Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak nekem tűnik furának és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak nekem tűnik furának és kettős mércének a nők felől ez az indok mindenre?

Figyelt kérdés

Szóval az az indok, hogy "mert félt". Ahol pl tipikusan láttam eddig a használatát, az mondjuk az a helyzet hogy szakításnál ghosting, eltünés. Sok nő ezzel magyarázza meg ha egy másik nő ghostingol, hogy mert félt, és mert a férfiak vadállatokká válnak stb és jogos. Ez még érthető is valahol, oké. Aztán a normálabb szakításnál hogy nem ad magyarázatot mi a baj, szintén a felmentés hogy mert félt mit mond majd rá a másik, meg hogy nem fogadja el. Oké, belefér, megértem hogy miért. Amikor a konfliktust hogy nem lehetett megbeszélni a párjával, még ha az normális ember is volt, mert a nő félt a saját álláspontját bemutatni, képviselni. Szomorú dolog, de valahol értem, oké. És még sorolhatnám a példákat, elég sok olyan dologra amire a férfiak azt mondanák hogy jellemtelenség, vagy sunyiság, arra sok nő azt mondja hogy azért tette amit és viselkedett úgy, mert félt a másiktól. Oké, értem én.

De akkor itt a másik oldal. Ugyanez a nő hogyhogy nem félt olyankor, amikor mindent kidobó öltözéket kellett felvenni és abba jönni menni teljesen önként? Vagy amikor idegen pasikkal kikezdeni, úgy hogy még ő kezdeményezett sőt mászott rá, ilyenkor hol van ez az úgynevezett félelem? Vagy amikor bajt kellett keverni, feszültséget szítani embereket összeugrasztva, mert épp nem fért a bőrébe és unatkozott, akkor hol volt a félelem? Vagy amikor olyan helyzet volt, hogy úgy érezte belerúghat valakibe, szídalmazhat embereket, vagy kibeszélhet, árthat nekik még ennél is komolyabb módon, olyankor nem félt?

Szóval nekem ez kicsit ellentmondásosnak tűnik. A mai nő nagyon sok esetben már nem fél, sőt, sokszor pont hogy vakmerőbb a férfiaknál, hiszen pontosan tudja hogy a női mivolta miatt nem érheti bántódás. Normális ember nem üt meg nőket, mivel az tabu, és jó okkal. De akkor mégis, amikor ugyanezen nők jellemtelenebb, gerinctelenebb húzásait kell megmagyarázni, miért kerül mégis elő a félelem kártya?

2023. szept. 17. 13:43
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
13%
#9: Én akkor belinkelném eleve a felnőtt párkapcsolatok kategóriát... :D Ha a nők kritizálják a férfiakat, tök oké, de ha a férfiak akárcsak pár negatív tapasztalatot is lemernek írni, instant incelnek meg szűznek vannak titulálva.
2023. szept. 17. 14:28
 12/47 A kérdező kommentje:
Egyébként igen, szóval a példákat amiket írtam fentebb, találomra fel lehet csapni a velük foglalkozó gyakoris kérdéseket. És abban lesznek erre is a példák. Ghosting, szakítás, párkapcsolati problémák, dolgok megbeszélése, ki a hibás mit kell tenni stb. Ezekben is eléggé jól megjelenik ez a jelenség amit mondtam, a nőt védik hogy szegény fél. És erre mondtam a kérdés elején hogy oké, elhiszem van is alapja, mert tényleg sok a vadbarom a hímnemű egyedek között is. De ha meg közben ugyanez a nő máshol meg nem félt, kikezdett másokkal plusz a többi amit írtam vakmerő dolgokat, akkor nem fura látatlanba is az összes nőt azzal menteni fel, hogy ő csak áldozat aki félt? Kicsit nekem ez elfogultságnak tűnik, és nem tiszta.
2023. szept. 17. 14:33
 13/47 anonim ***** válasza:
66%
"vakmerő dolgokat" ez mit jelent pontosan? Lehetne konkrétumokat esetleg? Nem csak általánosságokban méltatlankodni általában a nőkre?
2023. szept. 17. 14:50
 14/47 A kérdező kommentje:
Ott van a kérdésemben az is, a 2. bekezdés szól róla. Ennyire azért nem írtam hosszút, szerintem. Lesz ott jópár példa erre is amit kérdezel. Fura hogy egyesek végig se olvassák a kérdést, és máris a másikat próbálnák hibásnak beállítani.
2023. szept. 17. 14:53
 15/47 anonim ***** válasza:
26%
Hülye vagy kérdező. Ennyi.
2023. szept. 17. 15:09
 16/47 anonim ***** válasza:
97%

Miért ütnék ezek egymást? Igen, néha bátrak az emberek, néha gyávák. A férfiak például bátrak, ha egy nőt kell megütni, de rohadt gyávák lesznek, ha egy náluk jóval nagyobb férfi kezdi el lökdösni őket. Akkor ez hogy van?

Nem gondolom, hogy bátorság lenne Európában miniben utcára menni, de amikor egy agresszióra hajlamos férfival akarok szakítani négyszemközt, akkor igenis féltem. És nem csak a fizikai agresszióról van szó.

2023. szept. 17. 15:26
 17/47 anonim ***** válasza:
96%

Te komolyan úgy gondolod, hogy a ghostingolás, hasonlók csak a nőkre jellemzőek, minden férfi korrekt, egyenes? Az én környezetemben pont, hogy inkább a férfiakra jellemző, de ettől még nem gondolom, hogy minden pasi simlis, a nők meg tökéletesek.

