Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A férfiakban miért nincs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiakban miért nincs együttérzés a nemi erőszakon átesett nőkkel szemben?

Figyelt kérdés

A kérdés nem provokáció, csupán eddigi tapasztalataim alapján szerettem volna megkérdezni. Kiemelten érdekel a téma, sokat olvasok ezzel kapcsolatos fórumokat, kérdéseket, és nagyon felbosszantott az, hogy a férfiak legtöbbször úgy tesznek mintha ez a probléma nem is létezne. Szerintük a nőnek tudnia kell megvédeni magát, könnyen el tudna menekülni vagy kilépni a bántalmazó kapcsolatból de nem teszi, tudat alatt szándékosan keresi az erőszakot és élvezi is, kihívó viselkedésével kiprovokálja az erőszakot. Sokan összemossák a feminizmussal és a férfiak bemocskolásának tartják a nyilvánosságot kapott eseteket.

Megértem, hogy a férfi ezt kívülállóként véleményezi, mivel ő nem lesz nemi erőszak áldozata, és a férfiúi büszkeség is dolgozik, ugye nem akarja hibásnak tekinteni férfitársait, de miért kicsinyítik le a problémát a férfiak? Miért tesznek úgy mintha nem is létezne?

2017. máj. 3. 21:42
 11/97 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki súlyos mentális zavarban szenved, az is csak annyit kap, hogy "minek sajnáltatod magad, mikor olyan sok jó dolog van az életben." Az fáj nekik, hogy "terheled őket a problémáiddal" - igen, ez szerintem is undorító dolog, de eddigi tapasztalataim szerint ez az igazság.

Az emberek egyszerűen érzéketlenek mások problémáival szemben, de ez nem csak a férfi nemre jellemző, hanem úgy mindenkire.

Mondjuk ha kiderül, hogy egy férfit erőszakoltak meg, akkor őt még ki is nevetik - ha egy másik férfi tette, akkor leb**izzák, ha meg egy nő, akkor röhögnek, hogy "húú, milyen rossz lehetett :""D bárcsak engem erőszakolnának meg *-*"

A feminizmussal meg a férfiak mocskolásával meg nincs értelme összehozni ezt, mert köze sincs hozzá.

Nem vagyok feminista, ahogy a párom sem az, de mindketten mélyen elítéljük a családon belüli és a nemi erőszakot is.

21/L

2017. máj. 3. 22:01
 12/97 A kérdező kommentje:
Miért, nem kívülálló? Mikor hall egy nemi erőszakról szóló hírt, biztos nem azon kezd gondolkodni, hogy ez vele is megtörténhet. Nem érzi át, hogy milyen lehet.
2017. máj. 3. 22:02
 13/97 anonim ***** válasza:
100%

11. vagyok.

Ami azt illeti, én sem kattogok ezen.

Ha gyilkosságról hallok, akkor sem az az első, hogy elkezdek félni, hogy "jaj, mi lesz, ha holnap engem is megkéselnek a buszon?"

Ettől függetlenül még végtelenül sajnálom mind a nemi erőszakos, mind pedig a gyilkossággal kapcsolatos eseteket.

2017. máj. 3. 22:06
 14/97 anonim ***** válasza:
4%

Ha csak úgy megerőszakolnak egy nőt, az bizony probléma. A kihívó öltözködést hülyeségnek tartom, nem csak ilyeneknek szólnak be, erőszakolnak meg. Szerintem a baj inkább azzal van, hogy olyan esetekre is ráhúzzák, hogy erőszak amikor csak odaszólnak, taperolnak vagy ájult részegen megdugnak és az ennek kitett nő nem tanusít ellenállast sem szóban, sem tevőlegesen (természetesen ez nem érvényes az ájult állapotra). Elítélem az erőszakot, viszont azt mondom, hogy ha nem tett meg a nő mindent amit a lehetőségei megengednek, hogy az erőszakot elkerülje, akkor ő is hibás. Ha engem kirabolnak satu részegen, én is csak azt kapom, hogy legalább ájultra ne igyam már magam legközelebb. Ezzel nem mondja senki, hogy megérdemelte a megerőszakolt nő, hanem 1. ne csodálkozzon ha felelőtlenül alakítja az eseményeket 2. ne demonizálja az összes férfit a nyilvánosság előtt amiatt ami vele történt 3. ne akarjon emiatt a "pár" eset miatt a férfiak alkotmányos/emberi jogain csorbítani (igaz ez inkább nyugatra jellemző, de hozzájuk igyekszünk felzárkózni). 4. Az alkotmányban foglaltak szerint idehaza férfi és nő jogelőtt egyenlő, továbba a nőket kúlön jogszabályok védik. Ha joghátrány ér, jogorvoslattal kell élni. Ha nincs rá pénzed ugyan úgy bebukod mint egy férfi, ha nincs időd szintén, ha kedved nincs a jogi hercehurcához akkor is.

