Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmondjam a barátnőmnek, hogy loptam a boltból és lebuktam?
Tegnap loptam,mert hülye voltam.
Lebuktam. Az összeg kb 500 ft semmivel se több.
Nem hívtak a boltban rendőrt,csak a jegyzőkönyvet vették fel.
A rendőrségen azt mondták,hogy csak szivattak és rám akartak ilyeszteni,hogy ne csináljak soha többet ilyet.
Én mégis félek,hogy tárgyalás,meg bíróság,meg pénzbüntetés :S
Ezt,hogy mondjam el a barátnőmnek ??
Szerintetek fel fog engem jelenteni a bolt ?
vagy nem foglakkozik ilyen kis piti lopással ?
És ha fel is jelent mennyire foglalkoznak vele a rendőrök ? :(
Logikus amit mondasz de a biztonsági őr jelentett fel mert egy olyan biztonsági szolgálat volt pont akkor akinek az az érdeke h minél több ember feljelent annél több pénzt kapnak.
A bolt nem is foglalkozott a lopással.
Mondták is,hogy ők nem adják túl a jegyzőkönyvet ott is volt az enyém a boltban,csak 2 volt a másik meg annál a f@sszopónál aki feljelentett mert telefonáltak neki,hogy még aznap feljelentett.
De azt mondták,hogy bíróság lesz belőle :S
És nem értem ezt a pénzbüntetést,mert nekem tegnap mondta egy rendőr,hogy mivel nincs állandó keresetem nem valószínű,hogy pénzbírságot fogok kapni,csak figyelmeztetést vagy a polra tesznek ami sztem még a fizetésnél is rosszabb,mert pártogóhoz járni minden nap,ő is jön ide,mindneki tudni fogja :S
Iskolába is kérdeznek majd h mi a véleményük rólam,milyen vagyok,szal ott is égek a tanárok előtt akik már 4 éve tanítanak :S
Szal tiszta szívás én ink fizetnék egy 5000 ft os bírságot és ezzel le lenne zárva az ügy mint h fél évig járjak ilyen pszichológuokhoz mert idegesít ez az egész mert NINCS SEMMI BAJOM !!!!!4444négy
De am meg énis arra gondoltam,hogy nem lesz semmi gáz,csak nem lesz belőle bíróság,de a rendőrség tovább fog adni a bíróságra.
Azt mindták,hogy a rendőröknek ehhez semmi közük nincs ők csak továbbítanak a tárgyaláshoz,mert mindenben a bíróság dönt.
És 1 ember fogja megmondani,hogy mi lesz az ítélet :S
A biztonsági őr nem fog feljelenteni ,mert azt csak a boltos tud!Ez hülyeség hogy maga biztiőr jelent fel!!!Ő csak akkor tud téged feljelenteni ha megütötted volna őt meg ha vele kapcsolatod dolgot csinálsz!
Na figyelj a legrosszabb ami ebből kijöhet az kapsz egy levelet amiben megrónak téged és ennyi!
Elmondom hogy hogyan is működik ez.Ha az első bűnödet követed el(ne gyilkosságra gondolj hanem apróbb lopás,vagy valamiben tudatlanul véletlenül kárt okozol).Ilyenkor az első dolog amivel büntetnek az csak egy írásbeli figyelmeztetés vagy megrovás,ezzel nincsen semmi baj mert pénzbe meg semmi másba nem fog belekerülni,de tudnod kell ha rendőrnek akarsz menni vagy egy olyan helyre szeretnél menni mint a pénzverde ahol a fedhetetlenségi vizsgálatot indítanak mielött felvesznek akkor nemvalószínű hogy ilyen területeken eltudsz helyezkedni.
