Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem fogják fel az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem fogják fel az emberek h nem minden ember rossz, felelötlen aki abortuszt végeztet?

Figyelt kérdés

Mondjuk vegyük egy 24 éves nő esetét akinek nincsenek olyan körülményei, lehetőségei amiben fel lehet nevelni egy gyereket. Tegyük fel gyógyszert szed és óvszert is használnak. Tehát rendesen védekezik. Na most mivel ugye egy védekezés mód sem 100% hát... teherbe esik.

Na most egy ilyen szituációban lévő nőnél sztem elfogadható ha abortuszt végeztet. De ha abortuszról kerül szó bárhol, egyből mindenki azt mondja h ha nem akar gyereket akk védekezzen. Meg h biztos felelötlen volt.

Nem kell félreérteni. Nem vagyok se abortusz párti se ellenes. Én az arany középút képfiselője vagyok (sajnos kevesen vagyunk) aki tudja h bármikor bármi történhet.

2011. dec. 1. 13:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
84%

Én kétszer estem teherbe védekezés mellett. Elsőnél csak gumi (nem volt baleset), másodiknál spirált használtam. Az elsőből megszültem a kisfiamat. Egyedül maradtam vele, megjártam egy anyaotthont is. Jelenleg olyan kis házban élünk kettesben, ahol nincs víz sem (a szomszéd kútjából hozok)...

A másodiknál az apa, közölte, hogy kivándorol ha megszülöm...

Anyám, apám, testvérem elvan a saját gondjával. Egyikük sem törődött még öt percet sem a fiammal sohasem, nem kapott tőlük még egy mikuláscsokit sem.

2 éve nincs munkám. Persze lehetne állásom, csakhogy a munkaidők (túlórák, hétvégézések, folyamatos műszakok etc...) olyanok, hogy a fizetésem fele menne a bébiszitternek és a végén kevesebb maradna, mintha nem dolgoznék egyáltalán...

Szerintetek gyilkos vagyok és felelőtlen? Ha igen lelketek rajta...

2011. dec. 3. 15:27
 32/76 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ítélkezni, és verni az asztalt, hogy márpedig soha nem tenne ilyet, de ha ott van, beleesik abba a pár százalékba, akkor átértékelődik a társadalom által gyilkosságnak titulált cselekedet... az embernek mint egyénnek kell eldönteni mit is akar, ha vállalja, lehet soha nem tud megadni neki annyit amennyit szeretne, ha abortuszra megy a lelkében okoz olyan sérüléseket, amit az idő sem palástolhat el... nem ítélem az abortuszt vállalókat, sem azokat akik elfogadják a véletlen eseményeit, de azokat akik kapásból pálcát törnek rajtuk, azokat igen...
2011. dec. 3. 15:53
 33/76 anonim ***** válasza:
100%

Amikor 16 éves voltam, egy osztálytársam teherbe esett, de nem ment abortuszra. Elvégezte az első évet, augusztus végén szült, és mikor mi a ballagásunkra készültünk, ő visszajött a sulinkba, hogy beiratkozzon, és folytassa ugyan ott, ahol abbahagyta. (az édesanyja néhány hónappal őelőtte szült, így otthon maradt a lányával és az unokájával.)Szóval jól jött ki az egészből.

Mégis, ha szóba került, mindenki felháborodottan kérdezte: De miért nem ment abortuszra?!

2011. dec. 3. 15:53
 34/76 anonim ***** válasza:
100%

3 példát mondok:

1. Párom bátyjának a nője 18 évesen teherbe esett és addig vacilált az abortusz kérdéssel, h végül már nem lehetett elvetetni és megszülte. Szegény gyerek apja drogozik és veri a csajt.

2. Nyáron volt abortuszom 21 évesen, mert igaza volt anyának abban, h eltart és nem az ő kötelessége még az én gyerekemet is a nyakába vennie, párom vidéken dolgozik, csak hétvégente találkozunk, én suliba járok, nincs keresetem, saját magamat sem tudom eltartani. Szerintem ilyen helyzetben egy gyereket szülni felelőtlenség. (védekeztünk fog.gátlóval)

3. Párom anyjának 4 gyereke van, csóró, koszos, lusta és teherbe esett az idén és megszülte volna az 5. gyereket is mikor a többinek is alig bír enni adni. Na ez normális? Ráadásul 2 doboz cigit szívott (még terhesség alatt is) naponta. Egyébként elment a baba, de szegényke jobban járt így.

2011. dec. 3. 16:12
 35/76 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem fogják fel, mert az a legegyszerűbb és legkényelmesebb, ha az emberek sztereotípiák segítségével dolgozzák fel az őket ért behatásokat-információkat.

Magyarul: Abortusz - felelőtlen, szegény, magyar, tudatlan paraszt eszköze, hogy ne kelljen gyerekre is költenie.

Ha mindenkit beraknak ebbe a halmazba, akkor egyel kevesebb dolgon kell gondolkozni, azaz ezzel erőforrást szabadítunk fel olyan fontosabb dolgokra, mint a Valóvilág20.

Ezt a kérdést, amúgy nem lehet megválaszolni. Alapból három csoport válaszolhat:

1. aki élből ellenez mindenféle emberi élet kioltására alkalmas módszert.. legyen ez abortusz, vagy eutanázia. Ez elmondja, hogy márpedig ha becsúszott, akkor neveljék fel, mert.......

2.Aki úgy gondolkozik, mint Te, aki csak bizonyos esetekben elfogadhatónak tartja az abortuszt. Végül is ez egy abortusz pártoló oldal, akárhogy is nézzük.

