Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A férfiakban miért nincs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiakban miért nincs együttérzés a nemi erőszakon átesett nőkkel szemben?

Figyelt kérdés

A kérdés nem provokáció, csupán eddigi tapasztalataim alapján szerettem volna megkérdezni. Kiemelten érdekel a téma, sokat olvasok ezzel kapcsolatos fórumokat, kérdéseket, és nagyon felbosszantott az, hogy a férfiak legtöbbször úgy tesznek mintha ez a probléma nem is létezne. Szerintük a nőnek tudnia kell megvédeni magát, könnyen el tudna menekülni vagy kilépni a bántalmazó kapcsolatból de nem teszi, tudat alatt szándékosan keresi az erőszakot és élvezi is, kihívó viselkedésével kiprovokálja az erőszakot. Sokan összemossák a feminizmussal és a férfiak bemocskolásának tartják a nyilvánosságot kapott eseteket.

Megértem, hogy a férfi ezt kívülállóként véleményezi, mivel ő nem lesz nemi erőszak áldozata, és a férfiúi büszkeség is dolgozik, ugye nem akarja hibásnak tekinteni férfitársait, de miért kicsinyítik le a problémát a férfiak? Miért tesznek úgy mintha nem is létezne?

2017. máj. 3. 21:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/97 anonim ***** válasza:
30/f
2017. máj. 6. 19:02
 92/97 anonim ***** válasza:
51%

"Nem tetszik, hogy mindenki folyton a másikra mutogat, akkor is, amikor ő maga IS felelős. Fel kellene nőni."

Ezt pontosan hogy érted last chance ? Kifejtenéd ?

30/f

2017. máj. 6. 19:18
 93/97 Költőnő? ***** válasza:

Nem feltétlenül szerencsés sztem különbséget tenni lelki és fizikai sérülés között, mivel véleményem szerint nem egyenértékű a kettő. A fizikai jobban látható, aktuálisan jobban fáj és hamarabb gyógyul. Jobb esetben nincs maradandó fizikai károsodás. A lelki sérülés azonban szerintem kevésbé tetten érhető és talán épp ezért nehezebben is kezelhető és ennek hiányában akár egy életen át is megmaradhat. És ezt most nem úgy kell érteni, hogy akkor jujj most nekem lelki sérülésem van és jajj meg jujj. Lehet, hogy az illető azt hiszi, hogy már rég túlvan az egészen. És mondjuk a sérülés mindösszesen "csak" annyiban merül ki, hogy bizalmi/kötődési problémái lesznek, bántalmazó kapcsolatokat választ, agresszív lesz, gyáva lesz, rákap vmilyen pótcselekvésre...

És lehet, hogy sosem lesz lokalizálva, hogy ez konkrétan amiatt van. Sok embernek a lelki defekthez még csak erőszak sem kell.

Nehezen megfogható dolog ez.

2017. máj. 6. 19:31
 94/97 anonim ***** válasza:
100%

Pont ezért volna a kettőt különvenni, mert mont úgy van ahogy kifejtetted. Belátható szerintem, hogy az ebből adódó lelkidefekt nagyobb hátrányt okoz az áldozatnak, mint egy hámsérülés a hüvelyen és egy monokli a szem alatt. Pont ahogy írtad, nem nagyon foglalkozunk a lelkidefekttel, mert az kívül nem látszik, de épp ezért nehezebb észrevenni/kezelni. A léleknek meg nincs csonttömege vagy izomereje ami egy férfi lelket egy nőitől megkülönböztet. Ebben egyet érthetünk KN ?

30/f

2017. máj. 6. 19:38
 95/97 anonim ***** válasza:

Azért volna szerencsés* bocs

30/f

2017. máj. 6. 19:38
 96/97 Költőnő? ***** válasza:
100%
Sztem alapból is ez lett volna a kérdés, úh igen. Később jöttek itt emberek a fizikai részével. Azt sztem kár idekeverni.
2017. máj. 6. 22:25
 97/97 anonim ***** válasza:
100%

Jó, hogy legalább valakivel van közös nevező.

30/f

2017. máj. 6. 22:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!