Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők egy jó része miért szexualizálja magát az öltözködésével, ha nem szeretnének szexuális tárgyak lenni?
"Hogy ezzel ti mit kezdtek, az már nem az én felelősségem. Az már sokkal inkább rólatok szól."
Ez kicsit mókás. Szabad vélemény nyilvánítás van, ahogy szabad öltözködés is. Mit szólnál, ha úgy szólna a mondat, hogy szabad öltözködés van, néha élek is vele. Hogy ezzel mások mit kezdenek, az màr nem az én felelősségem. Az már sokkal inkább róluk szól.
Mert így is igaz lenne és lényegében összefoglalná azt, miért problémás, ha valamiért, amivel nem ártasz senkinek, csak érzéseket, reakciókat váltasz ki (és ezeket kihangosítja, tettekre váltja a másik fél,) te vagy előadva hibásnak.
A megbámulásért én se tartom jogosnak a hisztit, ellenben, ha ez tovább megy, akár fizikai interakcióba, akár csak a tisztelet hiányába a kommunikáció során "bevállalós, olcsóbb nőként kezelve" vannak ezért, az igenis gond. Ha lenézed a ruhája miatt, ne akard megbszni. Ha meg akarsz tőle valamit (te, vagy bàrmelyik férfi) akkor tessék tisztelettel, normálisan közeledni. Tudod, "Hogy ezzel ti mit kezdtek, az már nem az én felelősségem. Az már sokkal inkább rólatok szól."
"Ez kicsit mókás. Szabad vélemény nyilvánítás van, ahogy szabad öltözködés is. Mit szólnál, ha úgy szólna a mondat, hogy szabad öltözködés van, néha élek is vele. Hogy ezzel mások mit kezdenek, az màr nem az én felelősségem. Az már sokkal inkább róluk szól."
Nem tudom eldönteni hogy ösztönösen forgatod ki, vagy tényleg nem érted. Bár mivel értelmesnek tűnsz, inkább az előbbire kell gyanakodnom.
Szóval a te példád, a nő öltözzön ahogy akar, az nekem NEM probléma, én még örülök is neki. Én így állok hozzá amúgy is. Az én problémám az, hogy ez a fajta sértődött és beteg, álszent hozzáállás kezd teret nyerni, hogy így öltözik, én megnézem, és még ő sértődik meg rajta, és kezel engem érte valami utolsó sz*rként, primitív ösztönállat férfiként. Szerintem érted a problémát, hiszen mondtad szerinted sem fair.
Ha viszont ezt párhuzamba raknánk a szabad véleménnyel, ez úgy nézne ki hogy én írok amit akarok, ti meg reagáltok rá ahogy akartok. És akkor én elkezdenék kiakadva őrjöngeni még ezek után hogy én provokáltalak mondjuk titeket valamivel az írásomban, ti adtok rá egy normális és egyenes reakciót, és mégis nekem áll feljebb. Én ezt az egészet párbeszédként kezelném, nem pontoztam le vitapartnert, nem álltam bele, nem támadtam és nem forgattam ki. Ezért is mondtam, ahogyan a szavaimat veszitek és ahogyan reagáltok rá, az már rólatok szól. Én nem fogok rajta kiakadni, és ez így van rendjén.
Mint ahogy a szexin öltözött nőt ha valaki megnézi, az se arról szól aki megnézi. Az egy természetes reakció. Hanem ha ezen az adott nő még idióta módon megsértődik, akkor az már róla szól. Hiszen ő maga hozta létre a helyzetet, hogy alaposan meg legyen nézve. Az már csak és kizárólag őt minősíti, hiszen idióta módon járt el, ha még neki állt feljebb.
162
És azt te fogod eldönteni, hogy az adott nő azért vett fel ujjatlant, mert szexi akart lenni, vagy egyszerűen neki is - mint a többi 8 milliárd embernek - működik a hőháztartása és érzékeli a 40 fokot?
Uramatyám. Talán olvasni kellett volna amit eddig leírtam, a nagy háborgás, lepontozás és egyebek helyett. Vagy esetleg értelmezni, elgondolkodni rajta. De akkor beidézem a válaszomat, és utána mentem csinálok valami hasznosat. Jelen helyzetben úgy érzem ettől bármi hasznosabb lenne. Ha csak a falat bámulnám elmélyülten, még az is. Át se megy amit mondok, csak a nyélből hárítás, az a lényeg. Szóval amit itt korábban írtam, és most mégis bepróbálkoztok vele :D Idézem:
"Meg kiforgatás hogy csak a hőség miatt vesznek fel ennyire kihívót. Hogyne, ezért kell dekoltázst is fullba kirakni, vagy épp a segget a picsanaciba, azon a pár centin múlik hogy ne kapjon szegény hőgutát :D Szerintem a legocsmányabb hazug álszentség, ha ezek után még letagadják hogy azért azt veszik fel, mert szeretnének szexinek látszani. Van azért határ a lenge, és a kihívó, sőt akár a k*rvás öltözék között is. Mindnek megvan a szerepe, és aki erről hazudik, az a valóságot torzítja."
