Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azokat a nőket, akiket zavar, ha a férfi fiatalabb, az is zavarja, ha a férfi idősebb?
Két indokot olvastam amellett, hogy miért zavarja a nőket, hogy a férfi fiatalabb:
1. Más életszakaszban vannak. De ha a férfi idősebb, akkor is más életszakaszban vannak. Egyébként ez csak nagy korkülönbségnél érvényes, 1-2 év miatt még nem lesznek más életszakaszban.
2. A fiatalabb férfiak szellemileg éretlenebbek. Most tegyük félre azt, hogy ez egy általánosítás, ami sok esetben igaz, de nem minden esetben. Akik nem szeretnének fiatalabb férfit, azok szerint a kor egyenesen arányos az érettséggel. (Gondolom, ezért nem tudják elképzelni, hogy egy fiatalabb férfi érett.) Ezt a logikát használva viszont az miért nem zavarja őket, ha a férfi idősebb? Mert akkor meg a férfi érettebb, és ez se jó. Az az ideális egy egyenrangú kapcsolatban, ha a két fél egyformán érett.
Nem gyűlölködést meg mocskolódást kérek, hanem érveket.
"Inkább úgy kellett volna fogalmaznom, hogy „ez az egyik indokom…” azaz az éretlenség. Hogy még azt sem tudja, hogy merre hány méter, céltalan, teng-leng…de ezt már kifejtettem nem írom le mégegyszer."
Oké, de erre már felhoztam néhányszor azt az érvet, hogy van kivétel.
"Először is ne követelőzz! Pláne ha még a tojáshéj a fenekeden van ;) De mivel most ráérek akkor viszakeresem és beidézem a VÁLASZOM erre a kérdésedre…."
Kértem, és nem követelőztem. A "kérnék" szót használtam, és azt is odaírtam, hogy "ha lehet" Van különbség a követelőzés és e között. A "tojáshéj a fenekeden van" beszólásnak pedig nem értem, mi köze van a vitához. Egy vitában irreleváns, hogy a vitázó emberek között ki hány éves, csak az számít, hogy mit mondanak/írnak/érvelnek. De ha már annyit személyeskedsz, egyszer megteszem én is: Azt írtad, hogy nem nézed le a fiatalabbakat. Akkor most miért jössz ezzel a "tojáshéj a fenekeden van" érveléssel? Ez szerintem "fiatalabb vagy nálam, tehát te csak hallgass" akar lenni.
"Ha tudnál értelmezni, ez azt jelenti, (most lefordítom neked) hogy ha találtam volna akkor olyan srácot, akkor IGEN, vele lennék és nem a mostani párommal, mert valszeg akkor meg sem ismertem volna Őt. Most már érted????"
Igen, értem, köszönöm. :)
"Csak egy kérdés: Miért is lovagolsz annyira ezen? Miért nem tudod felfogni, hogy EZ VAN??? :D Komolyan mondom már nevetséges az értetlenséged…"
Szeretnék kielégítő választ kapni, ami megmagyarázza, hogy miért nézitek le sokan a fiatalabb fiúkat, és amiben nincs általánosítás.
Eddig mi történt?
Ti mondtátok, hogy a nálatok fiatalabb fiúk éretlenek.
Én mondtam, hogy nem minden esetben igaz.
Ti mondtátok, hogy tényleg nem minden esetben igaz, de akkor se jönnétek össze fiatalabb fiúval.
Én kérdezem, hogy miért.
Most ti jöttök. :)
"Ja, és akkor szokták nagy betűvel írni azt, hogy „Te”, ha tiszteled a másikat ;) De erre inkább ne is reagálj, mert tudom, hogy én lennék a bnkó, h nem tisztellek blablabla….;)"
Ezzel semmi gond, én annak se szoktam nagybetűvel írni, akit tisztelek.