Ja igen ha még is tévednék mindenben(ami nem valószínű),akkor írd már meg nekem a bolt címét! :)
Otthon készülj fel nagy kikapásra majd ,szólok ha lesz is akármi akkro az iskolának semmi köze nincs hozzá az égvilágon.Ezt egyszer velem eljátszották hogy iskolából vittek el kihallgatni a szüleim nélkül a szutyok rendőrök,és jó kis balhé is volt belőle hogy ezt megmerték csinálni,mellesleg engem lopással vádoltak 92környékén és akkori érték szerint 200 ezer ft értékű cuccokat kerestek rajtunk házkutatással.Nos semmi közöm nem volt semmihez és emiatt nem tudok elmenni a rendőrségre dolgozni ,még őrként sem,sem repülőtérre,sem a nemzetbiztonságiakhoz,meg még van egy pár hely,ja igen meg az állandó macera hogy kihalgatás ,hazugságvizsgáló.Mégegyszer közlöm veled hogy 500ft kárnál még a bíró is kiröhögi a feljelentőt!És a feljelentést csak a bolt teheti meg téged meg jól beparáztatnak hogy ne aludj nyugodtan!Mond el a szüleidnek és sz ard le az egész világot!!!Lessz ami lessz!Most van fontosabb dolog is hogy ezzel törődj!
Üdv!
Jó írom ha lesz valami :)
De remélem h csak paráztattak :S
Bár nagyon komolyan elkezdtek gec!zni velem,hogy a perköltséget is nekem kell majd fizetni :S
Am meg azt mondták h lopás az bűncselekmény és mind1 h milyen összegben.
Na majd írok köszi a nyugtatást :)
Üdv.
Hello megint én vagyok.
Hétfőn kell betelefonálnom és akkor fogom majd megtudni,hogy mi lesz belőle.
De am tényleg van benne logika,hogy a biztonsági őr milyen jogon jelentene engem fel ?
Nem tettem én vele semmi rosszat azt a boltnak kéne megtenni nem ???
És ha a bolt aláírja,hogy ok tanú és akkor úgy jelent fel ? Olyat lehet ?
És ha nem sima biztonsági őr volt,hanem valami komolyabb biztonsági szolgálat ???
És tényleg értelmes lenne egy 500ft os kár miatt bíróságra menni.
Mert eleve a fűtés többe kerülne.
A másik meg,hogy külön bíró,külön ügyvéd,kicsit elefántot csinálnak már belőle.
És az a legfurcsább,hogy a boltba mikor visszamentem akkor azt mondta az üzletvezető néni,hogy a bolt nem jelentett fel,mert nem foglalkozik ilyenekkel,a biztonsági kurvä anyja meg feljelentett ??
Meg eleve az is érdekes dolog,hogy én nem is okoztam kárt,mivel ott a helyszínen ki kellett pakolnom.
Ajj remélem tényleg nem lesz belőle semmi :/
Látom már azért forog a mókuskerék! :)
Hova telefonálsz be?
De ha a bolt nem jelent fel akkor a bizti őr nem is jelenthet fel(ha csak nem ütötted meg) :)
És olyan nincs hogy a ilyen biztonsági őr vagy amolyan.
Rangsort írok neked amin a legalján van a biztiőr.Elösször is van a biztiőr semmi jogosultság nincsen szinte csak az hogy visszatatrtják az elkövetőt rendőr kihívásáig.Aztán vannak a fegyveres őrök,ök is keményen le vannak szabályozva mert csak akkor lőhetnek ha rájuk lőnek.de ezt nem firtatnám ,ezek után van a testőr akiknek lehet hogy hivatalos személyt kell védeni,ezzel egysúlyba hangoztatnám a kormányőrőket is :) Aztán vannak a katonák és a rendőrők,vagy fordítva? :)
Szerintem nem csinálnak bolhából elefántot.Mondom Én egy autósérülés miatt akartam hívni rendőrt a telefonban azt magyarázták hogy nem fognak kijönni,ekkor ki vette egy benfentes ember a telefont a kezemből és követelte az egyik családtagját a telefonhoz aki tiszt a brfk-nál,na bezzeg akkor már kitolták a rohadé kok a pofájukat...
köcsö_gök ezek :S
Hát akkor nem értem,hogy miért mondta azt,hogy már feljelentett ?
Rám akart ijeszteni,hogy többet ne csináljak ilyet ?
Hát az sikerült az tény..
De azóta beszéltem egy pár emberrel és azt mondta az egyik,hogy egy barátnőjét bevitték a helyszínen 12 órára.
500 ft volt a lopás és már vitték is :S
De aztán kiderült,hogy roma volt és nem is olyan családból volt minr én.. úgyértem nem tisztességes,becsületes.
De akkor is bevitték :S
Bár engem nem vittek el a helyszínen sehova,úgyhogy remélem ezután se fognak.
