Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kérjem meg a barátom, hogy szálljon be a költségekbe úgy hogy azt ne vegye támadásnak?
Szóval mindig nálam találkozunk, mert ő a szüleivel él.
Heti egyszer, max 2x nálam alszik, nálam fürdik (ő az a típus, aki egy órán át a 80 fokos vízben ül, én gyorsan letusolok), ha tél van fel kell húznom a fűtést mert ő nagyon fázós (nyáron a légkondit!) én készítek vacsorát amire én vásárolok be, én mosom a lepedőket, törülközőket stb.
Ez már tart kb. fél éve.
Szeretném megkérdni, hogy szálljon be, de eddig ha erre került a szó, mindig az volt a reakciója hogy "Beszállok majd a rezsibe", amiből a gyakorlatban semmi nem lett.
Mit csináljak? Nem akarom "megtámadni" azzal, hogy figyelj fizess, mert nem a stílusom, de ez a dolog egyre inkább feszültté tesz.
Én vagyok 25, ő 34.
Ez elég nagy red flag a hosszútávú kapcsolat működés szempontjából, hogyha ez nem jön neki alapból, hogy neked költségeid vannak és ő kb csak "haszonélvezője" az egésznek.
Én összeírnék egy költségvetést, mondanám hogy üljünk le, itt van a papír, és itt van az összeg, ennyivel jó lenne ha beszállna, és kérdezd, hogy akkor utalod, vagy kp-ban szeretnéd adni és mikor, mert akkor úgy kalkulálsz a hónapra
Mi a fene.
34 és szülőkkel él????
Engem ki néztek 29 évesen wtf?
Ennek nem lesz jó vége csak szólok előre.
Inkább add fel a kapcsolatot.
Nem kell finomkodni. Tild a képe elé a számlákat, és közöld vele hogy innentől felesben fogja fizetni a számlákat. Azt is közöld vele hogy ez nem egy hotel vagy panzió. Mert nagyin úgy tűnik hogy téged semmibe vesz anyagi szempontból. Meg azért eléggé éretlen is, mert oké hogy a szüleivel él, de hogy anyagilag semmije nincs az gáz (kivéve ha frissen vált munkanélkülivé).
Legyél határozott vele. Addig nem lehet nálad amíg nem száll be a költségekbe. Persze hog nehéz lesz, de nem akarsz anyagilag belerokkanni a kapcsolatba.
32F
"én mosom a lepedőket, törülközőket stb."
Vegyen/vigyen hozzád magának ágyat, kelengyét, és hordja haza mosni!
Ne a tiédet használja!
És vásároljon be ő!
Ha heti 1-2-szer nálad alszik, vegyünk 2-t, akkor az 8 alkalom/hó. Az akkor kb. a rezsi negyede lenne alsó hangon, amivel hozzájárul, + a kaja fele (ez is alsó hangon, mert ugye Te főzőcskézel, Te dolgozol vele.)
Szerintem simán mondd meg neki. Aztán ne hagyd, hogy továbbra is csak ígérgessen, hogy majd beszáll a rezsibe. Ha nem fogja fel, akkor ki kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!