Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, lennétek teljesen eltartottak?
Tehát ha a párotok annyit keresne hogy bőven elég, akkor benne lennétek, hogy nektek nem kell dolgozni? Vagy ez megalázó?
Az én párom sajnos nem ment bele.
" hogy minden közös, ezért egy válásnál nem kerülsz utcára. "
Ja, és utána mi lesz? Harmadannyi pénzért fog tudni elhelyezkedni, mintha foglalkozott volna a karrierjével.
Mai világban szerintem nagyon meg kell ezt gondolnia egy nőnek.
Egyrészt függésbe kerül a férjétől anyagilag. Ha a férje olyan akkor ezzel kvázi kényszer helyzetbe tudja hozni.
Kiesik a napi világ körforgásából, mit jelent az dolgozni és megfelelni a kihívásoknak.
Aztán egy idő után ha nagyon kell akkor brutálisan nehéz lenne dolgozni vissza menni. Csomó idő kihagyása után hova vennék fel. Kismamáknak is komoly gond 3 év után.
1-2 millióból vígan megél egy kis család, de ez hosszú távon aprópénz még is ahhoz hogy ezt megtehessék. Szerintem.
Ismerek olyan nőt aki belement és hát meg is bánta majd válás után ott találta magát pénz és munka nélkül...
Nem. Ha a páromban meg is bízom teljesen, akkor is:
- meghalhat (ne történjen meg)
- lerokkanhat úgy, hogy már nem keres olyan jól
- kiütközhet valami rejtett mentális betegsége, ami miatt inkább menekülni akarnék (Igaz, hogy itt idős emberekről van szó, de az exem nagymamája az utolsó években úgy élt a férjével, hogy félt, nehogy megkéselje, annyira leépült mentálisan.)
- történhet valami olyan világgazdasági esemény, ami miatt esetleg nem lesz többé szükség a munkájára... és akkor mi lesz velünk?
És igenis, sajna benne van a pakliban, hogy megromlik a kapcsolatunk, válás lesz. Bármennyire emberséges, normális az a válás, hacsak nem kapok rengeteg pénzt, akkor abból nem leszek el életem végéig. És 40 évesen mondjuk karriert elkezdeni...
Nem, én szeretnék ennyi függetlenséget és biztonságot megtartani magamnak.
Lennék eltartott, de csak feltételekkel. Az eddigi 15év alatt saját erőmből összegyűjtöttem a lakásra, nyaralóra valót, így van hol laknom ha baj van, passzív jövedelmem is van.
Szívesen nem dolgoznék, csak tanulnék, gyerekkel foglalkoznék, többet önkénteskednék, vinném a háztartást. Néha valamit hobbiból dolgozgatnék mikor kedvem tartja.
Saját lakás, passzív jövedelem nélkül, meg a tudat nélkül hogy bármikor el tudok helyezkedni ha kell, szó sem lehet róla, nem akarok kiszolgáltatott lenni. Fontos hogy bármikor újra munkába tudjak állni ha kell, ne kelljen nulláról kezdeni, meg pislogni 50 évesen hogy se nyugdíj, se saját semmim sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!