"Ja és szerintem üldözési mániád van...és ezt nem beszólásnak írom, hanem mint ténynek...Hihhhhetetlen, hogy szerinted az összes komment rólad szól, ellened szól, személyeskedés stb... o.O Sőt, már idegesítő is :D"
Nem, csak szeretek vitázni, és kíváncsi lennék már a valódi okra.
Kedves kérdező, az 59-es hozzászólásod már kiverte nálam a biztosítékot. Még jó, hogy te kardoskodsz amellett, hogy vannak érettebb srácok. Biztos vannak, de hogy te egy 18 éves szellemi szintjét sem éred el (szövegértésben) az biztos. Igen, személyeskedés, de tanárként ezt szakmai szemmel is így látom.
Az, hogy a +- 1-2 év normális dolog, leszögeztük. Normális, tehát ha valaki beleszeret egy srácba és kiderül, hogy az 1 évvel fiatalabb, az nem a világ vége.
Én ugyan korábban kifejtettem, hogy az összes olyan párnál akit ismerek és hasonló korúak mert iskolatársakkal jöttek össze, problémák voltak és vannak abból,hogy nem egyszerre tartottak ugyanott. Mindegyik ilyen párnál, kivétel nélkül.
De ez nem zárja ki azt, hogy valahol egy ideális világban egy húsz éves tud úgy gondolkodni mint egy 25 éves, vagy egy 25 éves a 30 éves szintjén tart. Én nem ezt tapasztaltam az életben, de biztosan vannak ilyenek is. Én elhiszem neked és ha vannak ilyen párok ahol ez nem okoz problémát, az remek.
De attól nekem nem kell sehány évvel fiatalabb pasi. Most már érted? Nem vonzanak, nem kell, kész. Elég most már neked ez a válasz? Normális (=nem lenézendő) Nekem nem kell (=hátam közepére sem)
Szerinted hülyeség? Ez engem hidegen hagy. Hadd ne kelljen már megindokolnom, hogy ki vagy mi vonz engem.
Senki nem nézi le a fiatalokat, csak nem kellenek, ismerkedjél a veled egy korúakkal vagy még fiatalabbakkal. Ahogy látom, neked sem a fiatal lányok kellenek, vajon miért is?
Figyelj...én feladom...:D
Ezerszer már le lettek írva a "miértek", hogy mi miért van, miért nem kell, miért nem akarjuk stb. Ennél többször nem is lehetne már leírni, ennél jobban nem is lehetne körberágni a témát ahogy mi, válaszolók megtettük...
A tojáshéjat azért írtam, mert annyira nagynak-felnőttnek akarod mutatni magad, olyan érettnek és tisztánlátónak ami pont nem vagy és ez már idegesítő. Értetlen vagy semmi több. Nem fogod fel a leírtakat, mint ahogy írtam is: nem azt olvasod ami le van írva, hanem azt amit akarsz, hogy le legyen írva.
Viszont arról meg nem tehetek, hogy nem tudod felfogni azt, amit mondunk neked. Nem kell fiatalabb pasi és pont. Nehogy már mi nők legyünk számonkérve emiatt, hogy "miért is nem?"!!! Had döntsük már el, hogy kivel akarunk lenni...
Am én meg eddig sem vitáztam, csak próbáltam felnyitni a kis szemed és kipukkasztani az általad elképzelt "bubivilágot" hogy MI MIÉRT van. Ennyi. De ha te szeretsz vitázni, keress más alanyt hozzá ;)
Sőt, jobbat tudok! Éld az életed, de ne a monitor előtt; keress egy normális csajt - ha lehet ne idősebbet (mert gondolom egy idősebb csaj visszautasított és ez indította el a kérdésed) és ismerkedj emberekkel. Aztán majd idővel, ha nem is most 18-20 éves fejjel, de pár év múlva rájössz, hogy igazat "pofáztunk" mi neked...;)
"Kedves kérdező, az 59-es hozzászólásod már kiverte nálam a biztosítékot. Még jó, hogy te kardoskodsz amellett, hogy vannak érettebb srácok. Biztos vannak, de hogy te egy 18 éves szellemi szintjét sem éred el (szövegértésben) az biztos. Igen, személyeskedés, de tanárként ezt szakmai szemmel is így látom."
