Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kérjem meg a barátom, hogy szálljon be a költségekbe úgy hogy azt ne vegye támadásnak?
Szóval mindig nálam találkozunk, mert ő a szüleivel él.
Heti egyszer, max 2x nálam alszik, nálam fürdik (ő az a típus, aki egy órán át a 80 fokos vízben ül, én gyorsan letusolok), ha tél van fel kell húznom a fűtést mert ő nagyon fázós (nyáron a légkondit!) én készítek vacsorát amire én vásárolok be, én mosom a lepedőket, törülközőket stb.
Ez már tart kb. fél éve.
Szeretném megkérdni, hogy szálljon be, de eddig ha erre került a szó, mindig az volt a reakciója hogy "Beszállok majd a rezsibe", amiből a gyakorlatban semmi nem lett.
Mit csináljak? Nem akarom "megtámadni" azzal, hogy figyelj fizess, mert nem a stílusom, de ez a dolog egyre inkább feszültté tesz.
Én vagyok 25, ő 34.
Programokra azért elvisz?
Nagyon nagy harmónia lehet közöttetek, ha egy ilyen alap kérdést sem tudtok megbeszélni. Ne hagyd magad kihasználni, mondd meg neki, hogy ezen változtatni kell, mert neked ez így nem jó, ezért ettől a hónaptól x összeget szeretnél kapni a rezsibe, vagy mostantól ha jön, akkor küldöd neki a bevásárlólistát a vacsihoz.
Amúgy nagyon arcátlan, szerintem egy normális embernek alap lenne, hogy belegondol, hogy mivel tartozik.
#45: igen, ő is gyakorlatilag ezzel indokolja, hogy ez nem számottevő.
Tényleg fel kell húzni a fűtést, és tényleg órákat a forró vízben ázik, úgy hogy újra engedi. Most ezeket kiszámolni és számszerűsíteni nem lehet, legalábbis én nem tudom. (Hogy X percig volt felhúzva a fűtés akkor X forint extra költség.)
Magától soha nem hoz semmit. Az utóbbi időben kezdtem el azt, hogy nyugodtan megkérem ha jön, akkor hozzon ezt és ezt, mert nincs. (Még akkor is ha amúgy van.) És akkor megteszi. De csak 2 max 3 tételt, tehát nagybevásárlásról nincs szó.
Egyszer mondtam, hogy nekem nincs autóm, igazán elvihetne bevásárolni, később így egyszer megtörtént, és kifizette bár nem volt sok (8-9e forint) de hogy is mondjam, önmagától ez soha nem jön neki. Mindig nekem kell kérni, mindent így én pedig olyan megalázónak, kellemetlennek érzem.
#46: igen, van. Megkértem, hogy segítsen kifizetni az elmaradt közös költségem. Ez egy nagyobb összeg, bár mégsem olyan hatalmas kb. két teli tankja.
Először leforrázta a dolog, mondtam hogy mindig nálam van, sosem kértem ilyet, aztán csak annyit mondott hogy "igen, így korrekt". Azt ígérte kifizeti. Hát meglátjuk, ha találkozunk. Van egy olyan érzésem hogy lesz valami, ami megakadályozza benne.. akkor ott vége. Hiszen megígérte.
49: Ez így nem lesz jó, nem önellátó se anyagilag, se magáról való gondoskodásban.
Téged használ a pótmamájának.
Ezt nevezik mamahotelesnek, kedves fórumozók!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!