Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha kielégít az álmodozás férfiakról és a valós hús-vér férfiak kiábrándítóak számomra, akkor felesleges kapcsolatba erőltetnem magamat?
23 éves, 100% hetero lány vagyok. Sosem volt párom. Valahogy sosem fogott meg senki. Lehet, hogy velem is van baj, hisz alig ismerkedem, sokszor kapásból elutasítom a másik nemet, ha ismerkedni próbálnak, lekoptatom őket.
A kinézetem jó, életem a párkapcsolati részt leszámítva rendezett.
Vágynék is egy kapcsolatra, de egész kistini korom óta annyit fantáziáltam filmbeli, színész, énekes, regénybeli, elképzelt férfiakról, hogy a valóság szinte kiábrándító. Mindig az álmaimhoz mértem a férfiakat és arra jutottam, hogy álmodozni sokkal jobban szeretek róluk, mint ismerkedni velük, vagy hallgatni a nyavalyáikat, alkalmazkodni hozzájuk, elviselni a hibáikat, ha valamiért beszólnak vagy nem értenek velem egyet. Nekem ez valahogy a hátam közepére se hiányzik. Nemrég költöztem el otthonról, tökéletesen megvagyok egyedül és a képzelt párkapcsolat(ai)ommal. Dolgozok, sportolok, megyek ide-ide, de közben nem igazán érdekelnek az emberek. Sokkal jobban élek a fejemben. Tudom, hogy így elszalad mellettem az élet, de ha az élet fele olyan jó sincs, akkor mit veszítek?
Igen fiúk, tudom, hogy én sem vagyok tökéletes, ne is keressem azt a férfiban. Nos, nem is keresem, nem is várom el. Tudom, hogy senki se az, ezért le is tettem róluk. Nekem elég a magam gondja.
Családot nem akarok, így az nem fenyeget, hogy a képzeletem nem ejt teherbe. :D
Hát... érdkees következtetés... Van benned némi rosszindulat, mondták már?:D
De azon anyomon már el tudsz indulni, hogy Jungi szemléletű pszichológust ajánlottam. Persze kell hozzá az a bizalom, hogy el is merd mondani miről álmodozol, mik a visszatérő elemek, stb...
Nem értem mit vársz hogy mit lehet arra mondani hogy nem akarom hogy összekössön veled
Na ugyan miért?
Erre sem bírsz válaszolni.
Belinkeltem a kérdésem, ha vkit nagyon érdekel a téma és hogy miért mondom hogy ezen nem segít psz. Ott meg lehet nezni
Volt egy másik személy, aki leírta, hogy volt egy munkatársa, aki nagyon tetszett neki és munkaidőben mellette álmodozott róla
Majd amikor odalépett hozza ez a férfi akkor mérges lett rà hogy megzavarta a RÓLA való álmodozásban…
Felfogjátok hogy mit jelent a maladaptiv álmodozás?
Ezt
Élőben nem érzel semmit, le vagy tompulva, fejben viszont ott a tökéletes film es annál jobb dolog a földön nincs. És csak AZON BELÜL van meg a vonzalom a szerelem, élőben nincs.
Arra meg nem fog rávenni a pszichológus hogy olyannal legyek akihez nem vonzodom. Soha
Inkább doglodom egyedül de erre nem vagyok képes.
Én el merem mondani a dokinak hogy mi van velem
Hol máshol ha nem ott?
Eleve az is volt a gond hogy nem volt egyik sem kompetens
Sajnos attól hogy vki elvégzi az egyetemet még nem lesz feltétlenül egy kirívóan okos ember aki az MD-t átlátná…
Mert ez kva bonyolult es összetett dolog.
Én még büszke is vagyok rá hogy ilyen szinten ki tudtam elemezni ezt a dolgot es ennyire pontosan el tudtam mondani egy dokinak, akit alkalmasnak találnék arra hogy befogadja ezt.
De nincs olyan es segíteni meg nem tud rajta
Azt meg hogy elvegyék a szépség iránti függőségem, azt ha tudnák sem engedném, mert nekem csak ennyi van az életben
Hogy eufóriát érzek a szeptol es kirag tőle a hideg. A zenétől is.
Angolul HSP. Utána lehet nezni annak is.
Az az állítás, hogy nem lehet rajta segíteni, továbbra is kamu. Illetve hát az van, hogy te nem akarsz változtatni. AMi szíved joga.
De ha annyira jó lenne, nem lennél depressziós, nem írnál olyat, hogy "nekem csak ez maradt", nem írnál olyat, hogy nem tervezel hosszú élettel, nem merülne fel az öngiylkosság témaként. A vak is látja, hogy nem érzed jól magad a bőrödben.
