Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmondjam a barátnőmnek, hogy loptam a boltból és lebuktam?
Tegnap loptam,mert hülye voltam.
Lebuktam. Az összeg kb 500 ft semmivel se több.
Nem hívtak a boltban rendőrt,csak a jegyzőkönyvet vették fel.
A rendőrségen azt mondták,hogy csak szivattak és rám akartak ilyeszteni,hogy ne csináljak soha többet ilyet.
Én mégis félek,hogy tárgyalás,meg bíróság,meg pénzbüntetés :S
Ezt,hogy mondjam el a barátnőmnek ??
Szerintetek fel fog engem jelenteni a bolt ?
vagy nem foglakkozik ilyen kis piti lopással ?
És ha fel is jelent mennyire foglalkoznak vele a rendőrök ? :(
Egyrészt egy tolvaj vagy, megérdemled, hogy szívj.
Ha az én fiam lennél, tőlem olyat kapnál, hogy nem lopnál többet az tuti. Eszed be sem jutna... És ezt nem rosszindulatból mondom, hanem mert ez az út nagyon téves.
Másrészt láthatóan megbántad és tanultál ebből, így remélem, nem lesz semmi bajod belőle. :)
Harmadrészt, ha lesz is bajod, NAGY bajod nem lesz ennyitől. Fiatalkorú vagy, nem nagy érték és gondolom első alkalom is volt. 17 évesen mindegy, hogy mit írtál alá, nem vagy nagykorú, tudtommal az aláírásod nem sokat nyom a latba.
Úgy tűnik, ezt megúsztad. Örülj neki és tanulj belőle.
Ja, a kérdésre is válaszolnék azért :))
NE mondd el.
Másik gépről másik regisztrációval:)
Jól nyomod! :)
Nem írtam privit ,mert nem látom értelmét ,mert azt amit priviben leírnék ugyanazt írnám ide is.Elmondanám azért Én is voltam sokszor köcsög :) de ez már csak "hatalommal " jár.
Na figyelj, a biztonsági őr ha köcsög akkor sem tud feljelentést csinálni 500ft érték miatt,egyrészt mert mindenki ,kiröhögi,a boltvezetők ezt lesza rják, és ez tényleg nem egy tétel amivel foglalkozni kelljen.Én kaptam már el pofátlan embereket a legtöbb amit megtehettem hogy jegyzőkönyvet írtam a boltvezetővel együtt(hogy legyen tanu) és ennyi.Jó de ezt is csak nagyobb értékeknél,jó nemtagadom mikor láttam hogy egy néni a százfornitos hipót pakolja el arra inkább nem szóltam,sőt még oda se néztem,tudod a szakmában rugalmasan kell kezelni a helyzeteket.Ami veled történt az csak az hogy jó irányba tereljenek aminek úgy néz ki hogy volt értelme,mert félsz és eszedbe nem jutna többet lopni(remélem).
Szóval veled az történt hogy elkaptak,régebben kifigyeltek(ez jó nagy blöff volt) és jól beparáztattak :)
Én néha utáltam a munkámat mert volt rá példa hogy egy olyan embert kellett átnéznem aki tényleg nem lopott és ez ki is derült utólag de akkor az illető nem volt ott és az árút ahol máshol vett meg azt le kellett raknia,utáltam én is a helyzetet mert nekem is kiadták parancsba hogy nézzem át.Na mindegy a lényeg az hogy aludj nyugodtan nem lessz semmi. Fiatal vagy hülyeséget követtél el és remélhetőleg tanulsz is belőle.A csajoknál azért használj gumit! :)
köszönöm a választ :)
Arra jutottam,nem tudom te meddig tudod a kis történetemet,de azt tanácsolták,hogy menjek vissza a boltba és kérjem a boltvezetőt,és mondjam,hogy kifizetem az összes kárt,sajnálom ami történt,de ami megtörtént azzal nem tudok mit csinálni,sajnálom,de ebből tanultam.
Viszont az a baj,hogy te csak biztonsági őr voltál és nem biztos,hogy tudod,hogy már nincs értékhatár.
Nincs már az,mint anno 20 000 ft alatt csak szabálysértés és nem foglalkoznak vele.
