Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban szégyen eltartottak lenni?
Egyetemen tanulok nappalin (a szakon se esti, se levelező nem elérhető), mellette diákmunkàzok, értelemszerűen nem kapok annyit, mint egy 8 órában dolgozó diplomàs.
A párom jól keres, az én fizum nélkül is elég lenne kettőnkre.
Az egyetemet mondhatni, hobbiból csinálom, mivel elég nehéz, és sok szerencse kell ahhoz, hogy elvégezzem és helytálljak a pályámon.
A párom támogatott, próbáljam meg az első szakmáját ő is olyan pályan szerezte, amiben később ugyan nem dolgozott, de szerette, érdekelte.
Sokan viszont olyan véleménnyel vannak róla, mint egy láblógató kitartottról, aki melegedni jár az egyetemre, hogy addig se kelljen dolgozni.
Tényleg így jön le?
Hiába teszed fel még nyolcvanszor a kérdést, a te eseted még mindig nem minősül eltartásnak.
Ideje lenne kiirtanod magadból ezt a megfelelési kényszert és megtanulnod leszarni azok véleményét, akik belepofáznak vagy elítélnek emiatt.
Sok férfi szívesen eltartaná a párját, én is így vagyok vele, de rengeteg ellenvélemény van, hogy ki fognak szúrni veled, meg ingyenélő vagy, irigykednek rád, stb.
Csak magad miatt lenne fontos fejlesztened magad, meg dolgozni, mert a tétlenség nagyon leépíti az embert.
Tanári pálya, művelődésszervezés, ilyen tipikus női munkák, ami keveset fizet, de tartalmas, érdekes, és időtöltésnek is jó.
Nem szégyen.
Én nem tapasztaltam még ilyet, nem is igazán vágyok rá, hogy eltartsanak, mivel nekem unalmas lenne ha nem dolgoznék, ha nem lennék, valahol hasznos vagy nem agyalhatnék valami dolog/feladat megoldásán.
De ha lenne ilyen partnerem, aki melett nem kéne 3 állásban dolgoznom. (mert én nem tehetem meg hogy hobbiból járjak egy büfé szakra, amivel az időt is pocsékolom)
..Akkor olyat csinálnék végre amit szeretek, még ha nem is fizet annyira jól.
20N
Régen azokat a nőket nézték le, akik dolgoztak, mert az annyit tett a köztudatban, hogy a férfi nem képes eltartani a nőt (a gyerekeket). Az volt a szégyen, nem ez.
Nálunk pl. én keresek a legtöbbet a családban, utánam anya. Apám és öcsém nem dolgozik.
7, szerintem azt írtam, hogy egy nehéz szak, amivel az eredményemen múlik az elhelyezkedésem. De 2 idegennyelvű nyelvszak (jövőre már 3) egy külföldi egyetemen neked büfészak, legyen.
Amúgy én is dolgozom, amennyit tudok mellette, de az nem heti 40 óra mert ennyi a suli is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!