Az is az én hibám, hogy feltettem egy eldöntendő kérdést, és konkrét válasz helyett több alkalommal is ködösítést kaptam?
Amúgy meg: [link]
"Én ugyan korábban kifejtettem, hogy az összes olyan párnál akit ismerek és hasonló korúak mert iskolatársakkal jöttek össze, problémák voltak és vannak abból,hogy nem egyszerre tartottak ugyanott. Mindegyik ilyen párnál, kivétel nélkül."
Gondolom, ezzel megint arra akarsz kilyukadni, hogy a NŐK szellemileg nagyon érettek, míg szerencsétlen buta férfiak jóval később érnek. Tudom, nem pont ezt írtad, én túloztam egy kicsit, de a lényege ez volt, ha nem is ilyen szinten.
Attól még, hogy te így tapasztaltad, nem biztos, hogy minden esetben így van. Én rengeteg ellenpéldát ismerek, akik hasonló korúak, és semmi problémájuk nincs emiatt. (pl. a szüleimet)
"De ez nem zárja ki azt, hogy valahol egy ideális világban egy húsz éves tud úgy gondolkodni mint egy 25 éves, vagy egy 25 éves a 30 éves szintjén tart. Én nem ezt tapasztaltam az életben, de biztosan vannak ilyenek is. Én elhiszem neked és ha vannak ilyen párok ahol ez nem okoz problémát, az remek."
Örülök, hogy nem vonod kétségbe azt a nyilvánvaló tényt, hogy a 7 milliárd ember között léteznek ilyenek.
"De attól nekem nem kell sehány évvel fiatalabb pasi. Most már érted? Nem vonzanak, nem kell, kész. Elég most már neked ez a válasz? Normális (=nem lenézendő) Nekem nem kell (=hátam közepére sem)"
Én csak annyit kérdezek, hogy miért. Ti ezt egyből támadásnak veszitek valamiért, pedig nem annak szánom. Csak kíváncsi lennék az érvekre. A "nem kell, kész" nem érvelés, a "nem vonzanak" előtt pedig értetlenül állok, mert nem tudom, hogy lehet a korhoz (ami egy bizonyos mennyiségű idő - amennyit az adott ember élt eddig) vonzódni.
"Szerinted hülyeség? Ez engem hidegen hagy. Hadd ne kelljen már megindokolnom, hogy ki vagy mi vonz engem."
De ez a kérdés lényege, hogy indokold meg! Feltettem egy kérdést, te pedig a válaszodban azt írod, hogy "Miért kellene erre válaszolnom?"
Amúgy valamilyen szinten meg tudlak érteni titeket, valószínűleg ha meghalljátok, hogy nálatok fiatalabb, akkor egy ecsethajú, csücsörítő, tudással nem rendelkező hülyegyerekre gondoltok. Nem csodálom, hogy ilyen emberhez nem tudnátok vonzódni, úgyhogy ha azt írnátok, hogy az ilyen férfihoz nem vonzódtok, már érteném, hogy mi a probléma. De nem minden nálatok fiatalabb férfi ilyen!
"Ezerszer már le lettek írva a "miértek", hogy mi miért van, miért nem kell, miért nem akarjuk stb. Ennél többször nem is lehetne már leírni, ennél jobban nem is lehetne körberágni a témát ahogy mi, válaszolók megtettük..."
Mi volt eddig leírva?
Leírtátok, hogy éretlenek a fiatalabbak, én válaszoltam rá ugyancsak ezerszer, hogy nem mindig.
Leírtátok, hogy nem vonz, viszont még mindig nem értem, hogy egy időmennyiségben mi lehet a vonzó/nem vonzó.