Mind1,hogy mennyit lopott az ember páff vége megbüntetik :(
És olyan is volt,hogy 2-3 zsemlét lopott és már be is vitték ott is tartották.
Blikkben meg azt olvastam,hogy 17000 emberből 10000 et lecsücsültettek,pedig nem volt nagy összeg:kolbász,tampon,csoki,cukor stb.
Szal ezért félek énis nagyon :(
Jaj még egy nagyon fontos !!
Azt mondta a biztonsági őr,hogy Januárban fogok kapni egy papírt a rendőrségtől,hogy vagy behívatnak,vagy pénzbírság.
Akkor mégiscsak fogok kapni valami papírt vagy csak szivatott ?
De az előbb írtad,hogy vannak köcsög biztonsági őrök és ugye 500 ft ért is simán feljelenthet :S :(
Na ne már a biztonságis legyen a köcsög, hogy végzi a dolgát...
Srác! NEM ültetnek le semmiképp, ettől ne félj. NE menj vissza az üzletbe! Most már lapulj mint szar a fűben, nem tudsz mit csinálni már ezzel. Ha feljelentettek, akkor már rég folyamatban van az ügy. Ha meg nem, akkor ne emlékeztesd őket a dologra folyamatosan :)
Max pénzbírságot kapsz. Azt meg is érdemled.
Jó srácnak tűnsz egyébként, így hidd el, megérte ez a dolog. Inkább fiatalon tanuld meg, hogy nem nyúlunk a máséhoz mint idősebben...
500 forintért meg két zsemléért meg csekély összegekért hol jelentik fel az embert?Linkeljetek be egyet Nekem!!!
Jöttök itt a hülyeséggel hogy 500ft ért pénzbüntetés meg ilyesmi,ez egyenesen baromság!!!
A te helyzetedben a legkomolyabb ami megtörténhet az max egy megrovás vagy egy figyelmeztetés!Ez csak egy papír olyanoknak akik nem csináltak semmi komolyat és ennyi.De ne izgulj mert 500ft-os kárért nem fog beperelni a bolt sem ,mert ugye bár ezt a boltnak kéne tenni feljelentést és nem a biztiőrnek.Ne röhögtessetek már!Én csomó boltban dolgoztam ,elmondanám hogy tényleg csak azok mennek tovább az ügyben ha már nagy összegről van szó.És rendőröket is csak akkor hívhatnak az emberek ha az illető személy nem hagyja magát átvizsgálni,és ha meghaladja azt a bizonyos összeghatárt(azt a 20ezer körüli amit biztos hogy nem töröltek el).
Nyugodj meg kérdező!
Tuti nincsen semmi gondod belőle csak annyi hogy kerüld azt a boltot!Akkor lennél szarban ha 14 alatt lennél mert akkor egyből rendőrt kell hívni ,azok bevinnének,akik hívják a szülőket és esetleg abból még intézet is lehet.
A lényeg az hogy a kérdezőnek nem kell paráznia!Majd rá jössz idővel hogy úgysem tesznek vagy küldenek semmit sem!
Üdv!
Sajnos nincs igazad exbizti őr :(
Nincs kedvem még1x leírni mert nagyon hosszú de itt amit leírtam.
feljelentettek :(
Zajlik az ügy és majd be kell mennünk a tárgyalásra :(
Volt egy bolti lopásom múlt héten pénteken.
3 csoki kb 500ft.
Lebuktam.
Nem jöttek ki rendőrök csak a biztonsági őr vette fel a jegyzőkönyvet.
Azt hittem,hogy megúszom mert nem hívott ki a helyszínre rendőrt.
Még a rendőrségen is azt mondták,hogy csak szivattak nem kell félni.
Nade.
Ma visszamentem a boltba bocsánatot kérni ahol közölték,hogy semmi baj,de már fel vagyok jelentve :(
elmentem a X kerületi rendőrségre onnan elküldtek a 14 kerületi rendőrségre onnan tovább a 8 dik kerületi szabálysértésekkel foglalkozó rendőrségre.
Azt mondták,hogy ebből bíróság lesz,ha már fel vagyok jelentve.
