Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez lenne a NAGY TITOK? (jófiú...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez lenne a NAGY TITOK? (jófiú vs. Rosszfiú)

Figyelt kérdés

A múltkor olvastam egy hozzászólást egy kérdéshez. A megjegyzés brilliáns volt és arra gondoltam, hogy egy önálló kérdést mindenképpen megér.

Tehát: a közismert, agyonsulykolt elmélet szerint a rosszfiú a vonzó a lányoknak, mert ezt diktálják a gének, a hormonok és a jófiúknak csakis később juthat szerep. Eddig rendben, ezt már tudjuk. Viszont a válasz, amit olvastam, teljesen más oldalról közelíti meg a kérdést.

Szó sincs semmiféle evolúciós maszlagról! A lányok azért kajálják a rosszfiúkat, mert önmagukban ők semmiféle önálló, tartalmas, értelmes élettel nem rendelkeznek. Nincs semmi, ami igazán érdekelné őket, totálisan önállótlanok, a felszínes csillogáson kívül semmi más nincs nekik. Egy ilyen kétes alak pedig színt visz a sivár kis életükbe, megadja nekik az izgalmat azzal, hogy sosem bízhatnak meg benne, mindig lesz valami miatt sírni, a közös életük pedig olyan lesz, mint egy hullámvasút.

Velük ellentétben az a kevés nő, akik igazán értékes emberek, önálló és tartalmas életre is képesek, már nincsenek úgy megszédülve a rosszfiúkért. Tudják jól, hogy a kivagyi stílus, feltűnősködés egy üres személyiséget takar. Az ilyen lányok, nők életük zenitjén, csúcsán is képesek igazi férfiként tekinteni a másik csapatra, akik ugyan nem verik magukat állandóan, de nagyszerű társak a mindennapokban és valójában közel sem unalmasak.

2013. júl. 5. 23:16
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/142 anonim ***** válasza:
91%

És nem, nem a látszat a lényeg. Az,ha valaki az első randin már az életéről sír, az nem látszat. Az az, hogy egy megkeseredett ember, aki egy kapcsolatban próbál megtalálni valamit, amit magának kellene. Lehet, hogy valaki jófejnek tűnik, de az állandó siránkozással teljesen tönkre lehet tenni mindent.

Természetesen egy kapcsolatban támogatják egymást a felek és megbeszélik a gondjaikat. De azért az első randin ne menjünk már le ilyen mélységes önsajnálatba. Ismerkedni megyünk és jól érezni magunkat. Egy kapcsolatban megismeri az ember a másik jó és rossz oldalát is, de ezt lassan. Ha egyszerre rázúdítják az emberre a sok rosszat és leszívják az energiáját, akkor nem lesz folytatás. És szerintem ez nem meglepő.

20/L

2013. júl. 6. 02:16
 82/142 anonim ***** válasza:
50%

akkor nem jól következtetsz, a "most nem", az az esetek majdnem 100%-ban azt jelenti, hogy "most sem (és a jövőben sem)". a jólnevelt emberek nem fogják a fejedhez vágni, hogy nem, nem megyek veled sehová, sem most, sem máskor, hagyjál békén, felejts el. nem olyan egyszerű ám ilyeneket kimondani.

az őszinteség jó dolog, de csak bizonyos határokon belül. tehát a jólnevelt nők úgy kommunikálnak, hogy szem előtt tartják, hogy a másikat lehetőleg minél kevésbé bántsák meg.

persze aki ugyanebben a társadalomban nőtt föl, az általában tud olvasni a sorok között (te pl. egész nyilvánvalóan nem tudsz). de mi ugye, nők, abból indulunk ki, hogy azért megérted, hogy mit mondunk neked, és nem szükséges vérig sértenünk ahhoz, hogy megértsd. és egyébként a legtöbb férfi érti is.

a nőknek igenis kell az udvarlás meg a kedvesség. csak nem mindegy, hogy kitől. kzárólag udvarlással meg kedvességgel nem mész semmire, sőt idegesítő lehetsz, ha eleve nem tetszel a nőnek, vagy nem tudod, hogy kell felkelteni a (szexuális) érdeklődését.

a befektetett "munka" valóban nem számít, ha nem egy olyan férfi fekteti be a munkát, akit a nő lehetséges partnernek tekint.

a jóképűség valóban nem hátrány, de a jóképűség elég relatív fogalom. mellesleg egy férfinak nem muszáj jóképűnek lennie, elég, ha jó kiállású, ha jól néz ki. ez pedig nem a genetikán múlik, hanem a sportba, stb. befejtetett energián, az öltözködési stíluson, stb.

a véleményem az, hogy bármelyik férfi nézhet(ne) ki jól.

a személyiség viszont fontos, igen. de pont az a része lenne nagyon fontos, amiben szerintem nem nagyon jeleskedsz, mégpedig az önbizalom.

szerintem az a helyzet, hogy sokmindent félreértesz, nem jól látod az ok-okozati viszonyokat, és biztos, hogy nem jól kommunikálsz. a nem megfelelő kommunikáció pedig rossz helyzetek sorozatát eredményezte. ezek miatt a dolgok miatt egy kicsikét megkeseredtél, és elkezdted gyűlölni a nőket.