Bénák a párhuzamok, ha én nem csadorban járok, akkor már nem félhetek attól, hogy mondjuk a másik rosszul fogadja a szakítást?

Nemektől függetlenül a ghostingolás leggyakoribb okai: Kellemetlen a másiknak a szemébe/írásba nyíltan megmondani, hogy mégsem tetszel eléggé. Nem akarod látni a másik bánatos tekintetét, csalódott mondatát, újabb kérdéseket kapni. Amitől mindkét nem tarthat, a fizikai erőszakon kívül is vannak más „finomságok”: teátrális kiborulás, zaklatás, bosszú stb.

Én nem vagyok a ghostingolás híve, alapjáraton undorítónak tartom, de azért lenne érdemes konkrét példákat írnod, mert akad olyan ritka kivétel, amikor véleményem szerint mégse elítélendő, hanem érthető döntés.

2023. szept. 17. 15:36
 18/47 A kérdező kommentje:

#15 Az már érv! Látom ennyi a színvonalad, és pontosan a magadféle jellemtel sunyi egyedek miatt születnek az ilyen kérdések is. Te se félsz ha egy netes fórumon kell inzultálni embereket azt látom. Szánalmas.

#16 Azért ütik egymást ezek az érvek, mert amikor idegen férfira ismeretlenül így kihívóan kiöltözve rányomul egy nő, ott is a végén pl simán történhetne szexuális erőszak, de olyankor úgymond mégsem fél. Vagy amikor utcán rossz arcú emberekkel kell pimaszkodni mert ottvan mellette a barátja, és feszültséget szítani, na olyankor se fél. Ellenben amikor sunyiba ghostol akkor meg ugyanez a nőnemű "félelemmel" magyarázza be a jellemtelenségét, és a többi nő látatlanba is felmenti hogy igaza van. Még akkor is ha akit ghostingolt (nem engem) az a világ legbékésebb embere.

A példád pedig enyhén szólva hangulatkeltő és férfigyűlölő, de tudod mit engedjük el.

Itt az utolsó 10 kommentben nagyon szépen kijött ez a fajta maszatolás, meg kettősmérce, relativizálgatás amit sok nő űz. Én azért akartam választ találni ezekre a dolgokra, hogy jobban tudjam kezelni a nőknél ezeket a dolgokat. Erre gyanusítgatás, sértegetés, kiforgatás amit kapok. Fogjuk rá megtanultam a leckét. Mostantól az átlag nőnek azt fogom mondani amit hallani akar, ha épp az áll az érdekemben. Aztán ezen át fogok visszaélni vele, ugyanúgy ahogy ők se képesek őszintén megnyilvánulni. Tisztelet a kivételnek.

A pár normális válaszolónak meg köszönöm, nektek további szép vasárnapot!

2023. szept. 17. 15:41
 19/47 A kérdező kommentje:

#17 Neked még írok mert egyszerre írtunk és nem láttalak. És jókat is mondasz. Nem kifejezetten mondanám női praktikának a ghostingolást, sok jellemtelen férfi is van. Annyi hogy őket mi férfiak nem szoktuk felmenteni, míg ellenben nagyon sok nő alapként kezeli és felmenti a ghostingoló nőket hiszen "ő félt" és joga van hozzá. Kettős mérce, bár sokan letagadják itt is láthatod.

A ghostingolásról pedig megegyezik a véleményünk. Sőt, amikor gázos a másik fél, én is azt a választ pontozom fel ahol no kontakt ghostingolás, és jó okkal. De amikor a legtöbb nő minden esetben ha nőről van szó a ghostingot pártolja mert "minden férfi agresszív, kiszámíthatatlan és idegbeteg", az azért kissé gáz szerintem.

2023. szept. 17. 15:46
 20/47 A kérdező kommentje:

#16 még annyit a nőverős példádról, hogy erősen sántít, és kiforgatás. A férfiak rossz színben feltüntetése mellett... Ez az egyszer így, egyszer úgy féle variálás meg annyira tipikusan jellemtelen női dolog, hogy az már csak a ráadás.

Szóval nem, ez ebben a formában nem igaz! Ez nem valódi gyávaság kérdése, mivel az egész alaptézis csak kitaláció és védekezés a legtöbb nőnél. A példámban említett eset, ahol idegen és erős férfiakkal kikezd egy nő, és elmegy velük este, na az lenne ami valódi veszélyeket hordoz magában! Vagy az utcán beszólni rosszarcú alakoknak részegen és provokálni őket! ÉS mégis megteszik! És ha arra bátor volt, akkor ugyanez a nő hogyhogy "fél szegény" amikor egy gyakorlatilag semmi veszélyt nem hordozó szakítóüzenetet se képes megírni a másiknak, akár neten? Semmi retorzió nem érné, ha akarja letilthatja utána ugyanúgy. Szóval ez nem félelem kérdése, szimplán csak gyáva sunyi kétszínűség. És a férfiak semmibevétele. Amit itt elég sok nő egyhangúlag pártol gyakorin is a jelek szerint.

Na mindegy aki érti az érti, vitázni valóban fölös és már látom miért. Csak nem akartam itthagyni kiigazítás nélkül ezt a hamis érvelést és kiforgatást.

2023. szept. 17. 16:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!