Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nők! Nektek zavaró lenne, ha egy férfinak több macskája van?
Van egy nemrég mentett cicám és nagyon megkedveltem a macsekot és igyekszem mindent megadni a számára, jó körülmények között él, viszont tervbe van véve, hogy hozok még néhányat mellé, hogy ne legyen egyedül.
Kedvelem az állatokat nagyon és jó érzéssel töltött el, hogy megtudtam menteni ezt a kis jószágot. Jelenleg most nincs senki az életemben, de ismerkedésnél nem tudom mi lenne a reakció a másik fél számáról, ha ezt közölném vele. Titeket ez zavarna, ha egy férfinak több macskája lenne?
Nekem mindig voltak cicaim. A párom is szerette az állatokat, mielőtt osszejottunk, de mióta úgymond “közösen neveljük” őket, azóta teljesen macska bolond lett.
Úgyhogy nálam abszolút nem kizáró ok több cica (nekünk is 3 van), amennyiben megfelelően vannak tartva, ápoltak és foglalkozva van velük ☺️
25N
8
Olvass utána, hogy a menhelyek is csak benti tartással adnak örökbe állatot, nem véletlenül.
Kint rengeteg baj, veszély érheti őket. Akkor a kutyát miért nem engeded ki az udvarról? Egyébként macskát is köteles vagy JOGSZABÁLY szerint portán belül tartani, azaz a telekrol nem kiengedni. Rengeteg jobbnál jobb leehtoseg van erre, ami biztonságos a cicanak, de a legtöbb ember számára a macska itthon fogyóeszköz, amiért nem kar, amire nem akarnak költeni…
12.
Ez kizárólag a fővárosban működhet így, itt vidéken semmilyen lehetőség nincs. Amikor már ki van építve a lehetőségek arzenálja, lehet elvárni is. Amíg nincs normális infrastruktúra, addig nomád macskatartás lesz.
Az én cicám van annyira intelligens, hogy ne menjen ki az útra, ne verekedjen nagyobbakkal közeleg is a tizedik születésnapja. A doki szerint kiváló állapotban van (pici túlsúly, de erőnléte, állóképessége, gyorsasága stb. mind kiváló)
"Olvass utána, hogy a menhelyek is csak benti tartással adnak örökbe állatot, nem véletlenül."
A menhelyek átestek már a ló túloldalára és itt most nem kifejezetten a kinti/benti tartásra gondolok. Egy kutya/macska örökbeadás már lassan bonyolultabb, mint egy gyerek örökbefogadása.
Egyébként pedig azért butaság a macskát összehasonlítanod a kutyával, mert a kutya sokkal hűségesebb állat; nyitott kapunál sem pattan meg, mint a macska, aki bármilyen kerítésen átugrik.
Egy éve lakunk falun, itt bizony mindenki macskája járja a falut, az erdőt, itt ez a szokás. Hogy jó vagy sem, az már más kérdés, mert bizony néha elüti őket az autó, de én már többször hallottam itt a faluban, hogy "a macskához nem szabad ragaszkodni, mert fogyóeszköz". Én sem értek vele egyet, nekem is nagyon fura ez a felfogás, hiszen Budapesten születtem és éltem több, mint harminc évig, ahol teljesen más a helyzet. Bár, hozzáteszem, a peremkerületek kertvárosaiban is ugyanaz a helyzet, ott is szabadon jönnek-mennek.
15.
Az intő példa: https://www.youtube.com/watch?v=EXyrFdg5IIA
(Lehet lakásban is szarul tartani őket). Ha bazi nagy kert van és ivartalanított kandúrok, akkor maguktól se mennek messzire. (Legalábbis a mieink bőven megvannak a saját kert - szomszédnéni - macskás idős bácsi - hátsó paraszt (gazdálkodásból élő ember) szomszéd teleknégyesen.
14.
A menhelyek egyrészt a saját seggüket védik, másrészt a fészbúk térnyerése óta elkezdtek kicsit "celebeket" csinálni a talált macskákból, rendesen végigkövetve a macska felépülését és érezhetően kötődnek is hozzájuk a mentők, ráadásul benne van a pakliban, hogy 3 év múlva ASDASDASD123 nevű felhasználó megkérdezi, mi lett Mircivel azóta, valamelyik másik arc pedig viccből nekiáll kínai videókat linkelni, ahol épp macskát esznek (ez megtörtént velem, undorító volt - ezeket miért engedi a YT? Sokkal kisebb dolgokat tudnak törölni "szabályszegés"-t kiáltva)
Nekem kutyám van, kutyás vagyok, de a macskákkal sincs bajom. Ha az állatok megférnek egymás mellett, illetve legfeljebb 2-3 macskáról lenne szó, még szimpatikus is lenne.
Számomra mindig is jó jel volt, ha valaki felelősséget vállal egy állatért. A mostani páromnak is van egy kutyája, illetve kettő gyíkja is van.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!