Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak nekem tűnik furának és kettős mércének a nők felől ez az indok mindenre?
Szóval az az indok, hogy "mert félt". Ahol pl tipikusan láttam eddig a használatát, az mondjuk az a helyzet hogy szakításnál ghosting, eltünés. Sok nő ezzel magyarázza meg ha egy másik nő ghostingol, hogy mert félt, és mert a férfiak vadállatokká válnak stb és jogos. Ez még érthető is valahol, oké. Aztán a normálabb szakításnál hogy nem ad magyarázatot mi a baj, szintén a felmentés hogy mert félt mit mond majd rá a másik, meg hogy nem fogadja el. Oké, belefér, megértem hogy miért. Amikor a konfliktust hogy nem lehetett megbeszélni a párjával, még ha az normális ember is volt, mert a nő félt a saját álláspontját bemutatni, képviselni. Szomorú dolog, de valahol értem, oké. És még sorolhatnám a példákat, elég sok olyan dologra amire a férfiak azt mondanák hogy jellemtelenség, vagy sunyiság, arra sok nő azt mondja hogy azért tette amit és viselkedett úgy, mert félt a másiktól. Oké, értem én.
De akkor itt a másik oldal. Ugyanez a nő hogyhogy nem félt olyankor, amikor mindent kidobó öltözéket kellett felvenni és abba jönni menni teljesen önként? Vagy amikor idegen pasikkal kikezdeni, úgy hogy még ő kezdeményezett sőt mászott rá, ilyenkor hol van ez az úgynevezett félelem? Vagy amikor bajt kellett keverni, feszültséget szítani embereket összeugrasztva, mert épp nem fért a bőrébe és unatkozott, akkor hol volt a félelem? Vagy amikor olyan helyzet volt, hogy úgy érezte belerúghat valakibe, szídalmazhat embereket, vagy kibeszélhet, árthat nekik még ennél is komolyabb módon, olyankor nem félt?
Szóval nekem ez kicsit ellentmondásosnak tűnik. A mai nő nagyon sok esetben már nem fél, sőt, sokszor pont hogy vakmerőbb a férfiaknál, hiszen pontosan tudja hogy a női mivolta miatt nem érheti bántódás. Normális ember nem üt meg nőket, mivel az tabu, és jó okkal. De akkor mégis, amikor ugyanezen nők jellemtelenebb, gerinctelenebb húzásait kell megmagyarázni, miért kerül mégis elő a félelem kártya?
#16 vagyok, nem vagyok férfigyűlölő, azért hoztam fel összehasonlításnak az első példát, hogy érzékeltessem a férfi és nő közötti fizikai különbséget.
Nem tudod azt mondani a nőknek, amit hallani akarnak, mert láthatóan nem érted a nőket, de nem is akarod, mert neked csak a saját véleményed elfogadható. Ez már alapjáraton ok a ghostingra.
Nyílt terepen kikezdeni egy férfival nem veszélyes, szinte esélytelen, hogy megerőszakoljon ezért valaki, a férfiak nem szoktak agresszióval válaszolni a flörtre, legrosszabb esetben elutasítóak.
Az meg, hogy ittasan belekötnek valakibe...ittasak baszki.
#22 És még több kiforgatás, én ugyanis nem ezt mondtam. Hanem konkrétan elmenni a férfival az éjszakába, ismeretlenként. Mert hajtja a nőt a vére és olyankor nem fél. És amennyire jó emberismerő a legtöbb nő, arra pl a sorozatgyilkos Ted Bundy a legjobb példa. Még a börtönben is százával kapta a női rajongói leveleket. A másik példám meg az volt hogy kint szól be nyíltan veszélyes arcoknak éjszaka. Csak úgy buliból a feszültséget szítani. Mindkét eset eléggé veszélyes, nem is értem miért kell ilyen nyilvánvaló dolgokat tagadni. Ellenben pl egy normális szakítás, akár még üzenetben is, nem lenne az.
