Reinkarnáció is van és örökkévalóság is van. E kettő nem zárja ki egyik létezését sem. A reinkarnációról bizony Jézus beszélt. Szószerint beszélt. Ker. Jánosról azt mondta, hogy ő Illés. A Tábor hegyén, mikor már János, akiről maga Jézus mondta, hogy a világon a legnagyobb volt, nem János, hanem Illés és Mózes jelenik meg, hogy beszéljenek Jézussal a halálát illetően. De elegendő volna az az egyetlen hely, ahol Jézus megkérdezi tanítványait, hogy kinek tartják őt, s mikor tanítványai a reinkarnációt természetesnek véve elkezdik mondani a magukét, Jézus nem cáfolja őket e téren. De beszélnek az evangéliumok írói is, csak meg kell hallani szavukat. Tehát van reinkarnáció. De ez nem a mi dolgunk, hanem Jézusé. Ezzel nem kell foglalkoznunk. Nekünk azzal kell foglalkoznunk, hogy hogyan tudjuk egyénileg és közösségileg elviselhetőbbé tenni mások életét azáltal, hogy nem magunkra akarjuk irányítani egymás szeretetét, hanem külön-külön és együtt saját szeretetünket igyekszünk másokra irányítani. Ez a legfontosabb, és ha jól csináljuk, akkor nem kell újjászületnünk. Ha nem ezt tesszük, akkor rövid életű szekta lehet belőlünk, melynek megszűnése csak idő kérdése.
Az emberiség nagyobb része mindig tudatában volt a reinkarnációnak. A kereszténységen belül két ok miatt ment feledésbe. Az egyik ok, amit istennek-tetszőnek is lehet mondani, az, hogy nem tartozik a lényeghez. A lényeghez mindig a jelen megszentelése tartozik. A másik ok már nagyon nem istennek-tetsző. A vallási hatalmasságok úgy vélik, hogy nagyon fontos félelemben tartaniuk alattvalóikat. Az örök pokollal történő iszonyatos rettegtetés olyan, hogy ma már szinte senki nem veszi komolyan! Így aztán a vallási hatalmasságok kezében ez a fegyver már-már teljesen használhatatlanná vált!
Mikor azt mondta, hogy még sok mondanivalója volna, de nem tett volna jót, ha mindent kifejt, akkor ebben a ki nem fejtett mondanivalójában a reinkarnáció kifejtése - a Szentlélek által - szintén benne volt (János 16;12).
"Az örök pokollal történő iszonyatos rettegtetés"
Érdekes, amit írsz, de ez vajon a Bibliába is a zsinatokon került bele? (Egyébként nem tartom kizártnak.)
A Bibliában tényleg van szó az újjászületésről. Például, amikor megkérdezi Jézust, kinek tartják őt az emberek. Azt mondják a tanítványok, hogy egyesek Illésnek, mások Keresztelő Jánosnak (aki akkorra már meghalt).
Nem tudom.
De egy csomó minden van, ami nem világos nekem ebben a tanban.
Mondjuk sokszor hallom azt, hogy "karmikus kapcsolat".
Oké, és, ha boldogtalan a kapcsolat, akkor se tegyek semmit, mert "karmikus"?
Vagy valaki nagyon szenved, és nagyon kihasználják mások, és erre egy látó, vagy valaki azt mondja neki, hogy ez azért van, mert előző életedben te használtál ki másokat bla, bla, bla...
Akkor ez az illető semmi se tegyen?
Ne csapjon az asztalra, hogy most már elég, mert ez a karmája, és le kell dolgoznia?
Akkor ebben a vallásban hol van az én szabad döntésem?
Szóval nem tudom, van-e, vagy nincs.
Lehet, hogy van, de én inkább nem foglalkozom vele.
Próbálok jó lenni másokhoz, de nem azért, hogy jó karmát gyűjtsek.
Egyszerűen a józan eszem mondja azt, hogy próbáljak meg jól kijönni másokkal, és tegyem a dolgom a legjobb tudásom szerint.
Azt, meg, hogy ki, vagy mi voltam az előző életemben, szerintem szó szerint: Isten tudja.
Általában nem beszélt nekünk arról, hogy Földre jöttünk előtt mi volt velünk. Ennek egyszerű oka az, hogy a múltunk ilyen ismerete nem szokott segíteni a jelen gondok megoldásában.
Három helyet ad meg a Bibliában: Jób 1;21/ Jeremiás 21;5 és Máté 11;14. Mindehhez viszont szükséges tudomásul venni azt, amit Máté 11;15-ben olvasol!
Ha valakinek nincs füle ezekhez, az nem baj! Annak azért nincs, mert nem kell ezzel foglalkoznia. Hozzá nem az visz közelebb bárkit is, hogy elfogadja vagy nem fogadja el a reinkarnációt, hanem az, ha növekszik a gyakorlati szeretet megvalósításában.
Na akkor ezt csemegézd:
1Kor 8,6
Nekünk azonban csak egyetlen Istenünk van: õ a mi mennyei Édesapánk, aki a Világmindenséget teremtette. Mi õérte élünk. Hasonlóképpen, egyetlen Urunk van, Jézus Krisztus, aki által van minden, és mi is általa élünk.
1Kor 8,7
Ezt azonban nem mindenki tudja! Vannak emberek, akik nemrég még tisztelték a bálványokat. Ha az ilyen ember továbbra is eszik a bálványoknak áldozott ételbõl, akkor úgy érzi, hogy még mindig a bálványokhoz tartozik. Nem biztos benne, hogy helyesen teszi, és bûnösnek érzi magát.
Ez is a te fülleidnek:
ApCsel 7,40
Azt mondták Áronnak: ‘Mózes kivezetett bennünket Egyiptomból, de nem tudjuk, mi történt vele. Ezért készíts nekünk isteneket, hogy azok vezessenek minket.’
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!