Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A férfiakban miért nincs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiakban miért nincs együttérzés a nemi erőszakon átesett nőkkel szemben?

Figyelt kérdés

A kérdés nem provokáció, csupán eddigi tapasztalataim alapján szerettem volna megkérdezni. Kiemelten érdekel a téma, sokat olvasok ezzel kapcsolatos fórumokat, kérdéseket, és nagyon felbosszantott az, hogy a férfiak legtöbbször úgy tesznek mintha ez a probléma nem is létezne. Szerintük a nőnek tudnia kell megvédeni magát, könnyen el tudna menekülni vagy kilépni a bántalmazó kapcsolatból de nem teszi, tudat alatt szándékosan keresi az erőszakot és élvezi is, kihívó viselkedésével kiprovokálja az erőszakot. Sokan összemossák a feminizmussal és a férfiak bemocskolásának tartják a nyilvánosságot kapott eseteket.

Megértem, hogy a férfi ezt kívülállóként véleményezi, mivel ő nem lesz nemi erőszak áldozata, és a férfiúi büszkeség is dolgozik, ugye nem akarja hibásnak tekinteni férfitársait, de miért kicsinyítik le a problémát a férfiak? Miért tesznek úgy mintha nem is létezne?

2017. máj. 3. 21:42
 31/97 A legrosszabb ***** válasza:
10%

Egy kicsit máshogy közelítem meg, pontosabban az empátia, illetve maga az empátia megosztásának oldaláról a problémát. Eddigi életem során, amikor egy nő gondjával-bajával kellett együttéreznem, mindig kéznél voltam, és szívesen is vállaltam magamra a teher bizonyos részét, értsd: pátyolgatás, lélekben támogatás, egy két lábon járó lelki szemétkosár voltam olyankor, amikor igazán szerettem valakit, és valóban szívből jött az istápolás.

Na! Pont ezek a lélekben segítségre szoruló nők rúgtak tökön, gerincen, arcon, kinek melyik testrészem tetszett a legjobban.

Egy idő után megtanultam ridegnek, részvétlennek, sivárnak lenni. Persze azóta is meghallgatok bárkit, legalábbis eljátszom a megértő, emberséges faszit, csak éppen fél perc múlva már a siralom 95%-ára sem emlékszem, legyen az a tegnapi odasült tészta, vagy éppen egy múltbéli brutális erőszak, ugyanis senki sírdogálása nem tud érdekelni, meghatni.

Számomra egy nő zokogása, panaszkodása, pityergése csak egy megjátszott, silány, ócska, átlátszó, manipulatív színészi játék. Ezek a "megerőszakolt", a múltról sírdogáló nők szokták kipanaszkodni magukat például a férfiakról, majd gőzerővel készülnek a barátnőikkel a hétvégi Coronita, vagy Morrison's partira elképesztően mély dekoltázzsal, elképesztően rövid miniszoknyával.

Kemény szavak ezek, ez van. Biztos másképp fogom majd a nők gondját-baját felfogni, ha úgy nagy általánosságban 100-ból 99 nő nem fog belehazudni nyílegyenest a pofámba. Addig senkit sem tudok komolyan venni.

2017. máj. 3. 22:43
 32/97 anonim ***** válasza:
5%

Szerintem jaguár pont, hogy kifejtette, hogy mi a közöny oka és elvileg ez volt a fő kérdésed kérdező. Egyébként amit leírt, az pont ebbe az irányba hat.

30/f

2017. máj. 3. 22:46
 33/97 anonim ***** válasza:
91%
érdekes ahogy itt pasik belevetítik ebbe a kérdésbe a saját párkapcsolati bajaikat. elég perverz. mintha az, hogy erőszakolják a nőket azért történne, mert nekik nem jött össze. és magukra vessen a női nem, mert nem kellett nekik. mint valami ezoterikus törvény az univerzumban.
2017. máj. 3. 22:53
 34/97 anonim ***** válasza:
8%

Érdekes, hogy egyes nők pedig bevagonolnák a férfiak jelentős részét, kevesek bűnéért, hogy aztán kedvükre viselkedhessenek felelőtlenül, következmény nélkül. -.-

30/f

2017. máj. 3. 22:57
 35/97 anonim ***** válasza:
100%

Ne mondd már nekem, hogy át tudod érezni. Csak azt hiszed. Az, akit nem erőszakoltak meg, legyen nő vagy férfi, nem tudja átérezni, mert persze, mind tudjuk, hogy iszonyatos, és örök életre traumát okoz, de nem tudjuk, hogy pontosan mennyire, és ki hogy éli meg. Ugyanúgy, aki soha nem vesztette el senkijét, nem tudja, milyen a gyász, csak sejti. A kettő viszont nem ugyanaz.