30/f

2017. máj. 3. 22:07
 15/97 anonim ***** válasza:
73%

#12 Egy vadidegennek minek kéne átéreznie az én fájdalmamat? Te mindenki fájdalmát átérzed? Bővel elég ha fölfogja, hogy milyen ez a dolog és hogy ilyet nem csinálunk.

Hány éves vagy? Kezdem azt hinni, neked még a tini kategóriába lenne a helyed.

2017. máj. 3. 22:08
 16/97 anonim ***** válasza:
88%

A legtöbb férfi azért tesz úgy mintha nem létezne a probléma, mivel a legtöbb férfi nem erőszakol meg nőket. Ugyanez van a gyilkossággal is, a teljes lakosságra vezítve olyan alacsony az ismert erőszakos nemi közösülések, vagy erőszakos halálesetek száma, hogy a legtöbbünknek szerencsére nincs velük személyes kapcsolatunk, távolságtartóak tudunk lenni. Valószínűleg ezért van az, hogy a legtöbb férfi nem érti, hogy egy nő miért marad egy bántalmazó kapcsolatban, miért védi, és tart ki mellette a bántalmazás ellenére is.

Szerintem mind egyetértünk abban, hogy bármelyik férfi, ha egy nőismerősével történne ilyen, személyesen jelentkezne az elkövető péppé verése céljából (általánosítás LVL1000, csak mert szereted :)

2017. máj. 3. 22:13
 17/97 anonim ***** válasza:
100%

Hmm, abban talán igazad van, hogy olyan hírek után, hogy "saját barátja erőszakolta meg/darabolta fel", mindig elgondolkodom, hogy elvonulok egy tanyára, mert sosem lehet tudni.

És igen, a férfiak nem félnek azoktól, amiktől a nők, de hogy is félnének? Tök máshogy vagyunk nevelve.

Vannak azok a videók a neten, mikor a nő felveszi, hogy egy nap hányan szólnak be neki. Láttam olyat, amin a pasijával nézte meg, és a pasi tök ideges lett, mert egy fazon követte a barátnőjét.

Ez ugyanolyan, hogy én sem tudom, milyen feketének lenni, milyen azt hurcolni magammal. Persze együttérezhetek velük, de soha nem fogom megtapasztalni.

2017. máj. 3. 22:14
 18/97 anonim ***** válasza:
13%

Elmondom neked kicsi szívem, hogy az ember miért jut el addig, hogy erőszakhoz folyamodjon, nem fog tetszeni a válaszom de:

1. Van "X" nevű srác. Fiatal, éretlen.. kicsit mulya a dolgokhoz, nem tud beilleszkedni ebbe a csúnya, gonosz társadalomba.

2. Jönnek a piszkálások, kinevetik, lenézik. És nem csak a lányok és a fiúk, mindenki.

3. Mivel "X" is egy ember, benne is benne van a pár találás vágya. De mivel nagyon visszahúzódó, ezért nem képes kommunikálni a nőkkel, nem tud semmilyen kapcsolatot kialakítani.

4. "X" nem adja fel elsőre a dolgot, megy tovább.

De azt tegyük hozzá, hogy "X" egyáltalán nem néz ki jól. Csúnya nyúl foga van, és a felső állkapcsa, a fogazatával kintebb áll mint az alsó fogazata.

Nagyon kicsi szegénynek az önbecsülése, mert úgy érzi, hogy még a farka is kicsi, olyan mint a Dávid szobron ábrázolt fiújé. Nagyon szégyelli magát és fél, ha közelebb kerülne a lányokhoz, akkor csak kinevetnék, mert mindenhol azt hallja, hogy a lányoknak a nagy pénisz kell.

5. Tegyük hozzá, hogy előnytelen is külsőre, akár mennyire is ad magára.

6. De ahogy mondtam, megy megy és próbálkozik.

7. De sajnos egyre inkább, és jobbjára mindenhonnan csak azt kapja a lányoktól, hogy nem, nem vagy az esetem, de csúnya vagy, nézz már magadra. Vagy a legszebb, barátok lehetünk.

