Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nők! Nektek zavaró lenne, ha egy férfinak több macskája van?
Van egy nemrég mentett cicám és nagyon megkedveltem a macsekot és igyekszem mindent megadni a számára, jó körülmények között él, viszont tervbe van véve, hogy hozok még néhányat mellé, hogy ne legyen egyedül.
Kedvelem az állatokat nagyon és jó érzéssel töltött el, hogy megtudtam menteni ezt a kis jószágot. Jelenleg most nincs senki az életemben, de ismerkedésnél nem tudom mi lenne a reakció a másik fél számáról, ha ezt közölném vele. Titeket ez zavarna, ha egy férfinak több macskája lenne?
Egy éve lakunk falun, itt bizony mindenki macskája járja a falut, az erdőt, itt ez a szokás. Hogy jó vagy sem, az már más kérdés, mert bizony néha elüti őket az autó, de én már többször hallottam itt a faluban, hogy "a macskához nem szabad ragaszkodni, mert fogyóeszköz".
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Gratulálok
Azért azt ne felejtsük el, hogy a macskák "vadállatok", nem úgy, mint a kutyák. Elvannak a lakásban, de amint teret kapnak, mennek.
Kertes házunk van, mindig befogadott cicáink voltak, a mostaniak full lakásból jöttek. Kb. 2 hónapig tartott a csak lakásban időszak, aztán már mentek is ki a kertbe. Nyilván télen kevesebbet, nyáron viszont csak kert. Onnan viszont nem mennek el, max. a szorosan következő szomszéd kertig. De ott meg ugye ismerik őket.
21.
Mennyivel nemesb és dicsőbb is a belvárosi macskatartás. "Cirmike, ez a pici hely a panellakás sarkában, ahol épp meg tudsz fordulni lesz a te helyed mostantól...".
Be is bizonyitottatok, amit civil macskamentokent már amúgy is tudok.
Szerintem kinek a macskait mentjuk?
Aki kiengedi, és elutik, megmergezik, megtámadja egy kutya. A kint tartott macskák átlag életkora 3 év, míg a valós élettartamuk 20 év is lehet. Ivartalanitasrol már nem is beszélek, mert nem divat.
Milyen infrastruktúra kell egy macskahalos erkelyhez vagy kerítéshez? Érdekes módon rengeteg valóban felelős állattartó ismerősöm van, aki úgy engedi ki a macskát az udvarra, hogy megakadályozza, hogy elszökjön.
Egyébként egy macska kb egy két éves gyermek értelmi szintjén van. Ha egy két éves gyereket nem engedsz ki egyedül az utcára boklaszni, akkor egy macskát miért is ?
Persze, “Cirmi” van olyan okos, hogy nem szalad ki az autó elé, hogy nem eszik mérget, meg a szomszéd Pista bá nem veri szét egy lapáttal.
Csak nem ez a tapasztalat, hanem az, hogy az ilyen felelőtlen állattartók miatt jelenleg 3 MILLIÓ kobor macska van az utcákon.
Jöhet a lepontozas :)
#25 A macskák sokkal okosabbak annál, mint ahogy itt leírtad, kb. semmit sem tudsz róluk.
A kertes macskáim élettartama 15-22 év között van.
Csajoztam már macskával, szóval hajrá! :D
De mint láthatod, ez eléggé megosztó tud lenni. Aki nem állatbarát, vagy aki szerint kínzás a lakásban tartani macskát, vagy aki nagyon ad a higiéniára stb, azoknál könnyen teljesen elvághatod vele magad. A többieknek nagyjából tetszeni fog, esetleg még imádni is fogják. De ezt neked kell tudnod jól felmérned, milyen is a másik fél.
26
Ok
Állatorvos asszisztens vagyok,de te biztos jobban értesz hozzájuk 🙃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!