Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Csak az nyerhet a lottón...

Csak az nyerhet a lottón milliárdokat akinek ez benne van a karmájában, bele van írva a sorsába? Én miért nem nyerek??

Figyelt kérdés
Pedig annyira szeretnék milliárdokat nyerni. Nekem nem folyna ki a kezemből mert nem erdekel a luxus. Életem végéig elég lenne befektetnék segítenék is embereken. Nem érdemlem meg ezt??

2022. dec. 25. 10:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
59%

50 - "A baktériumok is képesek változásokat okozni, cselekedni."

Egy villám is tud változásokat okozni, cselekedni is, bizonyos fizikai szabályok szerint, akárcsak a baktérium biológiai szabályok szerint. Dönteni és mérlegelni egyik sem tud, morális megfontolásokat hozni meg aztán pláne nem.

2022. dec. 28. 10:09
 52/76 Grimfox ***** válasza:
A villám történik, nem cselekszik. A különbség nem csak nyelvtani.
2022. dec. 28. 10:18
 53/76 anonim ***** válasza:

52 - És mi a cselekvés? Ha valami biológiai szabályok szerint zajlik, az cselekvés, ha valami fizikai szabályok szerint, az nem cselekvés?

Tényleg érdekel, hogy te hogyan definiálod, mert egy baktérium semmivel sem képesebb döntéseket hozni, mint egy villám. Tehát mi a cselekvés?

2022. dec. 28. 10:26
 54/76 anonim ***** válasza:
Akkor legalább annyi vigaszt találhat minden ember, még a kolerás csont és bőr afrikai is, hogy legalább a karmája felsőbbrendű mint egy moszaté, vagy amőbáé, hiszen belőle egy ilyen valóban szerintem is bonyolult, összetett lény lett és nem egy amőba
2022. dec. 28. 10:36
 55/76 Grimfox ***** válasza:

A villám nem reagál a környezetére, és nem aszerint cselekszik. A baktérium, még ha egyszerű is, mint a faék, képes meghatározni, hogy mi az előnyösebb számára. Nem azt állítom, hogy egy baktérium élete morális döntések halmaza. Egyszerűen csak az életből fakadóan mindig több mint egy lehetőség áll előtte, és akár biológiai mechanizmusok, ösztön, vagy hívd ahogy akarod alapján, de kénytelen dönteni.

54, nem tudom, hogy egy afrikai kolerásé felsőbbrendű e, mint egy amőbáé. A kolerás eléggé szenved. Az amőba annyira nem. Nem tudom, melyiknek a jobb.

2022. dec. 28. 10:48
 56/76 anonim ***** válasza:

"A villám nem reagál a környezetére, és nem aszerint cselekszik."

Ez nem igaz. Reagál a környezetére: emberek azért is húznak fel villámhárítót, hogy abba csapjon bele, ezzel elkerülve a károkozást.

"A baktérium, még ha egyszerű is, mint a faék, képes meghatározni, hogy mi az előnyösebb számára."

Nem képes. Biológiai parancsok vezetik, nem képes gondolkodni, sőt, meghatározni sem semmit.

Ezért kérdeztem, hogy hogyan definiálod a cselekedet szót, amit megkerültél. Hiszen az, hogy egy baktérium bármi felett is döntést hozna, téves. A baktérium nem dönt, biológiai parancsok vezérlik, de nem mérlegel abban, hogy adott helyzetben jobbra, vagy balra menjen. Egyszerűen nem képes rá. A baktérium csak annyiban több egy kémiai reakciónál, hogy van anyagcseréje.

Ezért ismét kérdem: mi a cselekedet a te definíciód szerint?

2022. dec. 28. 10:59
 57/76 anonim ***** válasza:

Akkor inkább úgy mondom hogy a létforma mindenképp felsőbbrendű, valószínű rengeteg szenvedő nem menne bele hogy amőbává változzon, hiszen dolgozik benne az életösztön

Eleve az emberiség minimum fele az én mércém van akár egy globális emberhez méltó élet alapján már ma öngyilkos lehetne és szerintem jobb is lenne nekik, vagy akár nekem de mégsem tesszük, mert nehéz meg betojunk mikor tényleg meg kellene tenni.

A mondandóm lényege hogy szerintem elég szánalmas létforma az amőba főleg ha egy léleknek ez volt a karmája

2022. dec. 28. 11:15
 58/76 Grimfox ***** válasza:

Az én definícióm nem számít. A cselekedet az, amit valami szándékosan végez. A baktérium képes "dönteni", mert ha választania kell egy gazdagabb, és egy szegényebb táplálékforrás között, a gazdagabbat fogja választani. Attól, hogy ez a szándékosság minimuma, még szándékos. Nem feltétlen az ember szándékosságával kell összehasonlítani.

A villám nem reagál a környezetére. Nem azért csap a villámhárítóba, mert ez számára előnyösebb bármilyen formában. A baktérium a számára előnyös lehetőségeket keresi ösztönösen.

Ha úgy néted, hogy a baktérium csak biológiai "parancsokat" követ, akkor ennyi erővel az ember is. Csak bonyolultabb formában. És akkor megérkeztünk az abszolút materializmushoz.

2022. dec. 28. 11:18
 59/76 anonim ***** válasza:

"A cselekedet az, amit valami szándékosan végez."

Rendben, akkor a baktériumnak nincs cselekedete. Szándékos döntése sem lehet, mivel szándéka sincs.

"mert ha választania kell egy gazdagabb, és egy szegényebb táplálékforrás között, a gazdagabbat fogja választani."

Hát akkor ez alapján a vírus is dönt, ami nem élőlény, pusztán egy kémiai reakció. Akkor a nem élő vírusnak is van karmája?

"Ha úgy néted, hogy a baktérium csak biológiai "parancsokat" követ, akkor ennyi erővel az ember is. Csak bonyolultabb formában. És akkor megérkeztünk az abszolút materializmushoz."

Az ember képes mérlegelni, van neki morális elképzelése. Egyébként ez az embernél alacsonyabb rendű élőlényre is igaz. Mellesleg a karma dologban te hiszel, nem én, tehát nekem nem kell karma szempontjából különbséget tennem a vírus és a baktérium között, vagy az ember és a villám között, szerintem az embernek ugyanannyira van karmája, mint a villámnak: semennyire. Ha gondolod, kitérhetünk erre is, de nem ez volt a téma.

Tehát akkor mi a helyzet a vírussal, ami nem élőlény? Van karmája?

2022. dec. 28. 12:07
 60/76 anonim ***** válasza:
70%
59, te milyen magyarázatot találsz arra hogy a fejedből pont te nézel ki?
2022. dec. 28. 12:28
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!