Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi ennek az egésznek az értelme?

Mi ennek az egésznek az értelme?

Figyelt kérdés
rengeteget gondolkodok mostanában az élet nagy dolgairól...én nagyon bízom benne hogy valami van a halál utána, vagyis inkább úgy mondom valaminek kell lennie...egy pár apróság amikről elmélkedni szoktam..azt mondták az univerzum egy gázfelhőből alakult..de akkor az a gázfelhő hol volt? nagyon sok ilyen kérdésem lenne..de szerintem ezekre senki nem tud "igaz" választ adni..remélem azért ti megpróbáljátok..:)
2011. jún. 7. 21:16
1 2 3 4 5
 21/43 Tom Benko ***** válasza:
LastOne.Left: Az nem változás, hogy valami, ami eddig nem létezett, mostantól létezik? Az "Elmére" vonatkozóan pedig pont ugyanazt mondod, amit a fizika a világegyetemről, nem tudom, hogy mi a különbség innentől kezdve.
2011. jún. 13. 09:32
 22/43 Tom Benko ***** válasza:
A tudományt nem kell hinni, sőt, nem szabad. Elfogadni azonban érdemes, mert eddig még minden más elképzeléssel szemben a tudományos szemléletmód és módszertan nyert.
2011. jún. 13. 09:35
 23/43 anonim ***** válasza:

Tom Benko :)

"Az nem változás, hogy valami, ami eddig nem létezett, mostantól létezik?"

Dehogyisnem, pont erről beszélek, mivel az általad említett világegyetem ezt megteszi...megjelenik, sőt változik is, amit pedig a természettudomány bizonyít...az Elme pedig VAN...és itt van neked a különbség...az Elme teljes...az univerzum hiányos, ha viszont az is teljes(s nekünk csak részletek jelennek meg belőle, érzékeink és műszereink miatt), akkor az értelem is megvan benne, ha az egészet elemezzük, mivel azt nem zárhatjuk ki, és akkor megint ott vagyunk, hogy mégis csak az Elme az, mivel egy teljes valamiről beszélünk, amiben minden létezik egyszerre és értelemmel bír...:P

A tudomány nagyon fontos munkát végez...én az emberek, és egyben a tudósok által favorizált tudaton kívül eső, önmagában létező anyagi világ létében való hitről beszéltem...:)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 13. 19:23
 24/43 anonim ***** válasza:

egyébként nem tudom pontosan hogyan értetted az "eddig nem létezett, most meg létezik" kijelentésedet, de én úgy értelmeztem, hogy ami eddig nem volt érvényben, megjelenve, s most már igen, mivel olyan nincs, hogy nem létezett eddig, mert minden létezik mindig, csupán nem megjelenve...hiszen olyan nincs, hogy nemlétező...:)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 14. 08:49
 25/43 Tom Benko ***** válasza:
Mi alapján lehet azt állítani, hogy az Univerzumban valamilyen értelem működik?
2011. jún. 14. 14:43
 26/43 anonim ***** válasza:

ok-okozati törvény például. Te magad tudatos vagy, ha te tudatos vagy, akkor az agyadnak is tudatosnak kell lennie, ha az agyad az, akkor az azt ellátó szerveknek is rendszer alapján kell azt ellássa, vagyis tudatosan kell hogy működjenek, és ezt folytathatjuk a legvégéig, amikor is kiderül, hogy végső soron az anyag "mögött" ott a tudatosság.

másrészről ha az ember tudatos, márpedig az, és a teljes egészet vesszük figyelembe, akkor az előző elv alapján törvényszerűen tudatosnak kell lennie a komplett anyagi világnak, olyan nincs ,hogy az ember tudatos, de más nem...ez egy enyhe elfogultság, messze álló dolog a racionalitástól.

tulajdonképpen az emberi elme a bizonyíték arra, hogy az egész univerzum komplettül értelmes...

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 14. 16:52
 27/43 Tom Benko ***** válasza:
Attól, hogy rendszerezetten működnek a szervek, még nem kell feltételezni hogy tudatosság áll mögöttük. Ennek inkább az ellenkezője érvényes: A szervek rendszerezett tevékenysége evolúciós előnyt hordoz magában, így az fog dominánssá válni bármilyen populációban. Ez pedig mindenféle tudat nélkül működik.
2011. jún. 15. 18:51
 28/43 anonim ***** válasza:

Hogy tudsz te tudatos lenni, ha semmi más nem az, ami anyagi? Az ok-okozati láncolat miatt mindennek tudatosnak kell lennie, pont amiatt mert te az vagy...vagy te nem vagy értelmes, tudatos?

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 16. 08:29
 29/43 Tom Benko ***** válasza:
Ezt kutatja a pszichológia. Mit jelent az, hogy tudat, tudatos? Egyébként mi zárja ki, hogy tudata legyen egy olyan halmaznak, aminek minden részhalmaza tudattalan?
2011. jún. 16. 16:47
 30/43 anonim ***** válasza:

"Ezt kutatja a pszichológia. Mit jelent az, hogy tudat, tudatos? Egyébként mi zárja ki, hogy tudata legyen egy olyan halmaznak, aminek minden részhalmaza tudattalan?"

tudatosság az döntési képesség, bizonyos elv alapján való működés, persze rá lehet fogni a fizikai törvényekre ezt, de a fizikai törvényekre pedig nincsen konkrét magyarázat, hogy honnan valóak, tehát valami irányt ad nem csak ezeknek, de magának az anyagnak is. az pedig, hogy egy halmaz tudatos, az az egyértelmű bizonyíték, hogy a részhalmazok is azok, még ha korlátozva is, hiszen, ha nem lennének azok, akkor az ok-okozati láncolat miatt a nagyobb halmaz sem lehetne az, mert hogyan? mivel 2 tudattalanból nem lesz egy tudatos soha...ahogyan két valószínűségből sem lesz egy konkrét valami, csak egy nagyobb valószínűség, viszont a kvantumfizika, bár nem tudom mennyire vagy jártas benne, pont azt veszi észre vizsgálataiban, hogy az anyag kvantumállapota valószínűségeket hordoz és minden értéket egyszerre, mi mégis konkrét eseményeket észlelünk, pedig az érzékeink ugyanabból az anyagból vannak, ugyanazon kvantumállapotokkal.

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 16. 17:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!