anyám azt mondja mindig: "Csak annak van elsőbbsége, akinek megadják."

Ezt a metaforát is át lehet húzni az erőszakra.

Talán valahogy így. "Csak azt erőszakolják meg, aki... belesétál egy ilyesmi szituba" ?

LBC bedrogozós sztoriját kivéve... de valahogy őt is biztos kiszúrta az a csávó... nem tartom valószínűnek, hogy full véletlen jelölte ki őt.

no mindegy. Kritizáljatok, érdekel! :)

2017. máj. 4. 03:38
 52/97 anonim ***** válasza:
16%

Ha bosszant, akkor vegyél be nyugtatót.

Kérdés nem provokáció. Nem az, hanem egy ostoba általánosítás, egy agyatlan, csőlátású feministától.

"Sokan összemossák a feminizmussal és a férfiak bemocskolásának tartják a nyilvánosságot kapott eseteket."

Mert mindenhova ezt ugatjátok, és nem foglalkoztok vele, hogy mennyit ártotok evvel.

Iszonyú ostoba vagy, evvel az általánosítással.

2017. máj. 4. 06:26
 53/97 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű, hogy azért szúrtak ki, mert egyedül voltam (szórakozóhelyről van szó). Nem is bulizni mentem le, hanem egy csajhaverom részeg barátnőjét összekaparni, csak a lányok épp eltűntek valamerre, mosdóban voltak, veszekedtek, én pedig vártam őket, addig vettem magamnak egy piát és egyedül ültem, bambultam.
2017. máj. 4. 09:10
 54/97 anonim ***** válasza:
100%

Ekkora marhaságot még életemben nem láttam. :D

Amiket leírtál, "X" jellemzése MINDEN pontban igaz volt rám életem egy 20 éves szakaszában, csak a kis pénisz helyett a kis mell volt a probléma, egyébként szóról szóra illik rám, egészen a bekattanásig. Miért kéne emiatt bekattanni és ártani másnak? Komolyan kérdezem, nem értem.

Ha szerető kacsolatra, igazi szexre vágyik valaki, akkor mit old meg az erőszak? Csak mert köze nincs egyikhez se.

N

2017. máj. 4. 10:02
 55/97 anonim ***** válasza:
93%

Volt részed mindkettőben, hogy ennyire tudod?

Nekem a konkrét erőszakos közösülés kimaradt, de volt szerencsém erőszakos taperoláshoz, vetkőztetéshez és csókolgatáshoz, illetve vertek is már meg.

Az év bármelyik napján a verést választanám a kettő közül, akár többször is. Inkább, mint hogy "úgy" érjen hozzám bárki.

Én tapasztalatból beszélek.. És te?

2017. máj. 4. 10:11
 56/97 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy az erőszakos szex hogy jön ide? Ha a nő kéri, hogy "erőszakold meg", az egy előre tisztázott, mindkét (felnőtt) fél beleegyezésével történő játék, a valósághoz semmi köze.

Pl én élvezem az fps játékokat, halomra lövöldözöm az embereket, a valóságban meg a szúnyog az egyetlen élőlény, amit tudok szándékosan bántani (ráadásul szerintem abban se találnék sok élvezetet, ha mások lövöldöznének rám)

Vagy mondjuk mi szeretünk viccből birkózni a párommal, viszont mindkettőnk számára világos, hogy ha bármelyikünk komolyan, haragból fájdalmat okozna a másiknak, az azonnal repülne - teljesen jogosan.

A BDSM nem erőszak, hanem szerepjáték.

2017. máj. 4. 10:33
 57/97 anonim ***** válasza:
100%

"Az viszont nem teljesen nyilvánvaló, hogy valszeg volt valami előzménye, és valszeg kis előrelátással meg lehetett volna előzni a dolgokat. Ha egy kicsit okosabb az áldozat, és nem kezd incselkedni egy szexéhes ismerősével, aki már titkon szerelmes belé, aztán pedig nem utasítja vissza nevetve, és később a buliban mégis ájultra issza magát és kihasználja az ismerőst, hogy ő nem ivott és haza vigye... aztán az ismerős elkattan és inkább elviszi valahova... és ennyi. most itt megint az jön le, hogy az áldozatot hibáztatom. NEM csupán annyi, hogy egy karambol is két emberen múlik. "

Na akkor mesélek. Ku.rvára nem provokáltam a nevelőapámat aki megerőszakolt mikor kilenc éves voltam Ahogy sok más áldozat sem tette. És igen, egyértelműen az áldozatra tolod a felelősséget amiatt amit egy emberi korcs, egy selejt elkövetett ellenük. Az utolsó kijelentésed meg úgy marhaság ahogy van. Lehet te szín józan, rutinos sofőr ha szerencsétlenségedre rossz helyen fut beléd valami vadbarom. még csak ittasnak sem kell lenni a másiknak, simán belehalhatsz egy balesetbe...

És a nemi erőszak nagyon nem ugyanaz mint egy közlekedési baleset. Ostoba párhuzam volt.

2017. máj. 4. 15:19
 58/97 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én is ezerszer inkább a verést választanám, mint a szexuális bántalmazást.
2017. máj. 4. 18:33
 59/97 anonim ***** válasza:
88%
Áldozathibáztatással magukat nyugtatják meg az emberek, hogy velük nem történhet meg ilyesmi, ha mindent jól csinálnak.
2017. máj. 4. 19:31
 60/97 anonim ***** válasza:
65%
Sok sikert hozzá nekik. :)
2017. máj. 4. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!