Szóval nem! A titok nyitja annyi, hogy amíg a példámban sorolt kockázatkereső és veszélyes magatartásban igenis van érdeke a nőnek, izgalom, élvezet, addig simán megteszi. Szó sincs arról hogy félne! Amikor meg a saját kényelméről van szó, és más emberek érzéseiről akivel neki már semmi dolga, akkor így mutatkozik meg a jellem ahogy utána bánik velük. Amikor már nincs meg az érdek, olyankor ütközik ki a valóság. Sok nő meg nekiáll mosdatni még ilyenkor is, hogy a férfiak hibája, a nő pedig jól teszi amit tesz. Értékrend...
#21 Te pedig találgatsz, ráadásul szintén rám próbálod kenni a saját jellemtelenségedet, mivel épp most ismerted be hogy ghostingolni szoktál. Ilyen alapon mondhatnám hogy az első kb 6 komment után olyan szintű jellemtelenséget láttam, hogy ilyen nőkkel én se akarnék soha komoly kapcsolatot, max dugást. És akkor ezen megideologizálva alap lenne az átverés, szex, majd ghosting. Miben lenne különb mint amit ti csináltok? Az én fajtám pff. Kezdem megérteni azokat a férfiakat, akik tényleg ebben utaznak. Pedig én sokáig elitéltem ezt, sőt a nőket védtem elég sok esetben. Naív voltam, ez a fórum is csak bizonyítja sokszor. És nem a szavak és hazugságok szintjén amit itt sokan előadnak szép szavakat, hanem a tetteik. Amire az utóbbi 10-15 komment elég jó példa.
Oké :)
Egyébként én már megkaptam a válaszomat, még ha nincs is kimondva és leírva. Sokminden beszédes itt, összességében örülök hogy feltettem a kérdést. Meg aztán ha más férfiak is idekeverednek és elolvassák, ők is le fogják tudni szűrni a következtetéseket.
Nem vitázom veled mert nincs miről, tessék máris normális emberré váltam, szipiszupi minden 🤗
Ha férfiak keverednek ide, azok nem olyan egyszerűek, mint te. Illetve nincs üldözési mániájuk, hogy belemagyarázzák az akármilyen pirulát mindenbe.
Te nem vagy férfi.
Nem tudom milyen piruláról beszélsz, de nekem kezd úgy tűnni hogy neked kéne bekapnod egyet. Attól megnyugodnál végre. Vagy akár egy pirulát is ja.
A vicc hogy nem is tudod ki vagyok, hogy nézek ki, és hány nővel volt eddig dolgom. És hát a magadféle pitiáner senkiken kívül én ezt még sehonnan nem kaptam meg, csakis itt gyakorin, így ha nem probléma nem is venném magamra. Na további jó örjöngést neked egy névtelen fórumon 🤡
Kérdező, továbbra se értem, miért nem a ghostingolásra hozol példákat, és hogy milyen szitukban helyeseltek a nők. Én írtam, hogy ált. gerinctelenség, és nem jó formája a kapcsolat megszakításának, de vannak kivételek. Ha neked van egy 5 éves kapcsolatod, megunod a párod, akkor tartozol rendes szakítással, indoklással is. Ha elmentél randizni vkivel, de uncsi volt, viszont keres még a másik, akkor is illik lezárni (magyarázkodni itt nem szükséges). Nekem viszont volt olyan esetem, hogy egy pasi rám írt Facebookon, visszaírtam, úgy voltam vele, nem vagyok a netes ismerkedés híve, de ha szimpi lesz, találkozhatunk, külsőre tetszett. Kb. fél napig nem néztem az üzijét (amiben éjszakai alvás is benne volt), írt több üzit, számonkért, lehordott ennek-annak. A kéretlen mappába tettem, és soha többet nem válaszoltam. Vagy egy pasi ismerősöm esete egy pszichésen beteg nővel, akit én is ismerek, ragacs, zaklat embereket, de ha ignorálod, nem kommunikálsz vele, letiltogatod a profiljait, még mindig hamarabb abbahagyja, mintha bármilyen interakciót fenntartasz vele.