Nőként írom, hogy a férfiak egyáltalán nem érzéketlenek a nemi erőszakon átesett nőkkel szemben. Vannak férfiak, akik igen, de vannak ilyen nők is. Az átlagot azonban nem ők jelentik. Az a kijelentésed meg, hogy férfi nem lesz nemi erőszak áldozata, nettó baromság, ha annyit olvasnál a témában, mint amit írtál, akkor tudnád. Ráadásul ahogy más is írta, a börtönben megkapják a magukét azok, akik nőket vagy gyerekeket bántalmaznak, mert ezeket az embereket a többi (férfi!) rab is megveti és lenézi, undorítónak tartja. Igen, még azok is, akik egy csokilopásnál többért ülnek bűnösként, tehát úgymond "rosszak".

18: Te bolond vagy, kezeltesd magad. Ne hidd, hogy főleg szegény lenézett férfiakból lesznek a nemi erőszakolók, sőt, sok sorozatgyilkos vagy erőszaktevő igen kedvelt volt a nők (vagy férfiak) körében, mert manipulatív és karizmatikus személyiségek voltak, és vannak bőven köztük, akik az adott korban jóképűnek is voltak nevezhetők. Vagy úgy gondolod, hogy valaki, akivel nem állnak szóba a kiszemeltjei, csak úgy el tudja csalni őket kihalt terepre?

Olvass utána pl Ted Bundynak vagy Patrick Kearneynek. Vagy úgy általában véve olvass utána a híres sorozatgyilkosoknak és erőszaktevőknek, elég soknak barátnője vagy felesége is volt. Az ilyesmi általában mélyebben gyökerezik, mint a huszonéves korban átélt visszautasítások.

2017. máj. 3. 23:05
 36/97 anonim ***** válasza:
97%

Férfi vagyok, és próbáltak már megerőszakolni. Valami mocskot tettek a piámba, és egy vészesen rusnya csávó elvonszolt és megpróbálkozott a dologgal. Nem ütött ki eléggé, úgyhogy el tudtam menekülni, pedig meg is ütött, de visszaütöttem.

Én elképzeltem, hogy egy nőnek esélye nincs a legtöbbször erre, mert komoly fizikai hátránya van, és hát én elszörnyedtem eléggé.

A másik pedig, hogy molesztált is egy férfirokonom sok éven át. Ugyan konkrétan nem erőszakolt meg, de kényszerített undorító dolgokra, bántalmazott szexuálisan.

Hosszú évekig nem tudtam elmondani senkinek, de már egy ideje vállalom, és kaptam már ezért alázást, mintha én kevesebb lennék ettől, hogy ez történt velem, voltak emberek, akik ki is röhögtek.

Megkaptam azt is, hogy titkon befolyásolt ez a dolog engem, ezért lettem biszexuális. Talán ez volt a legrosszabb, amit végig kellett hallgatnom, ugyanis én nem is tartom számon szexuális élményként azt, amit az a pedofil perverz állat művelt velem. Inkább ezért fojtottam el saját magam előtt is a biszexualitásomat nagyon sokáig, mert nem akartam, hogy bárkinek is eszébe jusson, hogy bármi köze lenne ehhez, és inkább azért ódzkodtam a férfiaktól sokáig, mert majdnem egész gyerekkoromban egy férfi bántalmazott szexuálisan.

Szerencsére azért több az együttérző ember, mint azok, akik szemétkednek, spekulálnak.

Lényeg a lényeg, én teljes mértékben együtt tudok érezni a megerőszakolt és/vagy bántalmazott nőkkel, fel is dühít, ha ilyesmit hallok.

Viszont egyáltalán nincsen az erőszaknak "kultusza" a társadalomban, egy közönséges bűncselekmény, csak úgy, mint a gyilkosság, testi sértés...stb.

Azokkal sem értek egyet, akik azzal jönnek, hogy a nőnek nincs felelőssége, nem kell vigyázni magára, mert akkor sincs joga megerőszakolni őt senkinek, ha meztelenül befekszik az ágyába. Igenis van felelőssége mindenkinek a saját biztonságát illetően, szóval azzal semmi gond nincs, ha arra például biztatják a nőket, hogy ne járkáljanak kétes környékeken egyedül, ne menjenek fel idegenek lakására, igenis szóljon, ha bárkin erőszakra, zaklatásra utaló magatartást lát, valamint, hogy ne igya magát öntudatlanra.

