Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez lenne a NAGY TITOK? (jófiú vs. Rosszfiú)
A múltkor olvastam egy hozzászólást egy kérdéshez. A megjegyzés brilliáns volt és arra gondoltam, hogy egy önálló kérdést mindenképpen megér.
Tehát: a közismert, agyonsulykolt elmélet szerint a rosszfiú a vonzó a lányoknak, mert ezt diktálják a gének, a hormonok és a jófiúknak csakis később juthat szerep. Eddig rendben, ezt már tudjuk. Viszont a válasz, amit olvastam, teljesen más oldalról közelíti meg a kérdést.
Szó sincs semmiféle evolúciós maszlagról! A lányok azért kajálják a rosszfiúkat, mert önmagukban ők semmiféle önálló, tartalmas, értelmes élettel nem rendelkeznek. Nincs semmi, ami igazán érdekelné őket, totálisan önállótlanok, a felszínes csillogáson kívül semmi más nincs nekik. Egy ilyen kétes alak pedig színt visz a sivár kis életükbe, megadja nekik az izgalmat azzal, hogy sosem bízhatnak meg benne, mindig lesz valami miatt sírni, a közös életük pedig olyan lesz, mint egy hullámvasút.
Velük ellentétben az a kevés nő, akik igazán értékes emberek, önálló és tartalmas életre is képesek, már nincsenek úgy megszédülve a rosszfiúkért. Tudják jól, hogy a kivagyi stílus, feltűnősködés egy üres személyiséget takar. Az ilyen lányok, nők életük zenitjén, csúcsán is képesek igazi férfiként tekinteni a másik csapatra, akik ugyan nem verik magukat állandóan, de nagyszerű társak a mindennapokban és valójában közel sem unalmasak.
Kicsit kusza lesz ez a komment, sok dolog eszembe jutott (BTW egész tartalmas kis vita alakult itt ki).
Szerintem nem volt arrogáns a megjegyzésem, pusztán rámutattam egy alapvető, megkerülhetetlen tényre, hogy nem érdemes kárhoztatni az összes nőt. (Nyers volt a megfogalmazás, ez kétségtelen, de ettől még igaz.)
Azt is elfogadom, hogy nem beszélhetek az átlag nő nevében, mert csak a nők fél százalékának van olyan jelleme/mentalitása/agya/személyisége (tetszőleges aláhúzandó), mint nekem. De azt reprezentálom, hogy nem minden nő egyforma, nem mindnek van igénye a bájgúnárokra.
De az igaz, hogy nekem is FÉRFI kell, csupa nagybetűvel.
Hogy hazudni kell-e a nőnek... ez egy érdekes kérdés. Szerintem nem, de nem kell mindent elmondani. Ezt mi is így csináljuk. Meg néha rájátszunk dolgokra, hogy a párunk jobban férfinak érezhesse magát, és nem bánom, ha ez kölcsönös. Csak egy apró példa (nem kaland, hanem valódi, együttélős kapcsolat): nekem nem okoz gondot kicserélni a processzort a számítógépemben vagy feltelepíteni egy oprendszert, esetleg kicserélni egy biciklikereket. De mégis eljátszom a tehetetlen nőt, hogy a barátom érezze, hogy szükségem van rá. (Nem mellesleg kényelmesebb és kétségtelenül gyorsabb is, ha ő csinálja.) És ez viszont is nagyon jól esik, amikor elutazom külföldre két hétre, és kapom az e-mailt, hogy küldjem el a híresen finom fehérboros csirkém vagy túrós pogácsám receptjét, mert annyira hiányzik, és aztán mikor hazaérek megkér, hogy főzzek, mert amit ő csinált, az nagyon nem olyan volt, mint az enyém. El volt ő zacskóslevesen is, míg nem jártunk, és valószínűleg akkor is el lett volna, míg nem vagyok otthon, de mégis inkább írt egy mailt. Ezek valódi hazugságok? Lehet, hogy van, akinek igen. Szerintem csak kedvesség, amolyan kegyes hazugság.
Közben az a mondás jutott még eszembe, hogy a nők abba szeretnek bele, amit hallanak, a férfiak pedig abba, amit látnak. Ezért sminkelnek a nők és ezért hazudnak a férfiak. Lehet, hogy ebben is valami.
Az pedig pszichológiailag bizonyított, hogy a kapcsolat elején mindenki (akár tudat alatt is) a jobb oldalát mutatja a másiknak. Ha viszont ehhez a fent említett hazugságoknál nagyobbakra van szükség, az régen rossz. De egy értelmes és tapasztalt nő szerintem ezt két perc alatt kiszúrja.
