Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ti szerintetek létezik reinkar...

Ti szerintetek létezik reinkarnáció?

Figyelt kérdés
reinkarnáció

2011. dec. 10. 18:53
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
39%

Én azért nem lettem keresztény, mert soha nem értettem, hogy honnan jön az a sok új lélek, hol vannak tárolva, és ha mind új, miért lesz különböző minden ember. (Mint tudjuk, már születéskor különböznek.) Meg az sem stimmel az egészben, ha valaki leszenvedi a bűneit a pokolban, miért nem indulhat tiszta lappal.

Órigenészt ajánlom a keresztényeknek olvasásra.

Az egyetlen logikus magyarázat az újraszületés.

Az meg tévedés, hogy az ember csak embernek születik.

Hat létbirodalom van, Pokol, éhes szellemek, állatok, emberek, félistenek vagy titánok és istenek. Nos amilyen voltál, olyan világba kerülsz. Ha jó, akkor isteni világba, ha mohó és kapzsi akkor éhes szellem, ha tompa-buta akkor állat, ha gonosz akkor pokol, stb. Viszont sehol sem maradsz örökké, ha kimerülnek jó vagy rossztetteid, tovább állhatsz, nincs se örök kárhozat, se örök mennyország.

2011. dec. 10. 21:28
 12/52 anonim ***** válasza:
30%
Mivel volt már testen kívüli élményem tudom hogy létezhetünk a testen kívül, annak halála után, ezért a reinkarnációban is hiszek.
2011. dec. 10. 21:32
 13/52 anonim ***** válasza:
54%

Létezik!

A Vatikán által el nem fogadott,Jézus által írt tekercsek,határozottan említik a reinkarnációt.

Igazából mindenki fénylény.:-)..Csak ebben a tömör,anyagcentrikus világban nem látunk semmit...még..:-)

2011. dec. 10. 21:35
 14/52 anonim ***** válasza:

Ezt még 404 írta nekem privátba:

"A Biblia valóban mese. Az

újjászületésnek mi értelme van

ha úgy is megint meghalsz? Ha

mindig meghal az aki

újjászületik, akkor nem kéne

meghalni hogy ne kelljen

újjászületni. Ha minden

elpusztulna, minden élet, akkor

mi szülne téged újjá? Ha

minden megsemmisülne, hol

lenne az újjászületés? Vagy ha

semmiből kialakul az élet,

akkor megint csak nem

létezhet újjászületés, mert ha

mindig alakulna ki új élet, akkor

a régiek egy idő után már sehol

sem férnének el."

Ezt én is teljes mértékben így gondolom, hisz ez az észszerű.

2011. dec. 10. 21:39
 15/52 anonim ***** válasza:

ma 21:39

A reinkarnációba hívő vallások nem csak a földi életet valószínűsítik, hanem azt hogy vannak más bolygókon is értelmes lények.

Így már érthető a reinkarnációban az a folyamat ha valahol több lélek, valahol meg kevesebb születik, vagy akár kipusztul az élet valahol.

2011. dec. 10. 21:48
 16/52 anonim ***** válasza:
Ha nem lenne körforgás, halál, minden megmerevedne, semmi se változna. Újrakezdeni csak akkor lehet, ha van újraszületés. Az anyagi világ meg nem egyenlő a világmindenséggel. Amikor az anyagi világ elpusztul, energiaformában akkor is létezünk.
2011. dec. 10. 21:49
 17/52 anonim ***** válasza:

"Amikor az anyagi világ elpusztul, energiaformában akkor is létezünk."

Energia NINCS anyag nélkül. Szép dolog a valami iránti elfogultság,de érdemes előtte utánanézni annak a dolognak ami mellett ki akarunk állni ugyebár.Egyébként a leglogikusabb magyarázat az élet működésére a reinkarnáció lenne,de ez is csak egy kapaszkodó a halált félő emberek számára és mondom ezt úgy hogy egyszer tapasztaltam testen kívüli élményt(és soha nem fogyasztottam hallucinogén anyagokat,amik szintén elő tudják idézni ezt a tudatállapotot).

2011. dec. 10. 21:58
 18/52 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, mert ha jobban megnézzük, észrevehetjük, hogy semmi értelme.
2011. dec. 10. 22:04
 19/52 anonim ***** válasza:
47%
Nem értem hogy egyeseknek, miért jó hamis képzeteket kreálni, és az egész életüket abban leélni?... Egyszerűen csak logikusan kéne gondolkodni. Csak a tudatlan emberek képesek elhinni mindenféle badarságot.
2011. dec. 10. 22:29
 20/52 anonim ***** válasza:
47%

Anyag nem is létezik, azt is a mi (a tudattal rendelkező lények összessége) tudatunk teremti. És csak azért tűnik valóságosnak, mert mindenki elhiszi.

Aki magas szintre ér a meditációban, annak megszűnik az anyag anyagiassága (egy kő olyan a kezében, mint egy agyagdarab akár, mert nem köti az anyagban való hit, hanem tudással rendelkezik róla, hogy mi az az "anyag".), és ha meghal, fénnyé olvad a teste, semmi anyagi nem marad utána.

2011. dec. 10. 22:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!