És igen adtak egy számot,mert voltam a VIII.kerületi szabálysértésekkel foglalkozó rendőrségen és ott adtak egy számot,hogy ezt hívjam fel és kérem xy melléket+ a nőnek a neve.
És akkor elméletileg majd többet tudnak mondani,hátha megérkezett a feljelentés.
Nézd exbizti őr.
Írtak nekem egy privit,mert az édesapja rendőr,és megkérdezte,hogy mire számítsak.
Ez volt a levélben:
Hello!
Megkérdeztem apukámat, és ő azt mondta, hogy a leírtak alapján te csak szabálysértést követtél el, azaz nem bűncselekményt. A börtön kizárt, még a fogda is. Szerinte lehet, hogy csak ijesztgettek, és azt mondja nagy valószínűséggel csak figyelmeztetést kapsz, még a pénzbírság sem valószínű, vagy nem lesz belőle semmi. Amiket itt írnak hogy 2 zsömiért bezárnak azt szerintem csak olyanok írják akik be akarnak szaratni mert nekik ez a poén, szerintem nem erre való az oldal, vagy akkor vihetik be ha ez már a 220. eset akkoris csak az őrsre és semmi fogda vagy börtön, hanem hívják a szüleit hogy jöjjenek érte. Lehet, hogy értesítik a szüleidet, vagy a sulidat de nem lehet akkora gáz mert valóban nem vittél ki semmit, meg aztán ha volt valami oka, mondjuk fogadás akkor azt mondják hülye vagy, de bíróság az semmiféleképp :) . Szerintem és apukám szerint nyugodj meg nem lehet baj, mondom max értesítés de ilyen börtön,fogda,bíróság csak akkor ha bűncselekmény, a bolti lopás csak szabálysértés, mint egy gyorshajtás ami max bírság, de leggtöbször figyelmeztetéssel jár és aztán mehetsz. Remélem minden rendben lesz. Szerintem ezentúl kerüld azt a boltot ha lehet. Majd azért írj, hogy mi lett belőle, kíváncsiak vagyunk. Sok szerencsét.
U.I.: Sajnos sok paraszt van az oldalon akik direkt szemétkedni járnak ide. Ezektől sajnos nem lehet megszabadulni, nekem is néha írnak baromságot, csak én azt jelentem :)
Üdv.:CaZoR
Hihetetlen,hogy vannak még ennyire rendes emberek :)
Üdv!
Egyértelmű, hogy szabálysértést követtél el és nem bűncselekményt!
Ez olyan mintha jogsi nélkül motoroznál..Engem úgy fogtak meg (quadoztam) és szabálysértési eljárás történt.Mondjuk akkor még kiskorú voltam (14 év elején, annak számított) és semmi.6 hónapra eltiltottak a vezetéstől.Ha nagykorú lennék ( 18 és felett), akkor 100.000 Ft-ot kellett volna befizetnem a rendőrségnek!
Szóval NE aggódj nem lesz semmi belőle!!!Megbánást tanúsítottál, és nekem az a véleményem, hogy jól átb@szott a bizti őr.
Egyébként én hallottam olyat a szomszédunktól, hogy valaki úgy tett feljelentést, hogy miért van ott XY helyen az a búzamező.És ezért kijöttek és kinyomozták.A mai világban (legalább is Magyarországon) sajnos akárki akármiért feljelenthet, hála a ,,szeretett" kormányunknak, na de nem politizálok, HIDD EL NEM LESZ BAJ.MAX SZABÁLYSÉRTÉSI ELJÁRÁS LESZ!!!DE AKKOR SEM LESZ SEMMI.HA MEG MÉG NEM MÚLTÁL EL 18 AKKOR ELVILEG PÉNZBÍRSÁG IS KIZÁRT.Mondjuk ahol én lakom ott mindenért kijönnek a rendőrök, mert nincs dolguk.Viszont ezt Budapestről nem lehet elmondani.Nem hiszem, hogy Pesten egy 500 Ft-os lopással foglalkoznának, amikor ott van a többi (súlyosabb) bűncselekmény is, ami kinyomozásra vár...
Szóval NYUGODJ MEG!!!
Ja és lemaradt: 15/F
Igaza van annak, aki írta a privit, jobb ha kerülöd a boltot.És NYUGODJ MEG, EZEN NE IDEGESKEDJ!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!