Abban havernak igaza van, hogy ez egy játék, amit lehet utálni. De a nők többsége ugyanígy játszik. Van aki élvezi, van, aki utálja. Én például nem bírom a játszmákat. Ha valamit gondolok, kimondom őszintén, ha valamit meg akarok tenni, megteszem. És ezt várom el a páromtól is. Pontosan tudom, hogy mit akarok, mit várok el egy férfitól, egy kapcsolattól. Ez szerintem az emberek egy részében nincs meg egyébként.
Például ti mit tartotok sikernek? Ha minden héten más lány fordul meg az ágyatokban? Vagy egy valóban mély és komoly kapcsolatot? Ha utóbbi, és pár randi után a lány lelép egy bájgúnárral, akkor az annyit is ért, hiszen egyszerű, mint a faék.
az itt kommentelő férfiak mire alapozzák azt az általuk sziklaszilárdnak tartott feltevést, hogy ők "jófiúk"?
szikrányi kedvesség, kompromisszumkészség, tisztelet sincs bennük. csak frusztráltságot, sértettséget, gyerekességet látok mindenhol. hol vannak a belső értékek, amikben állítólag jeleskedtek? mert nem látom a nyomait sem az emberi nagyságnak.
Esélyt kell rá adni, hogy megmutathassuk.
Konkrétan a nők személyét nem érte sértés itt. A női szeszélyes természetet, a gyakran értelmezhetetlen tetteket pedig jogunk és szerintem kötelességünk is kritika alá vonni.
Most nagyon megleptél! A hivatalos fáma szerint egyszerűek vagyunk, mint a faék!
"Adjátok meg a kaját és a szexet, oszt minden jól van!" :)
Viccet félretéve pár példát leírhatnál, aztán majd megpróbáljuk kiokoskodni, mi volt a probléma. De előre jelzem, nem biztos, hogy sikerül, még a "faékek" között is van különféle! :)
megleptelek, ez érdekes. ideje jóval többet tudnod a nőkről :D
ugyanúgy szenvedünk, mint a férfiak. szerinted nincsenek egyedülálló nők? nem hallottál még ilyenről? nincsenek olyan nők, akik évek óta nem találnak senkit, és már ketyeg a biológiai órájuk? vagy mondjuk olyanok, akik azon agyalnak, hogy vajon miért nem hívta őket vissza XY (vagy éppen soha senki az első randevú után) vagy miért hagyta el őket a barátjuk szó nélkül? vagy miért nem fekszik le velük a férjük hetek, hónapok óta. vagy mondjuk miért csak a többi lányt kérik föl táncolni, de őt soha? vagy esetleg miért nem lép már az illető, akit hónapok óta bátorítanak. vagy éppen miért nem közelít hozzájuk soha senki.
hát elég sokféle probléma van. talán itt a gyakorikérdéseken kevesebb nő tesz föl ilyen kérdéseket, de a problémák léteznek, legfeljebb ti nem tudtok róluk, mert nem beszélgettek nőkkel. én viszont igen :D
ja és ne gondoljátok, hogy a fent említett problémák csak a csúnya nőket érintik. mert egyáltalán nem így van.
106."szerinted nincsenek egyedülálló nők" - vannak,csak azok nem azért egyedülállók mert nem találnak,hanem azért mert eszük ágába sincs keresni. Csak ülnek seggükön és várják a szőke herceget.
"vajon miért nem hívta őket vissza XY (vagy éppen soha senki az első randevú után) vagy miért hagyta el őket a barátjuk szó nélkül?" - mert volt annyira hülye,hogy benyalta a hazug szövegelést.
"miért nem fekszik le velük a férjük hetek, hónapok óta" - hát erre találták fel a kommunikációt,de ez valahogy nem az emberek erőssége.
"miért nem lép már az illető, akit hónapok óta bátorítanak" - mert nem mindenki érti azt a virágnyelvet,amivel a nők bátorítanak.
Remélem segítettem.
Anas penelope válasza: re!
"Közben az a mondás jutott még eszembe, hogy a nők abba szeretnek bele, amit hallanak, a férfiak pedig abba, amit látnak. Ezért sminkelnek a nők és ezért hazudnak a férfiak. Lehet, hogy ebben is valami."
Imádom ezt a kis mondatot, minden szava igaz!
most kicsit magam ellen fogok beszélni, de én pedig kőkeményen INTJ vagyok...
én a személyes és a környezetemben előforduló példákból tápllkozom szigorúan. nem találom ki!
Én az ilyen helyekre mindig azt írom, hogy
Egy jótanács: ne akard megérteni a nőket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!