Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez lenne a NAGY TITOK? (jófiú vs. Rosszfiú)
A múltkor olvastam egy hozzászólást egy kérdéshez. A megjegyzés brilliáns volt és arra gondoltam, hogy egy önálló kérdést mindenképpen megér.
Tehát: a közismert, agyonsulykolt elmélet szerint a rosszfiú a vonzó a lányoknak, mert ezt diktálják a gének, a hormonok és a jófiúknak csakis később juthat szerep. Eddig rendben, ezt már tudjuk. Viszont a válasz, amit olvastam, teljesen más oldalról közelíti meg a kérdést.
Szó sincs semmiféle evolúciós maszlagról! A lányok azért kajálják a rosszfiúkat, mert önmagukban ők semmiféle önálló, tartalmas, értelmes élettel nem rendelkeznek. Nincs semmi, ami igazán érdekelné őket, totálisan önállótlanok, a felszínes csillogáson kívül semmi más nincs nekik. Egy ilyen kétes alak pedig színt visz a sivár kis életükbe, megadja nekik az izgalmat azzal, hogy sosem bízhatnak meg benne, mindig lesz valami miatt sírni, a közös életük pedig olyan lesz, mint egy hullámvasút.
Velük ellentétben az a kevés nő, akik igazán értékes emberek, önálló és tartalmas életre is képesek, már nincsenek úgy megszédülve a rosszfiúkért. Tudják jól, hogy a kivagyi stílus, feltűnősködés egy üres személyiséget takar. Az ilyen lányok, nők életük zenitjén, csúcsán is képesek igazi férfiként tekinteni a másik csapatra, akik ugyan nem verik magukat állandóan, de nagyszerű társak a mindennapokban és valójában közel sem unalmasak.
A kommenteket nem olvastam végig, csak kizárólag a kiírásodra reagálva:
Van abban valami, amit mondasz, ezt még nőként is aláírom. De úgy gondolom, ez csak az éretlenebb kategóriát fedi le, akik úgy gondolják, a rossz fiú izgalmas és tényleg hoz valami kis fényt az életükbe. Ők ennél nem látnak tovább. Jó vele villogni, kigyúrt, vagány, menő - és a felszínes nőknek akiknek valóban sivár a kis életük, ez tökéletesen megfelel.
Amíg nem jön a fekete leves, amit azért már egy érettebb nő felfog. A rossz fiú nem csak ezt takarja. Ő bizony időnként leken egyet kettőt, ha éppen nem tetszik neki a képed, ocsmány módon beszél veled. Nem, erre egy normális nő nem vágyik. Így azért elég túlzás az általánosítás. Én pl messze kerülöm az ilyen férfit, mert nem vagy lábtörlő.
Nem nagyon láttok tovább a saját kis világotoknál. Mintha sok értelmes, normális lány nem lenne egyedül...
Az önkéntelen cölibátus meg nem szóalkotás.
118:
"Ha soha esélyt sem adnak arra,hogy megmutasd igazából ki vagy akkor mégis hogy várhatják el bárkitől,hogy magabiztos és egyenes személy legyen"
én párválasztás szempontjából ösztönszerűen működöm, de szerintem elég sokan, nők, férfiak egyaránt. gondolom, hogy te is.
nem úgy döntök egy férfiról, mint ahogy egy komplett állásinterjún szoktak dönteni...
ránézésre a másodperc töredéke alatt meg tudom mondani, hogy egyrészt fizikailag, másrészt a kisugárzása alapján lehet-e nálam esélye. ha lehet, akkor van értelme jobban megismerni.
de ha az első benyomás alapján nem találom úgy, hogy számomra mint férfi vonzó lenne (ez nem a szépséggel/csúnyasággal függ össze, ez pusztán az én személyes ízlésem, hogy szerintem ki a vonzó, és ki nem.) tehát ha az elején már tudom, hogy egyáltalán nem vonzó számomra a férfi, akkor tökmindegy kb. hogy adok-e neki esélyt, hogy bebizonyítsa, hogy ő kicsoda is igazából, mert akármilyen remek ember is, akkor sem fog tetszeni, ha nem vonz ezen a megmagyarázhatatlan ösztönszinten már a leges-legelejétől.
mit csináljunk, így működik, tehát fölösleges esélyt adni egy olyan férfinak, akit nem találok már alapvetően legalább egy kicsit vonzónak. (már próbáltam magamra erőltetni ilyesmit, de nem működött)
ez viszont nem jelenti azt, hogy ugyanez a férfi más nők számára ne lehetne rendkívül vonzó.
csak nem kell elvárni, hogy esélyt adjanak neked, hogy bizonyíts, ha egyszer már az elején nem tetszettél. és fölösleges időrablás is az ilyesmi.
tovább kell menni, és megtalálni azt, akinek alapból tetszel, és kész.