3.Aki Megpróbálja bizonyítani, hogy egyetért a Te álláspontoddal, de ha olyan helyzetbe kerülne, hogy vagy gyerek, vagy abortusz, simán besorolná magát egy olyan csoportba, akinek szüksége van az abortuszra.

Azaaaz esélytelen, hogy erre az egyébként is eldönthetetlen kérdésre, normális választ kapjál. De arra jó, hogy elgondolkoztass pár száz embert, aki elolvassa az írásodat. Ezért nem felesleges, hogy ez ide kikerült. :)

2011. dec. 3. 16:15
 36/76 A kérdező kommentje:

Koszonom a válaszokat. Végre pár olyan válasz ami alátámasztja a gondolatmenetem. Amúgy a kérdés azért is kerult ki

1 kiváncsi voltam h aki eloítéletes az miért

2 ha csak 2 embert sikerul rávezetni h márpedig balesetek vannak és tobbet nem gyilkosoz le senki csak úgy élbol akk már megérte végigolvasni a hozzászólásokat

:)

2011. dec. 3. 17:00
 37/76 anonim ***** válasza:
14%

Gratulálok.... Úgy látom, a többségnek sikeresen átmosta az agyát a liberális média. "Szuper!" :(

Barom gondolkozás, hogy "tehát rendesen védekezik". Szerintem nagyon nagyon kevés olyan helyzet adódik, amikor morálisan meg lehet magyarázni az abortuszt. Ott kezdődik, hogy nem kell lefeküdni senkivel mindaddig, amíg nem érett a fiú meg a lány. Az érettséget itt értsd anyagilag, szellemileg, testileg, lelkileg. Eredetileg ezért is "találták" ki a szexet a felnőtteknek. A 15-16 éves korosztály ne szexeljen. Mert nem érett sem anyagilag, sem lelkileg, sem szellemileg. Az a 24 éves, aki teherbe esik akarata ellenére, és úgy dönt, hogy elveteti a gyerekét.... no comment, most nem akarok nagy vitát ezzel kapcsolatban kirobbantani, de enyhén szólva: gáz. Ha ismeri magát, akkor tudja, hogy még nem érett sem szellemi, sem anyagi szempontból -- tehát miért szexel?! Ha nem ismeri magát -- akkor miért szexel?!

Mindenkinek el kéne döntenie, hogy érett-e a szexhez vagy sem. Ha úgy látja, hogy "igen, érett vagyok (anyagi, szellemi, testi, stb. értelemben)", akkor nem jelenthet problémát egy "véletlenül" becsúszott terhesség. 27F

2011. dec. 4. 00:59
 38/76 anonim ***** válasza:
0%

Minden példa sántít, de talán érthető, mit akarok ezzel kapcsolatban mondani.

Sokan mintha fel lennének "háborodva", vagy ezzel "védekeznek", hogy: "pedig védekeztünk, szedtem fogamzásgátlót, használtunk óvszert".... A példa: ha kocsiba szállok, mindig bekötöm magam, de ha kimegyek a forgalomba, benne van a pakliban, hogy balesetezni fogok. Ha ki akarom zárni az autóbalesetet, nem az a megoldás, hogy bekötöm magam, hanem: nem ülök autóba.

Remélem, a gyengébbek is értik...

2011. dec. 4. 01:06
 39/76 anonim ***** válasza:
0%

Továbbá: nem azért mondjuk, hogy "felelőtlen" volt, mert nem (vagy rosszul) védekezett. Hanem azért volt felelőtlen, mert azt hitte, hogy azzal, hogy beköti magát, kizárja az autóbalesetet.

Ebben a kérdésben sincs arany középút. Az abortusz nagyon nagyon kevés esetben elfogadható (pl. a magzat vagy az anya életét veszélyezteti), elkaszált karrierre, rossz családi körülményekre, kevés fizetésre, munkanélküliségre, stb. fogni..... nagyon szánalmas. Egy normális férfi sem fog szóba állni egy ilyen nővel.

2011. dec. 4. 01:11
 40/76 László22 ***** válasza:
4%

A második válaszoló vagyok.

Örülök hogy ilyen sokan reagáltatok a beírásomra, szóval sokszor olvasom hogy nem 100% alékos meg a gumi sem, meg ilyen kifogás, meg nincs pénzem, meg még nem álok készen mert sok pasi vagy csaj kell még, vagy a legszebb élőnek élő de akkor a tumor is az :D eltudja fogadni a lelkiismeretetek ezeket a válaszokat? :D Akkor gratulálhatok az élet felfogásotokhoz, a kérdezőnek a választ megadni, az abortusz ellenesek 99% hívő ami azt jelenti ha kicsit is ismered a bibliát hogy az ember élő testé vált tehát a test és a lélek egy nincs külön lélek ami később bele száll a gyerekbe mikor megszületik, mikor megtermékenyül a petesejt akkor már élő lélegző személy bárhogyan is vesszük, és bármit is találunk ki arra hogy ne maradjon meg ha elvetetted akkor nem leszel semmivel sem jobb mint egy gyilkos, és választ adni, a gumi és a tabletta is megbízható, csak a gumi nem rendesen való használata a gyógyszer nem megfelelő ismerete miatt csúsznak be gyerekek még is, de ha már érettek vagyunk a szexre érettek is legyünk a gyerekre, vállalni kell a kockázatot, ha valaki nem meri vállalni akkor van mód rá hogy "kielégülj" úgy hogy gyerek véletlenül se lehessen. Ezt a témát lehet vesézni még és bontogatni nincs hova bontogatni gyilkosság az abortusz bármelyik formája el kell fogadni és nyugodtan fikázhattok miatta.

2011. dec. 4. 06:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!