Írtátok az élettapasztalatot. Az is lehet, hogy egy 25 évesnek több élettapasztalata van, mint egy 35 évesnek, mert a 25 évesnek sokkal nehezebb élete volt, hamarabb fel kellett nőjön, míg a 35 évesnek mindent az orra alá dugtak.
"A tojáshéjat azért írtam, mert annyira nagynak-felnőttnek akarod mutatni magad, olyan érettnek és tisztánlátónak ami pont nem vagy és ez már idegesítő. Értetlen vagy semmi több. Nem fogod fel a leírtakat, mint ahogy írtam is: nem azt olvasod ami le van írva, hanem azt amit akarsz, hogy le legyen írva."
Én is gondoltam arra, hogy ti nagyon érettnek akarjátok mutatni magatokat, de nem akartam leírni, mert csak személyeskedés. De ha te leírtad, megtettem én is.
"Viszont arról meg nem tehetek, hogy nem tudod felfogni azt, amit mondunk neked. Nem kell fiatalabb pasi és pont. Nehogy már mi nők legyünk számonkérve emiatt, hogy "miért is nem?"!!! Had döntsük már el, hogy kivel akarunk lenni..."
Nem számonkérés, csak kérdés, hogy miért.
"Am én meg eddig sem vitáztam, csak próbáltam felnyitni a kis szemed és kipukkasztani az általad elképzelt "bubivilágot" hogy MI MIÉRT van. Ennyi. De ha te szeretsz vitázni, keress más alanyt hozzá ;)"
A vitát nem kell negatív dologként felfogni. Vita = érvek ütköztetése, úgyhogy ezt mondhatjuk vitának, de ezzel semmi baj nincs. :)
"Senki nem nézi le a fiatalokat, csak nem kellenek, ismerkedjél a veled egy korúakkal vagy még fiatalabbakkal. Ahogy látom, neked sem a fiatal lányok kellenek, vajon miért is?"
"Sőt, jobbat tudok! Éld az életed, de ne a monitor előtt; keress egy normális csajt - ha lehet ne idősebbet (mert gondolom egy idősebb csaj visszautasított és ez indította el a kérdésed) és ismerkedj emberekkel. Aztán majd idővel, ha nem is most 18-20 éves fejjel, de pár év múlva rájössz, hogy igazat "pofáztunk" mi neked...;)"
Á, szóval ti kereshettek idősebb férfit, de nekem megszabjátok, hogy nehogy idősebb nőt keressek. Most magyarázzátok meg, hogy ez hol nem kettős mérce!
Amúgy meg én idősebb és fiatalabb nővel is összejönnék, ha amúgy megfelel nekem, nálam a kor nem elsődleges célpont.
Most arról is mi tehetünk, hogy nem fogod fel az indokainkat?! És annak a magyarázatát? Te nagyon nem ezen a bolygón élsz.
De tudod mit? A lényeg, hogy meg van neked a saját véleményed erről a témáról: "Amúgy meg én idősebb és fiatalabb nővel is összejönnék, ha amúgy megfelel nekem, nálam a kor nem elsődleges célpont." és cselekedj is így. Mindenkinek meg van a SAJÁT véleménye, ahogy neked is. És PONT.
De még mindig nem fér a fejembe, hogy minek kell megmagyarázni a saját véleményünket, indokunkat?
Kérdeztél? - Igen.
Válaszoltunk? - Igen.
Leírtunk a véleményünk? - Igen.
Felfogtad? - Nem.
Magyarázatot vársz? - Igen.
Megkaptad? - Igen.
Felfogtad? Nem.
Kivel van a gond? - Nem velünk.
Visszaolvastam a régi kommenteket, és ahogy láttam már ott is értetlenkedtél, azokat a kommentelőket is zavarta h nem fogod fel a dolgokat. Vajon miért?
Miért nem tudod elfogadni másnak a véleményét? Miért fáj az, hogy őszinték az emberek? Miért zavar, hogy nem egyezik mindenki véleménye, hozzáállása a te álláspontodhoz?
