Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kérjem meg a barátom, hogy szálljon be a költségekbe úgy hogy azt ne vegye támadásnak?
Szóval mindig nálam találkozunk, mert ő a szüleivel él.
Heti egyszer, max 2x nálam alszik, nálam fürdik (ő az a típus, aki egy órán át a 80 fokos vízben ül, én gyorsan letusolok), ha tél van fel kell húznom a fűtést mert ő nagyon fázós (nyáron a légkondit!) én készítek vacsorát amire én vásárolok be, én mosom a lepedőket, törülközőket stb.
Ez már tart kb. fél éve.
Szeretném megkérdni, hogy szálljon be, de eddig ha erre került a szó, mindig az volt a reakciója hogy "Beszállok majd a rezsibe", amiből a gyakorlatban semmi nem lett.
Mit csináljak? Nem akarom "megtámadni" azzal, hogy figyelj fizess, mert nem a stílusom, de ez a dolog egyre inkább feszültté tesz.
Én vagyok 25, ő 34.
Az tök jó, hogy "harmóniában vagytok".
Nálam ez már alapokat döntene.
"azt mondta hogy sóher vagyok, zsugori és ennek a szinonimái, és elég gyakran hencel is ezzel pl. "Jaj kérhetek egy pohár vizet vagy drága?" - ezt mondja nekem röhögve."
Na én ezután dobtam volna ki. Nem hogy magától nem érzi, hogy be kéne szállnia a költségekbe, de ha felhozod a témát, akkor is ilyen tiszteletlenül reagál. Ez nagyon nem oké és nem csak a pénz miatt.
Nem vagy anyagias, amiért nem akarod te fizetni minden költségét és tudom, hogy a pénz kényelmetlen tud lenni, főleg így, hogy mindig próbálja elviccelni, de ne hagyd magad. Mondd meg, hogy már többször jelezted mit szeretnél és eddig csak ígérgetett, de most szólsz utoljára és ha nem tudtok megegyezni valamiben, ami neked is megfelel és nem tartja magát hozzá, akkor vége. És nem csak fenyegetésből, tényleg szakíts vele, ha ennyit nem tudtok megbeszélni. Hogy lehetne ebből hosszú távú kapcsolat, hogy tudnál vele tervezni, mi lenne, miután összeköltöztök, ha nem tudsz kérni tőle valamit, ami amúgy teljesen jogos? És nem csak hogy nem teszi meg, de még be is szól miatta.
Egye fene a más ügyekben való harmóniát!
Ez a férfi kihasznál, élősködik (közben gondolatban dicséri magát, hogy milyen ügyes...), halvány fogalma sincs arról, hogy a tapintatos figyelmeztetéseid ellenére illene részt vállalnia a költségekből és nem úgy válaszolnia, ahogy írod.
Egész életében ilyen élősködő lenne, természeetsen rajtad élősködne.
Miért ne lehetne az élet más területén harmónia köztük???
Lehet, de a felvetett téma felülír minden más összahngot, mert szerintem is egyértelmű, hogy a fiú csak élősködik, kihasználja a kérdezőt.
Fél éves kapcsolat, amiben mindig nálad találkoztok... Programok azért vannak? Vagy csak odamegy, szexeltek, esetleg megnéztek együtt egy filmet, aztán alvás? Mert ezt így nem nevezném kapcsolatnak.
A párkapcsolat minőségét nálam mindig az jelzi, hogy a felmerülő problémákat tudjuk-e kezelni. Mert fél év még csak az ismerkedés időszaka, amiben kiderülnek a másik jó és rossz tulajdonságai. Sajnos nem mindig voltam ennyire tudatos, belementem egy nagyon hasonló szituációba, sőt, voltam olyan hülye, hogy hozzá is mentem. Csak rosszabb lett. A problémákat elbagatellizálta, ő élte világát, miközben nekem ráment az egészségem. Nehéz volt kilépni, nehéz volt összekaparni magam, de a mai eszemmel már nem állnék össze ilyen emberrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!