Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/nők/fiúk/férfiak benne vagytok egy gondolatkísérletben?
Nem mindenkinél. A genetika igen fontos szerepet játszik az egészben. Látnád a húgomat. Tinédzser kora óta aknés. Szedett gyógyszert rá, ügyel a higiéniára, fejből vágja az összetevőket, kétnaponta cserél párnahuzatot, tejtermékeket elhagyta, és csak minimálisan javult az állapota. A bőrgyógyász annyit mondott, hogy szokja meg, hogy ilyen a bőrtípusa.
A másik meg hogy a színt nem tudott krémekkel befolyásolni. Arra pedig, hogy a pigment hogy oszlik el az arcodon, nem tudsz befolyással lenni. Vannak olyan kisgyerekek, akiknek karikásak a szemei. Mert ott vékony a bőr, az erek átütnek... ezt egy krém nem fogja eltüntetni.
Viszont ha valakinek nagyon szép az arca, akkor valószínűleg kevés smink van rajta. Mert a sok sminktől nem fog a pattanás eltűnni. A karikás szem igen, de azt rákened egy sima felületre, egy pattanás viszont "3D-s", azt egy két dimenziós módszerrel nem tudod eltüntetni. Lehet, hogy szemből nem látszik, de elfordul, és ott van.
Minél szebb a bőr, annál kevesebb smink kell rá. Rólam sem mondanád meg, hogy alapozó van rajtam. Ugyanis nem a rétegezéstől lesz az alapozó durva hatású, hanem a fedéstől. Van alacsony, közepes, magas fedésű, és van olyan is, amit kifejezetten égési sérülésekre, erős pigmentfoltokra találtak ki. Persze ez nem jelenti azt, hogy a hétköznapi ember ezt nem használja.
Van olajalapú, ez általában jobban látszik, és van vízalapú, ezek gyengébbek. Én pl. csak vízalapút hordok. Alapozás nélkül mást nem tennék fel, mert hiányos lenne. Ebben sem ért egyet velem sok ember, de alapozás nélkül sminkelni olyan, mint a falat lefesteni glettelés nélkül.
Én sem arra gondoltam, hogy a nagy furunkulusokat tüntetik el így. Ahhoz ez nem elég. Szóval annyira szép a bőrük, hogy nincsenek rajta ilyen ragyák. De ettől még látni lehetne pár bőrhibát, viszont a kencék miat sokukon nulla bőrhiba van. Olyan embert én még nem nagyon láttam akinek annyira patyolat lenne a bőre mint amilyen kikenve tud lenni. A másik, hogy nem pirulnak el ezek a lányok bármit mondasz nekik. Vagyis elpizulnak, de elfedi a smink. Nagyon vékony púder talán nem, de komolyabb már igen.
Igazából mindegy ez. Kenik már annyi ideje és annyira alapnak számít, hogy már nem is nagyon érdekel. Szerintem csak kár mint haszon, de mindegy, kenjék. Ahogy nézem pár év és a srácok is kenni fogják.
Te tudod. Írd már le, milyen márkát használnak, megmondom a fedést.
Az én fejemen sincs ragya, hála az égnek, engem elkerült az akne vagy a bőrhibák. Most a hidegtől kicsit száraz, de nagyítóval sem találnál pattanásnyomot. Tinikoromban sem volt egy darab sem.
Nekem segítettek az ilyen agyag tartalmú készítmények amikor durván pattanásos voltam. Este bekentem a pattanásaimat reggelre "kiszívta" csak le kellett mosni. Hasonló mint a fogkrém, de az ilyen finomszemcsés agyagból ki lehet keverni vízzel. Próbálja ki a hugod, talán segít neki is.
A genetikával és durva bőrhibákban egyet értünk. Mindenesetre nem olyan gyakori az akne.
Ne haragudj, de nem tudsz olyat mondani, amit nem próbált. Kicsit sértő, hogy ennyire nézed, hogy 11 év alatt felkent egy krémet, aztán várt és annyi.
A bőrápolás körül forog az élete... na mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!