2013. júl. 6. 02:22
 83/142 anonim ***** válasza:
78%
Fiatal barátaim , a nőknek a hatalom , pénz , jó külső , befolyás imponál akik ezekkel rendelkeznek vagy csak eggyel is azoknak már nyert ügyük van.
2013. júl. 6. 02:23
 84/142 anonim ***** válasza:
100%
értem, logikus. de ne feledd! egy jól nevelt ember nem vágja a másik fejéhez az igazságot, de te ezt tudod hiszen ebben a társadalomban nőttél fel, így ha a barátod megcsal és hazudozik akkor ne úgy fogd fel, hogy mekkora mocsok alak, hanem, hogy milyen rendes, hiszen csak jót akar neked. te biztosan nagyon jól nevelt vagy...nő szájából hallani, hogy ok-okozat, kissé morbid...
2013. júl. 6. 02:38
 85/142 anonim ***** válasza:
46%

az a helyzet, hogy az a lány, aki udvariasan elutasító veled, egyúttal őszinte is. nem mondja azt, hogy tetszel neki, és a maga módján kimutatja, hogy nem kellesz neki. csak te nem érted. de ő attól még nem hazudott.

nem kíméletlenül mondja el neked az igazságot, de kimutatja, hogy mit (nem) érez. csak te nem tudod olvasni a jeleket, és hazugnak látod a viselkedését.

ehhez nem hasonlítható a megcsalásos példád.

az ok-okozattal kapcsolatos vagdalkozásod pedig nagyon szomorú és szexista megnyilvánulás. nem megoldás, ha így viselkedsz a nőkkel. mondjuk engem nem bántasz meg, mert nem érdekel, ezúttal csak neked rossz, ha benned rossz indulatok forronganak, és késztetést érzel rá, hogy ok nélkül megbánts.

2013. júl. 6. 02:54
 86/142 anonim ***** válasza:
50%

de egyébként értem, hogy miért akartál megbántani.

igyekeztem elég világosan fogalmazni, hogy biztosan megértsd, miről van szó. de ezt nem bántásnak szántam, csak látom, hogy veled egészen nyíltan és egyértelműen kell beszélni. mindenesetre bántani nem akartalak, tehát nincs szükség arra, hogy "visszabánts".

2013. júl. 6. 02:58
 87/142 My Conserve ***** válasza:

Hm. Az evolúciós maszlaggal az a baj, hogy mindenképpen hat. Minden mai nő az evolúció leszármazottja, tehát az evolúciós maszlagok mindenképpen benne vannak a gondolkodásukban.

Amit te leírtál, az a mai nők saját életéből indul ki. Ez viszont önmagában nem lehet igaz, mert minden mai nő az evolúció leszármazottja. Tehát a nők életében lévő üresség maximum az evolúciós maszlagok mellett működhet, és nem helyette.

"A lányok azért kajálják a rosszfiúkat, mert önmagukban ők semmiféle önálló, tartalmas, értelmes élettel nem rendelkeznek."

Szerintem vannak lányok, akik önállóak, és mégis a rosszfiúkat szeretik. Egyébként meg valójában a férfiak azok, akik nem rendelkeznek önálló, tartalmas élettel. A nőknek van életcéljuk: anyákká kell válniuk. A férfiaknak nincs efféle feladatuk, ők vagy teremtenek maguknak önálló, tartalmas életet, vagy nem.

A rosszfiús viselkedés elég férfias. Ez van. A nők pedig elsősorban a férfiasságra buknak. Lehetsz te jófiúként is férfias, de szerintem az nehezebb, mint rosszfiúnak lenni.

2013. júl. 6. 04:18
 88/142 anonim ***** válasza:
25%

Marha nagy életcél, anyává válni. Azt bármelyik nő tud.

Szeritenm a nők élete unalmasabb, mint a férfiaké. Nnics hobbijuk, semmi nem érdeklni őket. Kell a drámázás nekik.

Max egy céljuk van ,hogy anyává váljanak, ahogy leírta az előttem lévő. De aztán kifújt. Ezért is a sok megcsalás.

2013. júl. 6. 08:29
 89/142 anonim ***** válasza:
a megcsalásos példa nyilván nem hasonlítható ide... még a végén ne legyen igazad. tudni kell olvasni a sorok között, azt a békát már lenyeltem, de a kétszínűség akkor is csak kétszínűség. persze te nyilván a könnyebbik utat fogod választani hiszen nő vagy. ha valamiért tenni kellene és nem csak úgy készen kapdnák, alanyi jogon, még a végén ki kellene lépned a komfort zónádból. egy gondolat erejéig még annál a konkrét esetnél maradva számomra öröm, hogy tudom pont olyan se*ggfejjel van -lesz egy ideig- mint az előző volt, tehát csak idő kérdése... itt látom a szemem előtt amikor írta, hogy pedig ő nem érdemelte meg amit kapott (az exétől). ha már ok-okozatnál voltunk és kicsit túlmegyünk rajta úgy azt kell mondjam dehogynem érdemli meg! hiszen ki tudja, hogy hány embernek akart még "jót". én tanulok a hibáimból, de egy nő nem képes hiszen a génjeitekbe van kódolva... de ahogy mondtam szerencsére van elég jóképű se*ggfej aki tud olvasni a sorok között és helyére teszi a dolgokat. hatás-ellenhatás
2013. júl. 6. 08:48
 90/142 anonim ***** válasza:

"Szeritenm a nők élete unalmasabb, mint a férfiaké. Nnics hobbijuk, semmi nem érdeklni őket."

Megmutatnám neked egy "unalmas hetemet", jóllehet nekem egyik hobbim a munkám. De emellett versenyszerűen sportolok, varrok, főzök, társasági életet élek - ez mind hobbi, a klasszikus szabadidős tevékenység értelemben. Bár sokszor megkaptam már, hogy inkább férfiasan gondolkodom/élek, és ebben lehet is valami, már csak azért is, mert INTP vagyok, és az inkább férfiakra jellemző, nők között nagyon ritka.

Ami még a témához az éjjel eszembe jutott: lehet utálni minden nőt, de ne felejtsük el, hogy náluk van az összes pi.na.

2013. júl. 6. 09:08
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!