Szerintem szakadj le a témáról, mert ebbe már te is belekeveredtél elég rendesen ahogy olvasom a "huuudemegmondommostneked" kommentjeidben...;)
"Eppen bele akartam kezdeni abba, h miert nem erdekelnek a fiatalabb pasik, aztan elolvastam a kerdesedet, es a reakcioidat masok velemenyere igy jolesoen azt tudom mondani, h "pont ezert nem kell fiatalabb pasi:-)"
Semmi valódi érv, csak személyeskedés és célozgatás.
"Most arról is mi tehetünk, hogy nem fogod fel az indokainkat?! És annak a magyarázatát? Te nagyon nem ezen a bolygón élsz."
A "nem vonzódom és kész", vagy az "azért mert nem" nem indoklások. Ez kb. olyan, mintha megkérdeznék tőled, hogy "Miért ... (ide képzelj akármit)", és a válasz az lenne, hogy "mert csak".
"De tudod mit? A lényeg, hogy meg van neked a saját véleményed erről a témáról: "Amúgy meg én idősebb és fiatalabb nővel is összejönnék, ha amúgy megfelel nekem, nálam a kor nem elsődleges célpont." és cselekedj is így. Mindenkinek meg van a SAJÁT véleménye, ahogy neked is. És PONT."
Neked is megvan a véleményed, hogy nem jönnél össze fiatalabb férfival, és nem is ez a baj, hanem az, hogy nem tudtok valódi érveket felhozni mellette.
Igen, érveltetek már, de én is leírtam már, hogy melyik érv miért nem helyes.
"Nem, és kész." - Ez nem érv.
"Nem vonzódom hozzájuk." - Hogy lehet, hogy a kor, ami az az időmennyiség, amennyit élt egy adott ember, dönti el a vonzalmat? Én feltettem ezt a kérdést néhányszor már, válaszolhatnátok.
"Miért nem tudod elfogadni másnak a véleményét? Miért fáj az, hogy őszinték az emberek? Miért zavar, hogy nem egyezik mindenki véleménye, hozzáállása a te álláspontodhoz?"
Ha érvel mellette, és meggyőz az igazáról, akkor el tudom fogadni.
"Szerintem szakadj le a témáról, mert ebbe már te is belekeveredtél elég rendesen ahogy olvasom a "huuudemegmondommostneked" kommentjeidben...;)"
Azért nektek is voltak bőven "huuudemegmondommostneked" kommentjeitek. :)
Sosem gondoltam volna hogy ennyit fogunk túrázni ezen a kérdésen.
Elször is, nyugodtan abbahagyhatod az érvelésről szóló kis linkjeidet. Én nem azzal érveltem, hogy éretlen vagy, én csupán megosztottam veled ez a személyes véleményemet. Mégpedig azért, mert nem érted amit leírunk. Nem értelmezed. Pont te aki amellett érvelsz,hogy érettebb vagy a korodnál. Persze ez nem kor kérdése, nagyon sok idősebb ember sem tudja/akarja megérteni azt amiről a másik beszél.
Azt írod, ködösítés kaptál válaszul. Tévedsz. Teljesen normális válaszokat kaptál, amiket képtelen vagy értelmezni.
Azt, pedig, hogy "szerencsétlen, buta férfiak" te mondtad, nem mi, de máris kiderül, hogy fogalmad sincs, hogy mit jelent az érettség. Ez semmi esetre sem jelent butaságot.
Tanárként azt tapasztalom, hogy bár a lányok többsége korábban érik, általában értelmesek,hamarabb éreznek rá a "jó" válaszra, de a fiúk az éretlenségük ellenére is nagyon okosak tudnak lenni, és szeretem, hogy sokkal bátrabbak, originálisabbak mint a lányok. Persze, itt is mindig van kivétel. Szóval részemről ez nem negatív.