Abban a kérdésben is amiről korábban beszéltem, ott is hasonló eszközökkel érveltem. Persze ott is a sok sértődött és idegbeteg nő nyélből lepontozta. Hogy semmi baj a lengébb öltözékkel, se a rövidnadrág, se akár a miniszoknya, se az ujjatlan nem kihívó, hanem egyszerű de lenge nyári öltözék. De amikor kint vannak a csajnak teljesen a combjai, a segge, fullba látszanak a mellei mert nem szimpla dekoltázs hanem extrém, vagy esetleg melltartó méretű felsőt vesz fel, akkor ha azt egy férfi MEGNÉZI akkor ne a férfi legyen már a hibás azért is. És főleg nem így, hogy erőszakosan még megpróbálja végigverni sok nő a másikon hogy ő a perverz f*szkalap, meg a primitív ösztönállat. Nonszensz az egész, komolyan :D Meg az is, aki képes az ilyet támogatni...
Ha azt mondanám ti megérdemlitek az itteni inceleket, akkor meg gondolom áldozathibáztató lennék :) Az kicsit se baj, hogy ugyanúgy tereltek, kiforgattok, és a kényes kérdéseket ignoráljátok, és próbáljátok elkenni, vagy összemosni más dolgokkal. Ilyen emberekkel nem lehet vitatkozni, teljesen értelmetlen időpocsékolás. Galambbal a sakk. És akkor mi marad, az incelek és trollok féle hergelés. Na ennyit a párbeszédről. További jó és békés fórumozást kívánok ;)
"Vagy szerinted ez normális, hogy már itt tartunk? "
Igen, normális.
Mivel én tudom a különbséget egyszerű (meg)nézés és bámulás között. Tudom, hogy meg lehet nézni úgy másokat, hogy egyáltalán ne vagy alig vegyék észre.
Ismerem az alapvető normákat és testbeszédet.
Normális ember észreveszi, hogy a másik látja, hogy nézed, és akkor máshová néz, nem kezdi el kínosan bámulni.
Normális ember látja, ha a másikat nem érinti jól a nézése, nem szeretne vele szemkontaktust, és nem legelteti rajta tovább a szemét fel-le. Olyan is van még mindig, hogy pozitívan érinti, azt nevezik szemezésnek. De ha a nő kb. dührohamot kap, hogy mit bámulja az illető, akkor nem erről van szó.
Az "őrjöngésük" nem is szólhat arról, hogy simán csak rájuk néztek, mivel annak tippre a 80-90%-át nem is veszik észre (ha a feneküket nézik hátulról, annak pláne).
És azt se hinném, hogy arról szól, hogy meglátták, hogy egy férfi nézi őket, de amint ő is odanézett, akkor elfordította a tekintetét.
"Szerintem a legocsmányabb hazug álszentség, ha ezek után még letagadják hogy azért azt veszik fel, mert szeretnének szexinek látszani."
Az, hogy szeretne szexinek látszani, nem egyenlő azzal, hogy ezt mindenki úgy fejezi ki, ahogy kedve tartja, és nem lehet illetlenségnek tartani, netán undorodni.
"Aztán mégis a férfiakat képesek ócsárolni és hibáztatni őket, ha meg vannak nézve, vagy neadjisten bevállalós, olcsóbb nőként kezelve. "
Még szép.
Ne kezelje az öltözködése alapján sehogy, a határait tiszteletben kell tartani mindenkinek.
"Beválallós, olcsóbb nőként kezelve" - Csak kibújik a szög a zsákból. :D
"Meg kiforgatás hogy csak a hőség miatt vesznek fel ennyire kihívót."
Szerintem meg az a kiforgatás, amikor úgy adod elő, mintha a seggüket rövidgatyából kirakó nők és a gyakorin "őrjöngő" nők biztosan ugyanazok a személyek lennének.
A legtöbb itt inkább tagadni szokta, hogy kitenné a rövidnadrágból a se.gge alját.
