Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feminista nőket mi teszi boldoggá?
Engem pl az, ha a párom egyenlő félként kezel, és egyenlő arányban osztjuk meg a terheket. Mivel jelenleg ugyanannyit dolgozunk, ezért ez azt jelenti hogy a házimunkát is fele-fele arányban osztjuk el.
Amúgy én szívesen lennék háztartásbeli, szeretek otthon tenni-venni, főzőcskézni és takarítani, de ha “fulltime” ezt csinálom, akkor nyilván cserébe a pasi dolga pénzt keresni kettőnknek. Az is egyfajta fele-fele munkamegosztás lenne.
Jah, érzelmi támogatás meg teljesen alapvető oda-vissza mindkét féltől egy kapcsolatban szerintem.
30N
Kicsit írhatnál árnyaltabban is, akkor nem érződne ennyire hogy csak provokálni akarsz.
Pl az is olyan átlátszó és közhelyes hogy a "nő"t kisbetűvel írod, a" Férfi"t meg naggyal.
Nincs benned fantázia?
A növény gyűjteményem, sport, kreatív hobbijaim, férjem lepedőakrobatikája, a macskám, jó könyvek, tartalmas beszélgetések, kirándulás, nyaralás, aktív programok, számítógépes játékok, asztali szerepjátékok.
A takarítás, főzés kötelesség. Nem tesz boldoggá. Megcsinálom férjemmel közösen/felváltva, mivel az eredményre szükség van a jó közérzethez. Viszont mindent meg is teszünk, hogy ezek a dolgok könnyebbek legyenek: van mosogatógépünk, robotporszívónk, így jóval kevesebb idő megy el ezekre, hogy csinálhassuk azokat a dolgokat, amiket igazán élvezünk.
A másik támogatása pedig alap egy normális, kiegyensúlyozott kapcsolatban. Részvétem, ha ez számodra újdonság volt, de használd ezt a tudást a jövőben: ha a másik nem támogat, vagy neked nehezedre esik a másikat támogatnod, akkor egy eleve halott kapcsolatot gyalázol csak, és valószínűleg mindenkinek szívességet teszel, ha kilépsz belőle.
Jesszus, van baj 😂😂 tudod mackó, a nők túlnyomó többségét nem teszi boldoggá egy férfi kiszolgálása (főzni rá. Miért, ő nem tud?). Ott tévedsz hatalmasat, hogy azt gondolod, hogy ezek a dolgok egy átlag nőt boldoggá tesznek. És abban az esetben elfogadom, hogy ezek boldoggá tehetnek valakit, ha ő is kap valamit attól a kapcsolattól. Érzelmi támogatást és érzelmi biztonságot, megbecsülést, akármit. És az ilyen “hagyományos” párkapcsolatokban és családokban az esetek túlnyomó többségében ezt nem kapják meg. Mert ezek elvárások lesznek, hogy főzzél, takaríts utánam, miért nem mostad ki, teregetted ki és hajtogattad össze a ruháimat, és hasonló. Elvárásoknak senki nem szeret megfelelni. Mondjak példát a másik oldalra? Ha a férfi a családfenntartó, akkor azt jószándékkal teszi, hiszen szereti a családját és biztosítani akarja nekik az anyagi biztonságot. Viszont ha elvárás lesz, hogy ma miért nem adtál x összeget, mert hát az a dolgod, akkor már nem lesz annyira örömteli az anyagi biztonság megteremtése, nem? Tehát ott csúszik az egész, hogy ezek elvárások lesznek, és megy a szemrehányás, ha pár napig nem főz. Én elfogadom, hogy vannak nők, akik erre vágynak, és tényleg remelem, hogy megtalálják a boldogságot egy ilyen kapcsolatban, de még ezek a nők sem (hiába nem feministák általában) akarnak parancsra takarítani meg főzni. Olyankor lesznek az úgynevezett “sárkányok”.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, az tenne engem személy szerint, mint feminista nőt boldoggá (fontos kiemelni, hogy feminista és feminista között is nagy különbségek vannak, ami igaz egyre, nem feltétlenül igaz minden feministára, tehát egy kis intelligenciával felfogható miért hülyeség az általánosítás), ha az emberek nem az ellenséget akarnák egymásban meglátni, hanem hajlandóak lennének a problémával foglalkozni, és nem a másik hibáztatásával. Ja és nemi egyenlőség, világbéke.
Azért álljunk már meg! Ne tegyünk úgy, mintha a világ legnehezebb dolga lenne főzni, mosni, takarítani. Ha én nő lennék, nagyon szívesen csinálnám, nincsen abban semmi rossz. Egy rossz szavam se lenne. Minden más pedig szándékos problémagenerálás és lázongás a feminista nőktől.
Ennyi!
#18 ha nem olyan nehéz, miért nem csinálod férfiként is? Hiszen ha tényleg annyira egyszerű, akkor könnyebb megcsinálni, mint konfliktust generálni belőle, nem?
Egyébként szerintem sem olyan nagy dolgok, ebben egyetértek veled, már ha a sütés-főzést nem akarja az ember mesterszakácsként művelni. Ezért is csináljuk ezeket a feladatokat közösen férjemmel: mivel egyszerű dolgok, viszont ha ketten csináljuk, akkor fele annyi idő megy el rájuk, és utána szórakozhatunk közösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!