Mi ennek az egésznek az értelme?
A kettő egymástól független. Attól, hogy én tudatos vagyok, nem következik, hogy minden más is tudatos működés eredménye. Sőt, fordítva sem.
Az ősrobbanásnak valószínűleg maga az Univerzum az oka, erről Stephen Hawking írt. Sajnos az eredeti cikket még nem sikerült elolvasnom, csak a könyvében olvasható zanzát, úgyhogy erről egyelőre nem tudok érdemi véleményt mondani.
Tom Benko.
Az a kijelentésed, hogy a két dolog egymástól független, abból adódik, hogy külön szemléled a tapasztalatodban megjelenő anyagi dolgokat, mivel a kontraszthatás lehet megtéveszt...tudod, ha csak az anyagot vizsgáljuk, akkor egyetlen egészet képez, csak nekünk az érzékeink miatt, viszonyulva jelenik meg...ha ez nem így lenne, akkor az anyagi létezők nem tudnának egymásra hatni...
Vegyük a te nézeted...az anyag szerinted tudatosságtól mentes...az emberi fizikum pedig anyagból van...tehát az is tudatosságtól mentes...de az emberről mégis elfogadjuk, hogy tudatos...miért? itt valami nem stimmel, mivel ez az az önellentmondás, amiről előzőleg beszéltem.
Persze mondhatjuk, hogy anyagi részek összeálltak egy valamivé, ami tudatosság bír eztán...csak tudod az Ősrobbanás pillanatában megjelent anyag már hordozta ezeket a tulajdonságokat, vagyis az értelmiséget is.
Ráadásul nekünk, mint már említettem, azért tűnnek ezek egymáshoz képest másmilyennek, mert nekünk az érzékeink eképp jelenítik meg azt...
"Az ősrobbanásnak valószínűleg maga az Univerzum az oka, erről Stephen Hawking írt."
Minden elismerésem Stephen Hawking úré, nagyon komoly munkákat hajtott és hajt végre a természettudomány kapcsán a mai napig, viszont mi az Univerzum akkor? Bizonyára egy olyan dolog, ami már akkor létezett, amikor anyag még nem, sőt öröktől fogva létező, és újra és újra megjeleníti magát "látható" formában...Viszont, amit megjelenít, abban fellelhető a tudatosság(ember), szóval az Univerzumnak is kell hordoznia magában a tudatosságot, egyébként képtelen lenne azt létrehozni...de ha így van, akkor megint ott vagyunk, amit én mondok...hogy az Elme van, és megjeleníti az anyagot, ami azelőtt "láthatatlan"...:P
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!