"Hogyne, ezért kell dekoltázst is fullba kirakni, vagy épp a segget a picsanaciba, azon a pár centin múlik hogy ne kapjon szegény hőgutát :D "
A férfiak azt a nőt nézik meg leginkább, aki SZÉP vagy minimum valami szép rajta.
Nem a pár centivel rövidebb nadrág vagy a kevésbé kivágott felső fogja megállítani a nézegetést.
Linkelek pár nőt, akiknek sem a mellük nincs kint (vmelyiknek még kicsi is melle), sem a fenekük, megvan a bővös pár centi, ami elválasztja a teljes p.icsanadrágtól és mégis 100%, hogy megnézik őket, és kijut nekik az udvariatlan bámulókból és még a beszólogatókból, cuppogókból is, és az is bőven megállja közben a helyét, hogy a meleg miatt öltöztek így fel (meg nyilván csinosak is szeretnének lenni).
(Ez a kedvencem, ugye ki a f.asz ne nézne meg egy nőt egy ilyen hipernőies, szexi cuccban? Pedig semmi nincs kint belőle.)
A többség (Budapesten) nem így mászkál (de persze vannak):
Arra pedig szintén nem nagy az esély, hogy a 2. csoportba tartozó hölgyek gyűlölködnek itt gyakorin, hogy rájuk se merjenek nézni, és ők csakis a meleg miatt öltöztek fel így, sokkal inkább valószínű, hogy az első csoportba tartoznak (vagy lehet, hogy még oda se), és zavaró bámészkodást kaptak.
Arról nem is beszélve, hogy ha azt mondaná, hogy neki elege van a bámulókból és a beszólogatókból, és ezért ő csak így hajlandó felöltözni, akkor meg azt kapná meg, hogy szánalmas femináci, aki megszűnt nő lenni, és hahahahahahhahahaha, biztos marha egészséges fejben, ha nem is akar már nőies, szexi lenni:
166
Ennek hiába magyarázod.
Gondolom 5 éve egy borús novemberi napon azért lettem abuzálva a vonaton, mert annyira kihívó volt az a ballon kabát meg a magasnyakú pulcsi, hogy a tisztelt úriember mégsem bírhatott már magával…
"Mint ahogy a szexin öltözött nőt ha valaki megnézi, az se arról szól aki megnézi. Az egy természetes reakció. "
De te azt írtad, hogy az is oké, ha "bevállalós, olcsóbb nőként" vannak kezelve akkor nincs joguk felháborodni, tehát az oké, magának kereste a bajt. Ennek egy durvább verziója a másik válaszadó "Amíg nem értik meg a nők, feminácik, meg mellettük nyomják a trollok, hogy NEM MINDIG, de sok esetben a nő IS thet róla, hogy megerőszakolják, zaklatják, addig miről beszélünk?"
Ilyenkor hol van az, hogy, "Hogy ezzel ti mit kezdtek, az már nem az én felelősségem. Az már sokkal inkább rólatok szól."
Ha neked nincs felelősséged a kimondott véleményed miatt, amíg azzal nem bántasz, provokàlsz (egyetértek), akkor a nőnek miért van felelőssége, ha egy másik szabadság joggal, az öltözködés szabadságával él?
Ezzel a miért ment oda vádaskodással csak legitimizálva lesz a bűn, mindegy mi a téma. Ahogy valaki írta, ha a társadalom kivetné az agresszort, akkor nem merne lépni. Míg lesz egy kis ejnye bejnye (ha lesz) a zaklatásos ügyekben, de mellette teli torokból van üvöltve a minek ment, miben ment, megérdemli, addig nem igen lesz változás.
Kicsit más téma, de szorosan kapcsolódik, hogy egyik oldalról legyen a nő elővigyázatos, fogja fel, hogy az ő hibája is, ha bajba jut.
Ugyanakkor az is számon van kérve, aki tart az idegen férfiaktól és bizalmatlan "ok nélkül". Én utóbbi verzió voltam mindig is, úgyhogy saját tapasztalatból mondom.
Ne öltözz úgy, ahogy szeretnèl, ne menj este sétálni, ne tömegközlekedj éjszaka, sőt, ha kihaltabb az utca fokozottan figyelj, buliban ne szakadj el a többiektől, figyelj az italodra, ne menj egyedül mosdóba, mert akkor megérdemled, de ne is félj a férfiaktól, mert nem mind olyan, de a nők miért válaszolnak élből elutasítóan, ha random idegen próbálkozik, miért csak a barátaikkal összezárva buliznak, így hogy kezdeményezzen a férfi stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!