A Ted Bundy meg továbbra sem jön az alaptémához, és fogalmunk nincs, hogy aki belé szerelmes, az ghostingolós-e. Ja, amúgy meg én pl. több olyan zenészt, énekest is ismerek, aki az élet jó pár területén hajlamos zavarba jönni, de ha színpadon énekel/játszik tömeg előtt, akkor vagány, laza. Senki nem ugyanúgy viselkedik az élet minden területén, van, akinél ez markánsabban megvan, másnál kevésbé.
#28 Akkor te voltál az egyik abból a pár, még normális kommentelőből aki képes elfogulatlanabbúl kezelni és átlátni a helyzetet. A példa amit hozol ghostingra jogosnak mondható, ott valóban megvolt a red flag hogy valami követelőző erőszakos hülye lesz. Bár hozzátenném nőből is akad bőven ilyen, volt hasonlóakkal dolgom és én is leépítettem őket hamar, szóval ghosting szintén, igen. Ezért mondtam ez nem fekete fehér ennyire, és el tudom fogadni hogy van szükséges és célszerű ghosting.
De igazából a kérdésem se kifejezetten a ghostingról szól, az csak az egyik példája a jelenségnek. Ahol az van bedobva, hogy félt a másik fél. Miközben sokkal gázabb, veszélyes dolgokat meg önként megtesz, amiben meg nem fél. Tehát ellentmondás. És főleg az volt nekem fura, hogy ennek ellenére sokan automatikusan felmentik az összes, minden esetben ghostingoló nőt, csak mert nő. Szerintem akkor te is belátod hogy ez nem helyes, és ez esetben végre te lennél az első itt! Megszámoltam most, konkrétan legalább 17 nő jelen van és olvassa, mert a szegény #1 válaszoló pontosan annyi minuszt kapott a véleményéért. És ebből a 17 nőből meg lehet nézni hogy gyakorlatilag eddig mind ezt pártolta, hogy nőknél rendben van a ghosting bármire kivétel nélkül. Szóval kissé kettős mérce ez. A másik felük meg persze engem szídott, meg kiforgatta a tényeket.
Ghostingra példát linkelni most nehezebb lenne, én pár hete vagyok itt ebben a témakörben jobban. Most van egy kis plusz szabadidőm és elég sokat olvasgatok, tényleg rengeteg témában láttam ezt, a nőt felmentik ugyanazért amiért a férfiakat nagyon durván leszídják. De elvileg ezt nektek is ugyanúgy látni kellene, ugyanazt olvassuk és kommenteljük. Legfeljebb a többség ezt is letagadja itt, ahogy a korábbi dolgokat is. Meg alapból nekem ez a mert félt kifogás is sántít, pont a korábban vázolt ellentmondások miatt, hogy akár ugyanaz a nő meg miket bevállalt ahol nem félt.
Ted Bundy meg ahhoz kellett mert sok nőtársad itt elkezdett jósolgatni meg engem ekézni hogy én milyen vagyok. Nem erre van a kérdés, se az oldal. És ezért dobtam be őt is példaként, mert nagyon sok esetben a női megérzés téved, pont mert érzelem és hit alapú. Az meg kb totálisan félrevezető, na mindegy. Őket nem célom meggyőzni, nem is kell, nem is lehet, már láthattad hogy elengedtem. Dühöngjenek csak, nem izgat.
Szóval ez a válaszom, csak az a baj most sokan nekiállnak majd megint kiforgatni, meg szalmabábozni, olyan dolgokkal vádolni amiket nem mondtam és nem vagyok. Nem véletlen engedtem el korábban a kérdést. Nem számítottam már intelligens kommentre, a tied volt a kivétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!