De te sem tagadhatod, hogy általában a nők hamarabb készek a házasságra, gyerekvállalásra, mint a férfiak. Itt is vannak kivételek, de ez az általános.
Azt írod, sok példát tudsz arra, hogy azonos korú emberek számára nem jelent gondot a korkülönbség. Pl a szüleid. Nos,én is azt írtam, biztos vagyok benne, hogy vannak ilyenek, tehát nem kell ezt ismételgetned. Persze azért a helyedben rákérdeznék apádtól, hogy amikor születtél, egyformán készen álltak-e rá, véletlen volt-e vagy tervezték mert idővel összecsiszolódhatnak a felek és felnőhetnek egymáshoz, és ez így helyes és így szép. Amúgy megkérdezhetem, mennyi idősek?
Nem veszem támadásnak, hogy azt kérdezgeted "miért" mert van egy 5 éves lányom aki ugyanezt teszi. :-)
De te is megérted,hogy ostoba kérdésre csak ostoba választ lehet adni: csak. (Van akinek bejönnek az ázsiaiak vagy az arabok, mások nem kezdenének velük. Milyen értelmes érveket lehet felhozni amit nem lehet megcáfolni? Hogy az arabok ilyenek meg olyanok? Nem mind. De ha nem jönnek be ugye, akkor ez részletkérdés.)
Arra, hogy kit mi vonz, nincs válasz. Két férfi volt az életemben akit érdemesnek tartottam kapcsolatra és akik engem is megtiszteltek ezzel. Az egyik 7 a másik 12 évvel idősebb. Sosem éreztem egy percnyi különbséget sem magunk között. Vonzanak. Testileg is és lelkileg is. Fiatalabbak sosem érdekeltek. Nincs miért. Nem tudtak elbűvölni randikon. Ennyi. Azt is tudom, hogy nem randiztam túl sok pasival de én akkor is csak a saját tapasztalatom alapján tudok nyilatkozni és amikor szétnézek a világban, az ismerőseim tapsztalata alapján. Ami érdekes módon megegyezik.
Nem szabtuk meg neked, hogy kivel randizz, mert teszünk rá magasról. De ne lepődj meg ha nehezen fog összejönni. És akkor se lepődj meg ha összejön és a nő utána eldob téged amikor kiszórakozta magát, mert komoly kapcsolatra még nehezebben találsz idősebbet. (és most nem 1-2 évről beszélek, az a probléma csak a te fejedben létezik)
És ha már itt tartunk, milyen kettős mérce te okostojás? Évezredek óta az a normális hogy egy kapcsolatban a férfi idősebb x évvel. Persze, a hagyomány nem teszi ezt kizárólagossá, de tudod, a világ is arra épít, hogy a nők hamarabb akarnak megállapodni mint a férfiak. Ezért mi nők idősebb, tapasztaltabb férfit keresünk többnyire. Ez nem kettős mérce hanem ilyen az élet.
Ami pedig egy fiatal ember élettapasztalatát illeti: igen, vannak akik már 25 évesen többet láttak a világból mint egy 40 éves. Ezt elismerem.
De ha csak a szexet nézzük: lehet egy 25 éves fiú volt már 30 nővel, ettől nem lesz tapasztaltabb mint egy férfi akinek az életében volt 2-3 hosszabb, több éves kapcsolat, és semmi több. Mert a sok rohanás miatt igazi kapcsolat kiépítésére nem volt ideje.
"Tanárnéni" totál igazat adok neked :) De szerintem adjuk fel, mert soha nem fogja felfogni, hogy mi miről beszélünk neki. Már annyira megkavarodott ebben a témában, meg az okoskodásban, hogy már igazából azt sem tudja, hogy mire várja a választ...
Ha neked ezek a jelzők ködösítések és nem egyértelműek - fiatal, felelőtlen, céltalan, tapasztalatlan, stb. - valóban sajnálni tudlak. Inkább ezeket wikipédiázd le...;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!