Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/nők/fiúk/férfiak benne vagytok egy gondolatkísérletben?
"Nem. Nem hasonlít rá. Nem szakáll nélkül van az igazi arca."
Hoppá! Igazi arca. Akkor tegyük fel így a kérdést: Tényleg sértődésre ad-e okot, ha a férfi annyit kér, hadd láthassa az igazi arcodat?
Mondom, én nem mennék el borotválkozni, de nem is sértődnék meg a kérésen.
A sminkelt arcom is az igazi arcom. Tekintve, hogy csak reggel / este és ha egész nap itthon vagyok, akkor nincs rajtam smink.
Teljesen felesleges a természetességgel, meg igazi arccal jönni, ennyi erővel természetellenes vagyok akkor is, ha frizurára vágom a hajam, ha borotválkozom bárhol, ha formára reszelem a körmöm, stb. Elképesztő, mit összehisztiznek tényleg egyes férfiak a sminken :D
"A sminkelt arcom is az igazi arcom. Tekintve, hogy csak reggel / este és ha egész nap itthon vagyok, akkor nincs rajtam smink."
Bár ez nem igaz, de ha az is lenne, akkor a smink letörlése meg a borotválkozás kb. egyenértékű kérés lenne. Én viszont nem sértődnék meg azon, ha valaki borotválkozást kérne tőlem, még ha nem is tenném meg.
"Teljesen felesleges a természetességgel, meg igazi arccal jönni, ennyi erővel természetellenes vagyok akkor is, ha frizurára vágom a hajam, ha borotválkozom bárhol, ha formára reszelem a körmöm, stb."
Valamilyen szinten talán természetellenes, de messze nem annyira, mint a smink, ahol nem eltávolítasz magadról valamit (szőrt), hanem magadra kensz egy anyagot.
"Elképesztő, mit összehisztiznek tényleg egyes férfiak a sminken :D"
Elképesztő, mit összehisztiznek tényleg egyes nők egy kérésen.
Nem sértődnél meg? Mert csicska vagy, vagy nagyon dugni akarsz.
Borotválásról kérdeztél, de nem, nem smink nélkül van az igazi arcom. Azt vallom, hogy mindenki olyan, amilyen igénye magával szemben van.
Én bárhova megyek, sminkelek. Ez a személyiségem része. Ugyanúgy, ahogy az ember máshogy viselkedik a nagymamájával, a főnökével és a legjobb barátjával, nem jelenti azt, hogy valamelyik az igazi énje.
"Mert csicska vagy, vagy nagyon dugni akarsz."
Látom, nagyon komolyan tudsz érvelni. Aki nem sértődik meg egy egyszerű kérésen az csicska vagy nagyon dugni akar. Ez nevetséges. :D Gondolom, ha én személyeskednék ilyen szinten, már meg lennél sértődve, te viszont lecsicskázhatsz engem. Gratula!
Erre meg még mindig nem válaszoltatok:
"Lehet, hogy te azért sminkelsz, hogy magadnak tetsszél (bár szerintem ez hülye duma, de legyen így), de lehet (vagyis biztos), hogy vannak olyan nők, akik meg azért, hogy a férfinak tetsszenek. Na most egy ilyen nő esetében ha kéri a férfi, hogy mossa le, akkor win-win, de legalább is a nőnek semleges (ha nem magáért sminkel, de nem is zavarja) és a férfinak kedvező szituáció alakulhat ki.
Ha meg nem ez van, hanem az, hogy a nő azért sminkel, hogy magának tetsszen, de nem hisztis, akkor azt mondja, hogy nem, de nem is sértődik meg, és lehet folytatni a randit."
Honnan tudja a férfi, hogy te nem csak azért sminkelted ki magad, hogy neki tetsszél? Mert van, aki ezt teszi, és ilyen esetben nem jobb, ha a nő megtudja, hogy a férfi nem várja el ezt?
Én erre válaszoltam: mert ez akkor lutri lenne. Megveszem a tizenezres alapozót, az egy darab 8 ezres ecsetet, a majdnem 6 ezer per darabja rúzst... szerinted érdekel, hogy kinek tetszik? Azért fektetek bele ennyit, mert nekem tetszik. Túlságosan szeretem a pénzemet ahhoz, hogy mások által menőnek tartott dolgokra költsem.
Persze ha valaki kilókat maszatol magára rossz termékekkel, akkor ja, kidobhatja az olcsó alapozóját.
És igen, ha azt mondanám, ott maradok, szeretném, ha te is lecsicskáznál, mert az lennék.
Korábban hozzászóltam már a témához, de nem tudok ez mellett már nyugodtan elmenni:
Igen, én azért sminkelnék, hogy a férfinak jobban tetsszek. Kiemelve az előnyös tulajdonságaim. Ha neki ez nem tetszik, akkor mondhatja udvariasan, hogy kíváncsi rám smink nélkül is, vagy biztosan gyönyörű lennék smink nélkül is, legközelebb szívesen megnézne úgy. Sőt, akár azt is megkockáztatom, hogy nem kell ezt ilyen direkt közölnie, ha mondjuk túrázni vagy falat mászni hív, oda egyértelműen nem szemhélypúderrel meg rúzzsal felszerelkezve indulok meg. Szóval alapvetően lehet ezt kicsit kevésbé direkt, kevésbé követelőző módon is csinálni.
Mert még ha udvariasan meg is kér, akkor is azt az üzenetet közvetíti, hogy annyira (látványosan) car a sminkem, amivel én az is lehet, hogy előtte két órát szenvedtem meg három youtube-videót néztem végig róla, csak hogy a lehető legjobb formám hozzam, mert amúgy totál bezsongat a pasi, hogy már bántja a szemét és inkább ott és azonnal vegyem le. Ebben szerintem ez a bántó és a megalázó.
Az meg engedtessék már meg nekünk, hogy az első randikra ne teljesen ragyás képpel meg táskás szemmel jelenjünk meg, potenciálisan elriasztva az illetőt, hanem igyekszünk pozitív első benyomást tenni rá. Ha előre nem szól, akkor mi nem tudhatjuk, hogy a pöttyös és egyenetlen és tág pórusú pofinkra kíváncsi, de akkor meg ne ott és azonnal akarjon ilyen direktben színt vallatni.
Kb ugyanúgy, mint a szexszel, végső soron oda is eljutunk (ahogy a sminktelen archoz vagy a borotválatlan lábhoz is), de ha rögtön az elején azt mondja, hogy szeretne megdugni, az nem tesz túl pozitív benyomást róla, és igenis bántó tud lenni. Viszont ha nem jelenti ki, csak mondjuk finoman utal vagy a programot úgy szervezi/alakítja, akkor máris nem az jön le róla, hogy micsoda türelmetlen, érzéketlen tuskó, hanem hogy milyen kreatív, meg mennyire ért a nők nyelvén, meg ilyesmi.
Amúgy szerintem relatíve kevés nő használ olyan durva sminket, hogy a maszkos hasonlat helyénvaló legyen. Alapozó vagy BB krém a bőrhibákra még nem fogja a teljes arcszerkezetet megváltoztatni, ahogyan a szempillaspirál meg a szemceruza is csak a figyelmet hívja fel a szemek területére, nem nagyítja meg ténylegesen vagy sötétít rajta. Max optikailag. Az meg, aki maszk-szerűen hordja a sminkét, már a randimeghívás pillanatában is látványos, és gondolom, ilyenekkel nem kezdesz. Aki a hétköznapokon szolid vagy semennyi sminket nem hord, az a randira sem fog vakolattal megjelenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!