Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez lenne a NAGY TITOK? (jófiú vs. Rosszfiú)
A múltkor olvastam egy hozzászólást egy kérdéshez. A megjegyzés brilliáns volt és arra gondoltam, hogy egy önálló kérdést mindenképpen megér.
Tehát: a közismert, agyonsulykolt elmélet szerint a rosszfiú a vonzó a lányoknak, mert ezt diktálják a gének, a hormonok és a jófiúknak csakis később juthat szerep. Eddig rendben, ezt már tudjuk. Viszont a válasz, amit olvastam, teljesen más oldalról közelíti meg a kérdést.
Szó sincs semmiféle evolúciós maszlagról! A lányok azért kajálják a rosszfiúkat, mert önmagukban ők semmiféle önálló, tartalmas, értelmes élettel nem rendelkeznek. Nincs semmi, ami igazán érdekelné őket, totálisan önállótlanok, a felszínes csillogáson kívül semmi más nincs nekik. Egy ilyen kétes alak pedig színt visz a sivár kis életükbe, megadja nekik az izgalmat azzal, hogy sosem bízhatnak meg benne, mindig lesz valami miatt sírni, a közös életük pedig olyan lesz, mint egy hullámvasút.
Velük ellentétben az a kevés nő, akik igazán értékes emberek, önálló és tartalmas életre is képesek, már nincsenek úgy megszédülve a rosszfiúkért. Tudják jól, hogy a kivagyi stílus, feltűnősködés egy üres személyiséget takar. Az ilyen lányok, nők életük zenitjén, csúcsán is képesek igazi férfiként tekinteni a másik csapatra, akik ugyan nem verik magukat állandóan, de nagyszerű társak a mindennapokban és valójában közel sem unalmasak.
figyelj, engem az előbb hülyéztek le szó szerint egy másik kérdésnél. kit érdekel, ki mit ír a neten. ilyenekkel ne foglalkozz.
ha valaki rosszul bánik veled, akár családtagod, védd meg magad, kérd ki magadnak. jelezd, hogy ez neked rosszul esik. vagy ha teljesen reménytelen esetek, kerüld el őket, amennyire lehet.
az a baj, hogy ha valaki nem védi meg magát, bizonyos emberfajta egyre agresszívabb lesz a gyengébbikkel.
ezért mindig muszáj megvédeni magad, legalább valamennyire. bizonyos emberek nem látják, hogy meddig mehetnek el, ilyenkor jelezni kell valahogy, hogy túlléptek egy határt.
azt látom, hogy nem véletlen, hogy nincsen önbizalmad. gondolom, hogy a családodból adódik.
ebből sajnos csak magad húzhatod ki magadat. először ezekre a dolgokra kell koncentrálnod, hogy kiállj magadért, legalább valamennyire, ha bántalom ér.
másrészt, igyekezd magadról lepergetni ezeket a dolgokat. ha éveken keresztül rossz megjegyzéseket kaptál, az nyilván nagyobb sérüléseket okozott nálad. és ezért lettél pesszimista magaddal kapcsolatban. tudatosítsd magadban, hogy a rossz megjegyzések azok nem rólad szólnak, hanem csak az ő rossz karakterüknek a megnyilvánulásai.
biztos vagyok benne, hogy más baj nincs veled, mint ez a negatív hozzáállás. tehát ezen igyekezz változtatni, próbáld meg kihúzni magad, igyekezz büszkének lenni magadra. nem lesz egy könnyű menet, de tudsz változtatni a hozzáállásodon, ha igazán akarsz.
Nagyon örülök, hogy ezúttal már békülékenyebb hangot ütöttél meg. :)
Igazság szerint a család csak egy példa volt, de ugyanígy a suliban sem volt könnyű az életem és még mondhatnék pár esetet. Nem tudom, miért vagyok ilyen típus, hogy mindig megtalál valaki.
A lányok pedig sokszor nem tudnak mit kezdeni velem. Én szeretek minden gondolkodni, mindent aprólékosan kielemezni, az ilyen tipusú embereket pedig csodabogárnak, különcnek tartják. Pedig elvileg nincs velem semmi baj, de mégis.
Tavaly nyáron egyébként egy elég komoly sikerélmény ért. Éppen csajszival (végülis már felnőtt nő volt) beszélgettem a tengerparton, azt mondta, hogy "Minden normális pasinak van komoly kapcsolata." Ez itt is elhangzik. Én először felháborodtam magamban, aztán hirtelen mégsem törtem ki. Ehelyett megkérdeztem tőle, hogy miért gondolja ezt? És ebben a pillanatban valami óriási erőt éreztem magamban, hogy szembesítettem vele egy "nagymenőt"; azzal amit mondott, mivel a kimondott szavaknak súlya van. Huhhúúúú, az volt csak az élmény! :D
Olyan zavarba jött, hogy csak makogni tudott hirtelen, azonnal helyesbített, hogy jó, azért kivételek mindig vannak!
Aztán amikor később elment, percekig mosolyogtam.
Téged mivel kapcsolatban hülyéztek le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!