Amire viszont sokkal jobban kéne ügyelni, az az a tény, hogy a nemi erőszak áldozata legtöbbször ismeri az elkövetőt, sőt, sokszor rokon.

Tehát kisebb az olyan erőszakok száma, amikor csak úgy elkapnak valahol egy nőt random.

2017. máj. 3. 23:09
 37/97 anonim ***** válasza:
72%

Hidd el ezt a témát a nők is kerülik.

Egyèbként felesleges együttérezned egy megerőszakolt nővel!- mert kb xart sem segít rajta az együttérzésed!

Sok más területen is kiveszett az emberekből a segítő szándék'!

.. ..

A kérdésed csak erősíti,hogy kerüld a bajt mert nem számíthatsz senkire magadon kívül!

/N.

2017. máj. 3. 23:21
 38/97 anonim ***** válasza:
12%

37, azért tartanak kevesebbnek mert ilyen deviáns családod van...a vér nem válik vízzé, nagyon kicsi az esélye, hogy te különb vagy,ösztöntösen arra is gondol az ember hogy ilyen felmenők között akár vérfertőző, belterjes kapcsolatok is voltak.A biszexualitásod is intő jel, látszik a genetikádon hogy honnan jöttél.

Az se lehet semmiképp véletlen hogy pont te voltál az áldozata majdnem a kevés férfiak ellen elkövetett erőszakok egyikének is...miért pont téged szemeltek vajon ki?

2017. máj. 3. 23:21
 39/97 anonim ***** válasza:
7%

Mert egy férfi empátiája nem csak üres empátia, mint a nők legtöbbjéé.

A férfi vagy tesz is valamit - ha már empatikusan "melléesett" egy ilyen áldozatnak, vagy egyszerűen cseszheti. Nálunk az empátia a problémamegoldás eszköze. Értelemszerűen egy olyan esetben, ahol a férfi TEHETETLEN, ne is legyen empatikus, mert csak egy fölösleges negatív terhelést kap, amit aztán vagy a kocsmában "enged el", vagy máshol konvertál dühre és frusztrációra.

A nők meg az ilyen, TEHETETLEN verziót hóttegyszerűen csak kisírják, oszt mintha mi se történt volna.

A férfi empátiája NEM játék!

2017. máj. 3. 23:24
 40/97 anonim ***** válasza:
39%

Bár többnyire nem értek egyet "LCB"- el, de nem ír hülyeségeket.

Számomra az erőszak pont olyan bűncselekmény mint bármi más hasonló súlyú dolog, például súlyos testi sértés.

Nem fogom piedesztálra emelni magát a fogalmat és azokat a nőket sem akik átestek hasonlón. Együtt érezni meg nem tudok (és nem is akarok) mert nem estem át ilyenen. Épp ugyanezen okból mi férfiak a terhes nők rigolyáival sem tudunk együtt érezni hiszen nem tudjuk megtapasztalni a dolgot.

Nem értem miért kell ebből akkora kultuszt csinálni, mintha valami különleges bánásmód illetné azokat a nőket akik már áldozatául estek hasonlónak. Ugyanúgy kezelem őket is mint bárki mást mert nem az én dolgom kivenni a fájdalma egy részét egy olyan dologból amihez nincs semmi közöm.

Azt pedig végképp nem várhatod el, hogy én érezzem magam szrul, majdhogynem ösztökével csapkodjam magam csak azért mert néhány számomra teljesen ismeretlen b@romarcú nem bír a hormonjaival és külön erre izgul, hogy magatehetetlen vagy védekezésre képtelen embereket erőszakol mindössze azért mert véletlenül pont ugyanolyan nemiszerve van mint nekem...

Egy lánynak pedig racionális belátására van bízva, hogy elkerülje ezeket a helyzeteket. Persze így is megtörténik, de pl. ha sok lányba szorulna annyi felelősség, hogy nem isszák magukat a sárga földig akkor sok ilyen eset elkerülhető lenne.

Annyi biztos, hogy tőlem nem kell tartani ilyen téren, ha esetleg az utcán látnám/hallanám ahogy egy nő segítségért kiállt akkor leszedném róla az ipsét és bevernék neki párat.

Ennyit tudok tenni az ügy érdekében, sorry.

2017. máj. 3. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!