8. Az állandó sikertelenség frusztrációhoz, depresszióhoz vezethet.

9. "X" ahelyett, hogy felkeresne egy pszichológust, hogy kezeltesse a problémáit; inkább csak elnyomja magában.

A sikertelenségek végett bekövetkezett lelkiállapot ingadozások egyre csak súlyosbodnak.

10. Végül "X" már oda jut, hogy nem bírja már tovább, totálisan bekattant. Már teljes mértékben önpusztító életmódot folytat, és tele van rettegett gondolatokkal.

Aztán meglát egy lányt, aki szimpatikus neki, megpróbál még normál állapotában ráhajtani a lányra, hát ha összejön, de a lány kikosarazza, mert már látja ő is ezt a fura viselkedési formát a férfiban, hogy valami nem stimmel vele.

A pasi bekattantan, és végül megerőszakolja "Y"-nt, mert prostizni nem volt esze elmenni, a szexuális vágyait meg korlátozni már nem képes többé.

Szóval amit mondani akartam: A férfiak a hibásak azért, hogy valakit is szexuálisan bántalmaznak. Azt se tagadom, hogy a nő ekkor lelkileg sérül, hiszen sok nő nehezen képes túl tenni magát ezen a sérülésen.

Hülye az a férfi aki azt gondolja, hogy "ugyan már, biztos élvezi a nő, hiszen a szex úgy is jó".

Ellenkező esetben gondoljon már bele, hogy neki jól esne ha egy pasi leütné, kikötözné és konkrétan seggbe dugná?

Biztos jól esne a pasinak is :) Hiszen az is csak szex, nem de? :)

De viszont a nők is hibásak. Nem a kirívó öltözködéssel:

Hanem az arrogáns viselkedésükkel és a feljebb valóságukkal.. hogy ők jobbak másoknál.

És az a temérdek elvárás, hogy milyen pasik is jönnek nekik be. Nagyon csúnya világban élünk ma már a nők végett.

És nagyon nehéz boldogságot találni magunk számára.

Mert szinte csak érdekkapcsolatok vannak, nők részéről meg a menőzés a barátok, barátnők előtt, hogy nézzétek, milyen helyes pasim van...

Sajnos nagyobb részben olyanokból lesznek erőszak elkövetők, akiket a nők semmibe vesznek, elutasítanak.

Lehet, hogy ezeknek az embereknek a 80%-a tök normális, kedves ember lehetett volna, akár egy szerető apa is.

Csak nem tudták kezelni a vágyaikat; nem tudták kezelni az elutasításokat.

Lehangoló tud lenni igen is, mikor folyamatosan elutasítanak.

29 éves leszek pár nap múlva, és hasonló helyzetben vagyok. Elutasítanak, nem kellek senkinek.

Csak én nem fogok erőszakhoz folyamodni, mert szexeltem már az életembe hálistennek annyit, hogy ezek a dolgok már ne hiányozzanak annyira.

Ahova engem már lesújt ez a dolog: az az öngyilkosság utáni vágyakozás. Mert én is feladtam már a reményt a boldogságról.

Csak egy álom.

2017. máj. 3. 22:15
 19/97 anonim ***** válasza:
38%

Mélységesen elítélem a nemi erőszakot, szerencsére az erőszaktevőknek a büntetésvégrehajtási intézetekben is van híre, visszakapják... Kihívó ruha/viselkedés ide vagy oda, ez nem lehet felmentő körülmény.

A bántalmazó kapcsolatban bennmaradást viszont nem tudom megérteni, nekem egyszerűen elképzelhetetlen, hogy valakinek a lehetőségei közül az legyen a legjobb, hogy vállalja, hogy bántják. El lehet válni, lehet távolságtartási végzést kérni, segítséget kérni külön erre szakosodott szervezetektől, ma már nem kötelező egy rossz kapcsolatban élni. Pluszpont, ha még magát is okolja a kapcsolat megromlásáért.

22/F

2017. máj. 3. 22:17
 20/97 A kérdező kommentje:

Igazatok van, lehet általánosítok, de akkor azt mondom, hogy a férfiak igen nagy része nem tartja valódi problémának a nemi erőszakot.

Viszont továbbra is úgy gondolom, hogy ez azért van mert nem tudja beleképzeli magát a nő helyébe. Egy nő igen, ők ezért empatikusabbak az erőszakot elszenvedett nőkkel szemben.

2017. máj. 3. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!