Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Abortusz az apa beleegyezése nélkül?
A korodat a megélhetés miatt kérdeztem, illetve amiatt, hogy valóban elég érett vagy-e szellemileg a dologra, mert ha te is 17-18 éves vagy, akkor hidd el, hogy még nem :(
Jogilag te nem hozhatsz döntést az abortuszról, a lány dönthet úgy, hogy abortuszra meg, kell hozzá a szülei beleegyezése. Mivel elmúlt 16, így a szülei nem követelhetik meg tőle az abortuszt, ha nem akarja nem kötelező neki. Amit tehetsz, hogy értelmesen beszélj a barátnőddel és ne cirkuszolj vele. Valószínűleg megijedt én is megijednék pedig én idősebb vagyok nála és nem is lenne akkora gond, de azért kicsit gondold magad a helyzetébe. Beszéljétek át újra.
A felvetésed egyébként jogos, tehát ha van rá lehetőség, akkor tartsátok meg, de ehhez nyugodt hangnem szükséges és újra mérlegelnetek kellene.
Ez azért nem ilyen egyszerű. Vannak azért anyai ösztönök is, általában a baba születése utáni percekben a legerősebbek. Illetve azért gondolj bele lelkileg, hogy megszüli a gyereket, és utána képtelen felnevelni, odaadja neked, aki bár rendesen neveli, de mégsem vagytok együtt egy család. Ő még korlátozottan cselekvőképes, gyakorlatilag egy gyerek és gyerekként gyereket vállalni húzós dolog. Pár év múlva tükörbe sem tudna nézni, amiért gyakorlatilag lemondott a saját gyerekéről. Ezzel egyáltalán nem arra akarok utalni, hogy nem jól nevelnéd, hanem a ragaszkodásra és a szeretetre, ami az első trimeszterben még nagyon nagyon ritka, hogy jelen van, de később...Ugyanúgy érezne akkor, ahogyan te most.
Nagyon sajnállak téged is, mert látszik, hogy tényleg egy normális ember vagy, és szeretnéd azt a gyereket :( Érdemes lenne ettől függetlenül neked is átgondolnod még egyszer. Anya nélkül felnevelni egy gyereket nem egyszerű feladat, akárhányan segítenek. Ha fiatal vagy, akkor a fiatalságod ugrott, az anyagi lehetőségeid korlátozottak és a gyereknek is nagy törés, ha nincs együtt az anyja és az apja.
szerintem teljesen jogos, hogy abortuszt szeretne. Nem akarja félbehagyni a sulit, és 9 hónapot szenvednie a gyerek kihordásával, no meg aztán ott van még a tudat benne, hogy van egy gyereke, akivel nem foglalkozik pedig kéne. Neked meg nem kéne elvárnod tőle, hogy ilyen fiatalon megszülje a gyereket. Ráér még.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!