Azt mondták,hogy nagyon kicsi az esély arra,hogy nem lesz belőle semmi,mert ha fel vagyok jelentve akkor vége.
És az,hogy most még nem vagyok a benne a gépben az nem azt jelenti h nem is leszek,hanem azt,hogy késik,mert sok dolguk van.
2 hét múlva fel kell hívnom egy telefon számot,és addigra megtudják,hogy mi lesz.
Hazajöttem elmentem az itteni rendőrségre is ahol azt mondták,hogy nem lehet megmondani azt,hogy mi lesz a büntetés mivel ez nem a rendőrség dolga,hanem a bíróságé.
És az a döntés teljesen egyéni.
Mindenkinek más.
És azt is mondta,hogy mivel csak 17 éves vagyok és nincs saját munkahelyem szal tanuló vagyok így kicsi az esély rá,hogy pénzbüntetés lesz.
Vagy ha lesz is akkor csekély.
Vagy figyelmeztetés inkább vagy polcra tesznek ami azt jelenti,hogy nem tesznek semmit csak próbára tesznek,hogy nem e lopok e addig.
Ha nem akkor elengedig.
De nekem mind a 2 jó lenne csak ne pénz.
Azt mondta,hogy szó sem lehet elzárásról,mert azért elég komoly dolgot kell tenni azért.
Szal remélem,hogy igaza lett és csak sima figyelmeztetés.
Ma mondom el apumnak,mert előbb vagy utóbb úgyis meg tudja,mivel menni kell bíróságra majd.
De anyumat kihagyom ebből remélem nem tudja meg.
Nade a lényeg..
Szerintetek mi lesz ?
Sima figyelmeztetés ?
Öregem!
A bíroság homlmi párszázas dolog miatt nem fognak ügyvédet fogadni és feljelenteni mert az sokkal többe kerül,és ha úgy vesszük a csoki is visszakerült ahelyére tehát anyagi kár nem keletkezett amit rád tudnak bizonyítani.Egy jegyző könyv van egy szánékról és kész.Mivel hogy még nem vagy 18 így a szüleid felelnek érted,magyarul ha akármi gáz dolgot csinálsz például felgyújtanád a szomszéd autóját vagy megölöd a szomszédot akkor elösször a szüleidet fogják elő venni gondatlanságért,meg stb.
Elmondanám ha szabálysértésért feljelentenek akkor csak csekket kapsz amit ki kell fizetned vagy fellebezhetsz bizonyos okok miatt,pl letagadod hogy te voltál. :)
Párszázas dolgokért tuti polcra teszik az ügyet!!!A feljelentenének komolyan akkor tutira ki kell hívni a rendőreit.Ez olyan mint mikor összeütközöl valakivel kocsival,érdemes hivatalos jegyzőkönyvet készíteni és ezért kell hívni a rendőrséget mindenféleképpen mert simán írnak egy másikat és azzal perelnek később hogy a másik biztosítója menjen rá!
tehát ez az egész feljelentés dolog érvényét veszti ezentúl szerintem.De nemtagadom hogy jó szorgalmas vagy és ennyire aggódsz,meg bementél egykettő rendőrségre! :)
Szerintem ezekből nem lesz semmi gáz!A biztonsági őr nem jelenthet fel!A bolt jelenthet fel!De most nemfognak 500ft-os csoki miatt (ami visszakerült a polcra) feljelentést tenni!
A jegyzőkönyv a valóságot tartalmazta?Egyedül voltatok amikor átvizsgáltak?A jegyzőkönyvet a boltvezetőnek is alá kell írnia!csak egy pár apróság ha csaj vagy akkor férfi őr nem nézet át sehogy sem!!!(pedig én is női boltokban dekkoltam és annyi nőt lestem át amennyit nem szégyelltem) :)
Feleslegesen paráztok szerintem.
Van itt valaki akit feljelentettek egy csokiért és bíróságon is volt? :) Szerintem nincsen és ezt akár ki is írhatjátok a politika rovatba mert ott úgyis sok az okos vagy olyan rovatba ahol foglalkoznak kimondottan jogokkal :)
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!