A pszichológus nem bír rá semmire amit nem akarsz. De segít megváltoztatni a gondolkodásmódot, így magadtól akarsz majd változást. Magadtól fogod leértékelni az üres álmodozást és felértékelni a valóságos élményeket.
Az meg, hgoy miért nem szabadítok rá valakit a pszichológusomra, aki valójában nem akar változást, csak önigazolást, ráadásul mindezt úgy, hogy a kutttya nem kérte, hogy kerítsek neki, az meg hadd legyen az én dolgom.
Miért nem szabaditok rá vkit a pszichológusomra xDD
Megint csak csodás doki lehet ha rá kell valakit szabadítani
Es ki az isten kérte, hogy add meg nekem a psz számát?
Te akarsz itt azzal menőzni, hogy húha neked micsoda elérhetetlen éteri dokid van, aki már mással nem is fogalakozik csak veled….
Nem látod milyen gyerekes ez?
Majd biztos lebuktatom magam itt gyakorin, hogy innen kerek ajánlást és úgy megyek orvoshoz 🤡
Miről beszélsz?
Te kérted, hogy adjak jó dokit.
De tökmindegy. Láthatóan a válaszom érdemi részét észre sem veszed:D
Nyilván szarkasztikus volt a válaszom, tekintve hogy leírtam hogy ezen doki NEM tud segíteni.
De ha doki ajánlást akarnék azt fixen nem úgy tennem hogy lebuktatom magam, miután ilyen sok mindent leírtam magamról meg ott van a kérdésem belinkelve…
Az meg hogy a valóság majd jobb lesz, ez kb olyan mintha egy 10 éve függő drognak azt mondanád hogy jobb lesz majd egy szar hétköznap, amikor elmegy egy retek gyárba ahelyett hogy bevenné otthon az ecstasyt és a mennyben lenne
Életemben egyszer sikerült jól éreznem magam az ecstasy-tól(3x próbáltam) akkor viszont semmi nem volt csak én meg a zene, valóban nem emberi, éteri érzés.
Ahhoz képest egy munkanap, főleg egy depresszió miatti pánikroham, az maga a pokol…
De szerencsére én nem drogfüggő vagyok, hanem MD függő meg 30 felett is…
Azt meg nincs doki a földön aki meg tudna győzni arról hogy legyek együtt egy nem vonzó férfivel(akik jönnek folyamat) egy olyan helyett aki a fejemben tökéletes.
Ennyi
Ezt úgy írod, mintha rengeteg drogfüggő nem dolgozna azon rettenetesen sokat, hogy leszokjon róla és végre a valóságban lehessen:D
De te dolgod, annyit hazudsz magadnak, amennyi jólesik.
Megmondtam már hogy a drogfüggőség meg az MD két totál más dolog
Minden ember függő, valaki többszörös, vki csak egy két dologért
A gyakori 90 százaléka is függő és ha elvennek tőlük, bele is bolondulnanak.
Csak amíg a drogrol muszáj leszokni és kva drága is, addig az MD a fejedben van
Láthatod rajtam is és a kérdezőn is hogy mit okoz.
Ami pedig az én életemet meghatározza az az hogy szupererzekeny vagyok, ami örökre velem marad.
Pont úgy nem lehet rajta segíteni mint amikor vki meleg és hetero akar lenni, vagy amikor a balkezeseket atszoktattak… at lehet, de olyan nyomorult lett utána az életük hogy ihaj…
Ha egyszerűen extrém függő típus vagy és megtaláltad a függőséget tárgyát, az eufóriát és tudod hogy hogy lehet ingyen elérni, akkor menni fogsz érte…
Ellenben sem a cigire sem az alkoholra, sem a drogra nem tudtam rászokni soha…
Láttam már hogy reagál doki arra hogy almodozom. Kva amatőr módon.
És azt is magamtól értem el hogy mióta 28 éves korom körül rájöttem hogy mi van velem és belegondoltam egy kizökkent allapotomban hogy hoppá nekem nem is kellene ez a pasi csak a kép amit kialakítottam róla, azóta tudatosan eroltetnem hogy fókuszáljak a jelenre. Csak az elmúlt éveket egyedül bezárva töltöttem, tehat nem is volt alkalmam kipróbálni az új modszerem.
Ezt csak az tudhatja akinek van. Pl a kérdező elég jól leírta, de ő sincs annyira súlyos állapotban mint én.
Hát légy boldog vele.
Bár mint írtad, nem vagy az.
Attól állok a legmesszebb
Pontosan ezért almodozom már 7 éves korom óta
Depresszió-álmodozás-hiányérzet-depresszió
Tudod, ördögi körnek nevezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!