119: az önbizalom-mánia, ahogy írod, az tényleg a lényeget érinti.
tehát valamiért, ha egy férfinak nincs önbizalma, akkor számomra egyáltalán nem vonzó. kinézettől függetlenül.
az önbizalom, jó kedély, ilyesmik, ezek vonzzák a nőket. engem rendkívül vonz az olyan ember, aki vidám, aki engem is felderít, aki nem nyavalyog, hanem cselekszik. ez nem azt jelenti, hogy ha problémái vannak, akkor magába kell fojtania. hanem, hogy nem esik kétségbe, ha valami baj van, hanem pl. higgadtan kér segítséget. kidolgoz egy megoldási tervet. stb.
hogyan szerezz önbizalmat? vannak az életben feladatok. mindenkinek vannak, tehát megoldandó dolgok, problémák. ha ezekkel megbirkózol, nem sóhajtozol, nem külső dolgokat okolsz, hanem megoldod őket, akkor automatikusan nőni fog az önbizalmad. ha látod, hogy X ügyet meg tudtál oldani, akkor eszedbe jut, hogy lehetnének céljaid is az életben. és kitűzöl célokat, és teszel érte, hogy megvalósuljanak. és mikor látod, hogy ez is sikerült, meg az is, és mindezt a saját erődből érted el, akkor bízni kezdesz magadban. képesnek fogod magad tartani arra, hogy megoldjál dolgokat. mert látod, hogy volt rá példa a múltban, hogy sikerült.
személy szerint én így dolgozom magamon, és szerintem jó módszer. nem egyszerű, és egy életen át tartó folyamat, de rengeteget fejlődök tőle. az önbizalmam is többek között.
na szóval ha férfiként van önbizalmad, azt hidd el, egy pillanat alatt megérzi egy nő. én legalábbis megérzem. nem kell hozzá semmi idő. már a tartásodból sejtem, már a mozdulataidból. de ha csak egyetlen mondatot is mondasz, tudni fogom teljes bizonyossággal, hogy hova soroljalak.
ez van. nem tudom, miért, de érzem. talán mások is így vannak ezzel, talán a férfiak is, bizonyos mértékig.
128. Kérdező. én megbecsülöm a kedves férfiakat. az tény, hogy nem minden kedves férfit tartok vonzónak. de aki kedves, annak értékelem a kedvességét.
egy viszont biztos: Te (legalábbis a jelenlegi életszakaszodban) távolról sem vagy kedves férfi. szexista vagy. sértődött vagy. támadod a nőket, minden nőt egy kalap alá veszel. rámtámadsz más nők viselkedése miatt. fogalmam sincs, miért gondolod magadról, hogy kedves vagy. Pontosan az ilyen hozzáállású férfiaktól menekülök én speciel sikítva.
Ezt kérlek, ne vedd sértésnek. ezt 100%-ig tényszerűen írtam, kizárólag azért, hogy segítsek, esetleg felnyissam a szemed. bár tudom, erre nem sok esély van, és szinte biztos, hogy most miattam is kap tőled egy feketepontot a nőtársadalom. de mégis, azt a kicsi esélyt megadom, hogy megértsd.
a kedves férfi szeretetet sugároz, nem sértődöttséget. nem akar megbántani másokat, és nem támadó a hozzáállása. hanem türelmes, kiegyensúlyozott, nyugodt és szeretetteljes. nyilván hangot adhat a nemtetszésének, de úgy, hogy közben végig tiszteletteljes a másik féllel.
ami a vonzóságot illeti: ezt már írtam korábban, ha nem vonzó számomra valaki, a feje tetejére is állhat, akkor sem fogok tőle akarni soha semmit. ez van. viszont a vonzóság teljesen relatív fogalom: aki nekem vonzó, másnak talán egyáltalán nem, és fordítva.
még annyi, hogy, nekem speciel az aranyos, kedves fiúk jönnek be, és nem a férfiállatok. és még elég sokmindenkinek. ízlések és pofonok. de az ízlése mindenkinek a magánügye, és ha valakinek a férfiállatok tetszenek, attól még nem kell elküldeni melegebb éghajlatra.
teljesen mindegy, hogy miért vagy olyan, amilyen vagy.
az élete senkinek sem habostorta.
abból kell dolgozni, ami van, és meg kell tanulni értékelni, ami jó adódik.
az írásodból egyértelműen kiderül, hogy keserű és szexista vagy.
ezt nyugodtan letagadhatod magad előtt is, attól még igaz marad. és tényleg, nem kell sok idő, és egy nő megérzi, hogy valami nincs rendben ezen a téren.
ha hiszed, ha nem.
pontosan ez az oka, hogy nincs barátnőd. nem pedig az, hogy "kedves" vagy.
hogy elhiszed, vagy nem, a te dolgod. én segítségképpen írom ezt, ha akarod, megérted, ha nem, akkor további mentségeket és ál-indokokat keresel, és a nőket okolod saját magad helyett.
A keserűségre még azt is mondanám, hogy igaz, de a szexistát visszautasítom.Nem nézem le önmagában az összes nőt amiatt, mert nő. Én azokat a tulajdonságaikat utálom SOK NŐNEK, amelyek sajnos manapság nagyon jellemzőek.
Ha létezik egy adott férfitipus, annak mindent szabad. Van ilyen sajnos a környezetemben is. Három éve már, hogy megállás nélkül sároz, kigúnyol mások előtt és ők ezt rendkívül viccesnek találják. A saját családtagjaimról beszélek most! És ez csak egy példa volt.
A másik a net. Itt, ezen az oldalon megkaptam már a következőket: Taigetosz-pozitív, sz@r alak, szánalmas féreg...
Mit mondjak erre? Nem is ismernek, nem tudnak az életemről semmit. De ítélkezni azt tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!