Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem fogják fel az emberek h nem minden ember rossz, felelötlen aki abortuszt végeztet?
Mondjuk vegyük egy 24 éves nő esetét akinek nincsenek olyan körülményei, lehetőségei amiben fel lehet nevelni egy gyereket. Tegyük fel gyógyszert szed és óvszert is használnak. Tehát rendesen védekezik. Na most mivel ugye egy védekezés mód sem 100% hát... teherbe esik.
Na most egy ilyen szituációban lévő nőnél sztem elfogadható ha abortuszt végeztet. De ha abortuszról kerül szó bárhol, egyből mindenki azt mondja h ha nem akar gyereket akk védekezzen. Meg h biztos felelötlen volt.
Nem kell félreérteni. Nem vagyok se abortusz párti se ellenes. Én az arany középút képfiselője vagyok (sajnos kevesen vagyunk) aki tudja h bármikor bármi történhet.
Arról amúgy nem is beszélve, hogy az előváladékban is
lehet életképes spermium.
Igen, nyilván szerencsém volt. Két éven át, zsinórban.
Egyébként az a (ritka) fajta vagyok, akit nem kell éppen rábeszélni az óvszerre. Sőt. Kifejezetten sokáig csak óvszerben csináltuk. Nem értem mit picsog a sok "férfi", hogy az nem jó, úgy nem működik.
Az világos, hogy a lányoknak nem jó, mert természetellenes, és erre érzékenyek, adott esetben. De megfelelő síkosítással azért ott sem lehet gond.
Tudod, az én anyám 3 kistesómat öletett meg. Különösebb
ok nélkül. Ezért én egykeként nőttem fel. Annak minden
hátrányával! Képtelen vagyok tárgyilagosan állást foglalni
ebben a kérdésben. Azért képzeld el, hogy senkid nincs ezen a világon. A rokonaim meghaltak, a tesóim meg sem
születtek! Rettenetes érzés!
Én abszolút nem tartom jó dolognak az abortuszt, de ha én döntenék, akkor sem tiltanám be, mert igen is vannak olyan helyzetek, amikor igen is szükség van rá.
Pl. ha vki erőszak áldozata lesz, vagy súlyosan beteg lenne a baba stb.
De tudod kérdező, az a nagy büdös helyzet, hogy kb. feleannyi abortusz van most Mo.-n, mint ahány szülés.
Nekem ne mesélje be senki, hogy az abortuszok nagy része normális védekezés melletti teherbeesésből adódott.
Nyilván van olyan is, aki tablettát szed, gumizik és mégis teherbe esik, de ez mondjuk 10ezerből egy.
És ott van mondjuk 90% olyan, aki nem védekezik, vmennyire védekezik, csak totál megbízhatatlan szar módszert választ, aztán fennhangon hisztizik, hogy "de én márpedig védekeztem". Hát az aztán nagy védekezés, ha szex után kimossa a hüvelyét pl...
Tabletta mellett is teherbe lehet esni, ez így van. Viszont szabályos szedés mellett nagyon kicsi az esélye. Tehát megint ott lyukadunk ki, hogy felelőtlenségből jön léte a terhesség, mert a leányzó kihagy egy-két tabit, és hiába van benne a tájékoztatóban, hogy egy hétig kotont kell használni, magasról szarik rá, aztán megy a vinnyogás, hogy de én tabletta mellett estem teherbe".
Nézd meg itt a kérdéseket. Fele arról szól, hogy "kihagytam a tabit, de együtt voltam a párommal kiegészítő védekezés nélkül". Meg "védekeztünk gumival, de csak a második aktusnál vette fel". Vagy "spermiciddel szoktunk védekezni, de szex után jutott eszembe, hogy elfelejtettem".
Mi ez, ha nem felelőtlenség????
Sajnos rengeteg ember úgy van vele, hogy vagy nem is védekezik, mert ő úgysem lesz terhes, vagy választ vmi tessék-lássék módszert, hogy elmondhassa magáról, hogy ő védekezett, és ne kövezze meg senki, ha abortuszra megy.
A másik pedig, hogy sokkal több nőnek lenne lehetősége megtartania gyerekét, mint ahányan kihordják a nem kívánt terhességüket.
Olvastam egy tanulmányt (ha érdekel szívesen megkeresem és átküldöm), amiben arról volt szó, hogy az abortuszt kérő nők hogy védekeztek, milyen az anyagi helyzetük stb.
Csak úgy a lényeg nagy vonalakban:
117 nőt vizsgáltak.
Hogyan ítéli meg az anyagi helyzetét kérdésre a válaszok:
60% átlagos
15% jó
5% nagyon jó
15% rossz
5% nagyon rossz.
Itt már is levonhatjuk azt a tanulságot, hogy a nők 80%-ának (!!!!!!!!!!!!!) legalább átlagos, vagy annál jobb!! az anyagi helyzete.
Mikor azt kérdezték, hogy miért döntött az abortusz mellett:
44% jelölt meg anyagi okot!!!! 44!!!
Szted ez normális? A bevallásuk szerint maximum 20% az, akiknek tényleg anyag oka van az abortuszra.
Te mire követeztetsz ebből? Mert én baromi nagy önzőségre. Egyszerűen nem akar a saját kényelmén változtatni egy gyerek miatt.
Amit még meg is értenék, de akkor minek csinálta meg azt a gyereket???
A védekezésről:
36% olyan, aki a terhesség létrejöttekor nem védekezett.
Értsd: SEMMIVEL.
Ehhez jön még ugye a megszakításos közösülés ....
Szóval összességében azt mondom, hogy van,a mikor szükség van abortuszra. De a nem kívánt terhességeket véleményem szerint nagyon nagy arányban meg lehetne előzni felelősségteljesebb viselkedéssel.
én csak annyit mondanék, hogy olvassátok el ezt az írást.
Ha nem vagy vallásos akkor is olvasd el ha már egy szórólapnak is adtok esélyt nem egy ILYEN elme írását.
Őszintén kérdező, te soha nem vagy előítéletes? Csúnya példát mondok, de az emberek többsége nem kedveli a romákat. Meglátnak egyet, és rögtön megvan a véleményük, ami ált. negatív.
Holott vannak nagyon rendes, tisztességes romák is. Csak az emberek a többségből indulnak ki.
Ugyanez vonatkozik erre is. Az embernek nem az fog először eszbe jutni, hogy jajj, biztos védekezett gumival, csak kiszakadt, é még a 72 órás sem hatott, hanem arra, hogy cseszett normálisan védekezni.
És valljuk be, legtöbb esetben így is van.
Ennek ellenére én nem szoktam abortusszal kapcsolatos kérdéseknél anyázni meg gyilkosozni, mert undorító dolognak tartom.
De naivság azt hinni, hogy legtöbbször nem az emberek felelőtlensége az oka az abortusznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!